Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!

 
Παλαμάς: Συγκίνηση και ευγνωμοσύνη προς τα Συνδικάτα της Αθήνας από τους πλημμυροπαθείς

Με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη οι πλημμυροπαθείς του Παλαμά, αποχαιρετούν τα μέλη των Συνδικάτων της Αθήνας που από το πρωί έχουν ριχτεί στην μάχη καθαρισμού των σπιτιών, στην μόνη οργανωμένη παρέμβαση στην περιοχή μετά από 5 ημέρες.

Με αγκαλιές και δάκρυα προσπαθούν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στα μέλη των Συνδικάτων, τα οποία από το πρωί δίνουν την μάχη για να σώσουν ότι σώζεται...

Πόρτα-πόρτα τα μέλη των συνδικάτων, πλάι πλάι με τους κατοίκους των πολύπαθων περιοχών επιχείρησαν να καθαρίσουν τα σπίτια που καλύφθηκαν από τη λάσπη και «βυθίστηκαν» στην απουσία του αστικού κράτους.

Το κύμα αλληλεγγύης είναι τεράστιο και συγκινητικό, καθώς τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που συλλέγουν εργαζόμενοι από όλη την χώρα συνεχίζουν να φτάνουν στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας. Το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει τον λαό» παίρνει σάρκα και οστά σε ακόμα μια μεγάλη καταστροφή που βιώνει ο λαός, αποδεικνύοντας τη δύναμη της ταξικής λαϊκής αλληλεγγύης.

Αύριο, οι προσπάθειες των μελών των συνδικάτων να καθαρίσουν τα χωριά θα συνεχιστούν.

 «Βυθισμένο» στη λάσπη το αστικό επιτελικό κράτος

Τους 15 έφτασαν οι νεκροί από την πολύπαθη Θεσσαλία η οποία παραμένει βυθισμένη μέσα στις λάσπες και τα νερά από τις καταστροφικές πλημμύρες, μαζί με το επιτελικό αστικό κράτος και την κυβέρνηση που άφησαν τον λαό για ακόμα μια φορά απροστάτευτο.

Η τελευταία σορός που εντοπίστηκε στο Τρίκερι και περισυνελέγη από το Λιμενικό, αναγνωρίστηκε ως ο 42χρονος που αγνοούνταν από την Αγία Αικατερίνη.

Την ίδια ώρα άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χωριά που είναι πλημμυρισμένα και απροσπέλαστα.

Στη Λάρισα το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Γιάννουλη, στο ύψος των Εργατικών Κατοικιών όπου ακόμα κατεβαίνουν τεράστιοι όγκου νερού, οι οποίοι σε σημεία είναι και ιδιαιτέρως ορμητικοί. Ίσα ίσα που διακρίνονται αυτοκίνητα, τα οποία παραμένουν επί ημέρες βυθισμένα και πλέον ολοσχερώς διαλυμένα. Το νερό είναι περίπου στα 2 μέτρα.

Στην Καρδίτσα η πρόσβαση στα χωριά Μεταμόρφωση, Βλοχός, Κοσκινάς, Μαραθέα του Δήμου Παλαμά γίνεται μόνο με βάρκες. Κτηνοτροφικές μονάδες έχουν καταστραφεί, ενώ χωριά παραμένουν αποκομμένα και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Στην περιοχή των Τρικάλων το μόνο που αντικρίζει κανείς είναι καταστροφή. Αμέτρητα σπίτια έχουν καταστραφεί, επιχειρήσεις, εκτάσεις, κτηνοτροφικές μονάδες.

Κατεστραμμένο είναι το δίκτυο υδροδότησης στον Βόλο.

Πηγή: Eurokinissi
 
Μόνη ελπίδα η τεράστια αλληλεγγύη του λαού

Την ώρα που οι χιλιάδες πλημμυροπαθείς είναι πραγματικά εγκαταλελειμμένοι από την Πολιτεία, η ταξική λαϊκή αλληλεγγύη «ανθίζει» μέσα στις λάσπες και συγκινεί.

Με ξεκάθαρο στόχο να μην αφήσουν κανέναν αβοήθητο τα μέλη του Στεκιού Πλημμυροπαθών Παλαμά, που και οι ίδιοι είναι πλημμηροπαθείς, αγρότες, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, εξοπλισμένοι με βάρκες και τον κατάλληλο εξοπλισμό, έφτασαν σήμερα στον αποκλεισμένο Βλοχό για να μοιράσουν φαγητό, νερό και φάρμακα στους κατοίκους του χωριού, πολλοί από τους οποίους είναι νηστικοί για τέσσερις ημέρες.

 


Σε όλη την επιχείρηση τα μέλη του Στεκιού, έχουν στο πλευρό τους τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Τέγο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Διασχίζοντας περιοχές που το νερό ξεπερνάει τα δύο μέτρα, πλημμυρισμένες αποθήκες, μαντριά και χωράφια, προσέχοντας τα πεσμένα καλώδια να μην μπλεχτούν στις προπέλες, τα μέλη του Στεκιού, φτάνουν σε περιοχές που δεν έχει πάει κανένας άλλος μέχρι σήμερα, για να δώσουν την πολύτιμη βοήθεια σε ανθρώπους, αλλά και ζώα που έχουν επιβιώσει.

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους πλημμυροπαθείς δείχνουν Συνδικάτα της Αθήνας.

Το πρωί της Κυριακής εργαζόμενοι, με πρωτοβουλία των Συνδικάτων, έφτασαν στον Παλαμά Καρδίτσας και αμέσως ρίχτηκαν μαζί με τους κατοίκους στη μάχη καθαρισμού των σπιτιών... Με αγκαλιές και δάκρυα οι κάτοικοι εξέφραζαν τις ευχαριστίες τους στα μέλη των Συνδικάτων.

Το κύμα αλληλεγγύης είναι τεράστιο και συγκινητικό, καθώς τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που συλλέγουν εργαζόμενοι από όλη την χώρα συνεχίζουν να φτάνουν στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας. Το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει τον λαό» παίρνει σάρκα και οστά σε ακόμα μια μεγάλη καταστροφή που βιώνει ο λαός, αποδεικνύοντας τη δύναμη της ταξικής λαϊκής αλληλεγγύης.

 Διαμαρτυρία το απόγευμα στον Βόλο για μέτρα προστασίας της ζωής

3 σχόλια:

  1. Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας υπέβαλε πριν από λίγο ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον απόηχο της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη από τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη θέση του παραιτηθέντα Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη τοποθετείται ο πρώην υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης. Το νέο ντόμινο μέσα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την παραίτηση-αποπομπή του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη έξι ημέρες μετά την την προκλητική και ανάλγητη εξίσωση θύματος και θύτη στον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, φέρνει ξανά σε θέση
      patrinaki

      Διαγραφή
  2. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
    Η υποδοχή των συνδικάτων της Αττικής από τους αγρότες του Παλαμά
    https://www.902.gr/eidisi/koinonia/340573/i-ypodohi-ton-syndikaton-tis-attikis-apo-toys-agrotes-toy-palama-video

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου