Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Τέλος η Θεσσαλονίκη … Έρχεται η Αθήνα

Τέλος αυτό ήταν….
 Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη. Η πολύ μεγάλη συμμετοχή λαού και ιδιαίτερα νεολαίας και τις τρεις μέρες των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ γεμίζουν αισιοδοξία για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα. 

 


Χιλιάδες κόσμου επί τρεις μέρες «κοκκίνισαν» το πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», στην Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». 

Το γεγονός αυτό αποτυπώθηκε στην συγκλονιστική συμμετοχή στην μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, στις συναυλίες και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες.

Τέλος η Θεσσαλονίκη …

Έρχεται η Αθήνα

 


«Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για "να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη"»
  • Το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» μετατρέπεται σε μαχητική συγκέντρωση αλληλεγγύης και διεκδίκησης | Ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Αθήνας
  • Το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Θ. Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και ο Γ. Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Με πέντε σκηνές και πάνω από 300 καλλιτέχνες, με πολλές συζητήσεις, εκθέσεις και εκδηλώσεις, το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έρχεται πραγματικά να ρίξει λάμψη στα σκοτάδια όλων αυτών που ζούμε, με το τριήμερο της κορύφωσής του στην Αθήνα.

Το ραντεβού δίνεται και φέτος στον γνώριμο χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στις 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη.

Το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
 
 
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.30 «Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος...» («Καπνισμένο Τσουκάλι», Γ. Ρίτσος) - Αφιέρωμα στο αντιδικτατορικό τραγούδι με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Επιμέλεια: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Συμμετέχουν: Μυρτώ Βασιλείου, Γιάννης Διονυσίου, Ελένη Καρτελιά, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Σκουλάς, Μαρία Φαραντούρη.

23.15 Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

  • ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.00 Ερωφίλη και Αργυρώ Καπαρού.

22.00 Δημήτρης Μυστακίδης.

23.15 Λαϊκό γλέντι - Συμμετέχουν: Χρήστος Νικολόπουλος, Στέλιος Διονυσίου και Ασπασία Στρατηγού.

  • ΣΚΗΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

20.00 Συζήτηση: «Σύγχρονο κράτος: Εξυπνο και ψηφιακό, αλλά πάντα εχθρικό για τον λαό». Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Παρέμβαση θα κάνει ο Φρίξος Μπρούζγος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

21.00 Kadinelia.

21.45 Babo Koro.

22.30 Θάνος Σταυρίδης + dRom.

23.30 «Γκιντίκι».

  • ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

20.00 Μαθητικά συγκροτήματα: «Κλείσε τα φώτα» (Ν. Σμύρνη), Scorned God (Ηλιούπολη), Stage Revolution (Αγ. Παρασκευή).

21.00 Stand up comedy - Συμμετέχουν: Στέλιος Ανατολίτης, Χρύσα Κατσαρίνη, Παναγιώτης Κούδας, Δήμητρα Νικητέα, Πάρις Ρούπος, Γιάννης Ρούσσος.

22.30 Marseaux.

  • ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

19.30 Θεατρική παράσταση: «Αποσύμπλεξη» του Remi De Vos, από τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ.

  • ΣΤΕΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

19.30 Συζήτηση: «Εμπορευματοποίηση του σώματος και της σεξουαλικότητας, ακραίες μορφές σήψης του συστήματος». Θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του Τμήματος της ΚΕ για την Ισοτιμία και τη Χειραφέτηση των Γυναικών, βουλευτής του ΚΚΕ.

  • ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ

19.30 Συζήτηση: «Αλληλεγγύη στο Κομμουνιστικό Κόμμα και στην Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας - Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει!». Θα μιλήσει ο Αρης Ευαγγελίδης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα γίνει παρέμβαση από την Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας.

  • ΣΤΕΚΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

19.30 Συζήτηση με αφορμή το ντοκιμαντέρ «ΧΑΟΣ» του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών/Ποδοσφαιριστριών για τα προβλήματα που επικρατούν στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού στις χαμηλότερες κατηγορίες. Παρεμβάσεις θα κάνουν δημοσιογράφοι, ποδοσφαιριστές επαγγελματικών και ερασιτεχνικών κατηγοριών και μέλη του ΠΣΑΠΠ.

  • ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

19.30 Διαδραστικό παιχνίδι «Φτιάχνουμε το περιστέρι της αλληλεγγύης».

20.00 Μία παράσταση μαγείας για μικρούς και μεγάλους με τον μάγο Τριστάν.

20.30 Παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών του Θανάση Λιούνη.

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.00 «Ρίξε κόκκινο στη νύχτα» - Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Επιμέλεια: Διονύσης Τσακνής. Συμμετέχουν: Παυλίνα Βουλγαράκη, «Κίτρινα Ποδήλατα», Δήμητρα Παπίου, Μιρέλα Πάχου, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής.

23.00 Νατάσσα Μποφίλιου.

  • ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

19.30 Κεντρική συζήτηση: «"Λαϊκή Συσπείρωση" για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων». Παρεμβάσεις θα κάνουν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, και ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

21.00 Πολυφωνικό σύνολο «Χαονία».

21.30 «Καλό ταξίδι μάτια μου» - Τραγούδια της ξενιτιάς και του αποχωρισμού, της προσμονής και της ελπίδας από το Αιγαίο. Συμμετέχουν: Αμορόζα, Καίτη Κουλλιά, Χρήστος Τσιαμούλης.

22.30 «Ελλάδα - σταυροδρόμι προσφυγιάς» - Αφιέρωμα στο προσφυγικό τραγούδι. Ενορχήστρωση - επιμέλεια: Πάνος Δημητρακόπουλος και ορχήστρα «Μαΐστρος». Συμμετέχουν: Παντελής Θαλασσινός, Σοφία Παπάζογλου, Ντιλέκ Κοτς, Χάιγκ Γιαζιτζιάν.

00.00 Ηπειρώτικο γλέντι με το συγκρότημα του Νίκου Φιλιππίδη. Τραγούδι: Γιώργος Κυρίτσης, Λευκοθέα Φιλιππίδη.

  • ΣΚΗΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

21.00 Stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.

22.00 «Ποιητές των δρόμων» - Αφιέρωμα στους Παύλο Σιδηρόπουλο, Νικόλα Ασιμο και Κατερίνα Γώγου. Επιμέλεια: Στέλιος Μαγαλιός. Συμμετέχουν: Παρασκευάς Θεοδωράκης, Στέλιος Μαγαλιός, Μάρω Μαρκέλλου, Δημήτρης Μητσοτάκης («Ενδελέχεια»), Στέλιος Σαλβαδόρ («Μωρά στη Φωτιά»), Εύα Τσάχρα, Θανάσης Χουλιάρας. Guests: Νάσος Ματράκας, Σταμάτης Μορφονιός με το συγκρότημα «Ουτοπία» και στα τύμπανα ο Κυριάκος Δαρίβας («Απροσάρμοστοι»).

23.30 Nightstalker.

  • ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

Μέρα αφιερωμένη στον αντιφασιστικό αγώνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 19.30.

Συμμετέχουν: Nada & Nesa (μαθητικό συγκρότημα από τους Αμπελόκηπους) «Αρρωστα Χαμόγελα», Miskin, «Κίσσα Γκρι», Ravious & Mas, Arcy, Rhyme Riot, Δημοσθένης, Dason, Raibo, Rebellion Connexion, KooZ & Totem, Brak & Dj Millman, Drugitiz, Frank the Zapper, Urban Pulse, Ζωγράφος & Ghetto Rock, «Το Σφάλμα» Full Band, Iezekil, Tiny Jackal & The Yellow Mary.

  • ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

20.00 Εκδήλωση με αφορμή το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της ΚΝΕ: «Ο κινηματογράφος του 21ου αιώνα. Τέχνη και δημιουργία ή μπίζνες για λίγους;». Θα μιλήσουν η Μυρτώ Πετάση, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και ο Κώστας Σταματόπουλος, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και σκηνοθέτης. Θα γίνουν παρεμβάσεις από σκηνοθέτες, εργαζόμενους στον οπτικοακουστικό τομέα, σπουδαστές κ.λπ.

  • ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ

19.30 Συζήτηση για τους μεγάλους εργατικούς αγώνες στην Ευρώπη: «Οταν στον δρόμο μιλάει ο λαός, γεννιούνται παντού πόλεις του φωτός...». Θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος. Παρέμβαση θα κάνει ο Emmanuel Lepine, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας (FNIC-CGT) της Γαλλίας.

  • ΣΤΕΚΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

18.00 Διεξαγωγή τουρνουά σκάκι.

20.00 Επίδειξη - παρουσίαση του Ολυμπιακού αθλήματος της Ιστιοπλοΐας από τον Ελληνικό Ναυτικό Ομιλο Αιγυπτιωτών (ΕΝΟΑ) και της Κωπηλασίας από την αντίστοιχη Ομοσπονδία.

  • ΣΤΕΚΙ «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ»

20.45 Τραγουδάμε ενάντια στον φασισμό με τους «Υπεραστικούς».

  • ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

19.00 «Ο μαγικός κόσμος της σαπουνόφουσκας»: Παράσταση με μικρές, μεγάλες και τεράστιες σαπουνόφουσκες από την «Fundastick Performing Arts».

19.30 Αφήγηση του παραμυθιού «Μαύρη Πεταλούδα» της Ερης Ρίτσου.

20.00 Παράσταση «Ο Ψαροτρομάρας» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης, με τη μοναδική τεχνική του «μαύρου θεάτρου».

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

20.30 Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση - Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής, και ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

21.30 «Είναι που ονειρεύεται πως φεύγει για ταξίδια» - Αφιέρωμα στα τραγούδια του Οδυσσέα Ιωάννου. Επιμέλεια: Οδυσσέας Ιωάννου. Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Συμμετέχουν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κώστας Τριανταφυλλίδης.

23.00 Μίλτος Πασχαλίδης.

  • ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.30 «Να σμίγω τους φίλους μου και τους εδικούς μου...» - Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη. Επιμέλεια: Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Συμμετέχουν: Γιώργος Ζερβάκης, Βασίλης Λέκκας, Πάνος Μπούσαλης.

22.30 Κρητικό γλέντι με τον Γιώργο Μανωλάκη. Συμμετέχουν: Μανόλης Καλαϊτζάκης (λαούτο), Παναγιώτης Κατσικιώτης (κρουστά), Γιώργος Σκορδαλός (λύρα).

23.30 Ικαριώτικο γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο & Musicaroi.

  • ΣΚΗΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

21.30 Terry.

22.00 «Φερ' το Φόκο».

22.30 Φοίβος Δεληβοριάς.

23.45 «Εισβολέας» full band.

  • ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

19.00 Μαθητικά συγκροτήματα: Before Twenty (Ιλιον), Split Souls (Πόρτο Ράφτη).

21.30 Μπάντα ΚΕΘΕΑ - «Στροφή».

22.00 Stand up comedy με τον Κώστα Μαλιάτση - Σάλας.

23.00 Μαθητικό συγκρότημα: «Ρεμπετωραίοι» (Ανω Πατήσια).

23.30 «Κοινοί Θνητοί».

  • ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ

19.00 Χαιρετισμός του πρέσβη της Κούβας, Αραμίς Φουέντε Ερνάντες, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την επίθεση στη Μονκάδα στις 26 Ιουλίου, που οδήγησε στην Επανάσταση του κουβανικού λαού ενάντια στη μισητή δικτατορία του Μπατίστα και στα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

  • ΣΤΕΚΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

19.00 Γνωριμία με την αναρρίχηση για μικρούς και μεγάλους στον τοίχο αναρρίχησης που θα λειτουργεί και τις 3 μέρες του Φεστιβάλ.

  • ΣΤΕΚΙ «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ»

19.00 Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα «Τα σκοτάδια μας να γίνουν ένα φως».

  • ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

19.15 Παιχνίδι ρόλων «Η φορεσιά των συναισθημάτων», με θέμα την αλληλεγγύη.

21.30 «Οι Μουσικοί της Βρέμης» από το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο «White Puppet».

1 σχόλιο:

  1. Η ΚΝΕ παρέδωσε πεντακάθαρο το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου
    https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/341530/i-kne-paredose-pentakatharo-proin-stratopedo-karatasioy-video-foto

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου