Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

H "Σφαγή της Μπολόνια"

 
Η φασιστική οργάνωση "Nuclei Armati Rivoluzionari" τοποθετεί βόμβα στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνια.

Εξερράγη 10.25, όταν ο σταθμός ήταν γεμάτος επιβάτες. Από τα συντρίμμια του κτιρίου ανασύρθηκαν 86 διαμελισμένα πτώματακαι περισσότεροι από 200 τραυματίες.

Την επόμενη ημέρα συγκεντρώθηκαν 100.000 στην κεντρική πλατεία της Μπολόνια ενάντια στην φασιστική τρομοκρατία.


Παρόλο που όλα τα στοιχεία ήταν συντριπτικά, ο πρωθυπουργός Φραντσέσκο Κοσίγκα και η αστυνομία θέλησαν αρχικά να αποδώσουν την έκρηξη σε ανάφλεξη ενός παλιού λέβητα στα υπόγεια του σταθμού! Όμως και στην συνέχεια, παρά το γεγονός ότι την ευθύνη την ανέλαβε η νεοφασιστική οργάνωση "Nuclei Armati Rivoluzionari" έγινε οργανωμένη προσπάθεια να αποδοθεί η επίθεση στις "Ερυθρές Ταξιαρχίες"(παρά τις διαψεύσεις που έστειλαν) και αργότερα στον..Καντάφι και τους Παλαιστίνιους, δημιουργώντας σύγχυση και αποπροσανατολισμό.

Τελικά, καταδικάστηκαν ως φυσικοί αυτουργοί ορισμένα μέλη της φασιστικής οργάνωσης στους λογαριασμούς των οποίων στην Ελβετία βρέθηκαν πέντε εκατομμύρια δολάρια απο τα χρηματοκιβιώτια επιχειρηματιών που είχαν διασυνδέσεις με κύκλους του αντικομμουνιστικού (παρα)κράτους, του εμπορίου όπλων και με το Βατικανό.

Οι ηθικοί αυτουργοί καθώς και όσοι τους κάλυπταν δεν συνελήφθησαν ποτέ. Τα ονόματα ορισμένων επιχειρηματιών και των υπεύθυνων για την σφαγή αποκαλύφθηκαν 40 χρόνια μετά, όταν οι ίδιοι είχαν πεθάνει:

Ο επικεφαλής της μασονικής στοάς Ρ2 Λίτσιο Τζέλι, το δεξί του χέρι, ο επιχειρηματίας Ουμπέρτο Ορτολάνι, ο πρώην έπαρχος κι επικεφαλής του γραφείου Μυστικών Υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών, Φεντερίκο Ουμπέρτο Ντ’ Αμάτο και ο δημοσιογράφος Μάριο Τεντέσκι.

Αθικτο έμεινε στην ουσία και όλο (παρα) κρατικό κύκλωμα που οργάνωσε/κάλυψε το μακελειό στην Μπολόνια.

H "Σφαγή της Μπολόνια"ήταν μέρος της "Στρατηγικής της Έντασης" των(παρα) κρατικών μηχανισμών μέσω προβοκατόρικων τρομοκρατικών επιθέσεων για τις οποίες αξιοποιούσαν νεοναζί και φασίστες και άλλους παρακρατικούς με στόχο να προάγουν ατζέντα "νόμου και τάξης", δίνοντας πρόσχημα για τσάκισμα των εργατικών αγώνων.

Η φασιστική τρομοκρατική"Σφαγή της Μπολόνια" ήταν η φονικότερη επίθεση αυτού του σχεδίου.

 Praxis Review

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου