Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό

 
Έφτασαν στον Παλαμά Καρδίτσας οι εθελοντές από τα συνδικάτα της Αθήνας

Στον Παλαμά Καρδίτσας έφτασε η ομάδα των εθελοντών από τα εργατικά σωματεία της Αθήνας.

Τα λεωφορεία σταματάνε στον κόμβο του Παλαμά και στη συνέχεια οι ομάδες θα μοιραστούν στα πλημμυρισμένα χωριά του Δήμου.

Οι εθελοντές θα βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς να βγάλουν τις λάσπες από τα σπίτια τους και σε ότι άλλο χρειαστούν.

Δεκάδες εργαζόμενοι από συνδικάτα της Αθήνας πάνε στη Θεσσαλία, κάνοντας πράξη το σύνθημα μόνο ο λαός σώζει το λαό.

Στο Στέκι Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης Πλημμυροπαθών Παλαμά μεταφέρεται και η βοήθεια που έχουν συγκεντρώσει. 

Ομάδα γιατρών από την Αθήνα έφτασε στον Παλαμά Καρδίτσας για να βοηθήσει

Στον Παλαμά Καρδίτσας έφτασε η ομάδα γιατρών που συμμετέχει στην αποστολή των εργατικών σωματείων της Αθήνας.

Στην αποστολή των συνδικάτων συμμετέχουν πάνω από 250 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα πάνε στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας για να βοηθήσουν σε ότι χρειαστεί. Επίσης, μεταφέρουν νέα υλική βοήθεια. 

Ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΓΣ της ΟΕΝΓΕ δήλωσε στο 902.gr ότι η ομάδα των γιατρών θα πάει στα πλημμυρισμένα χωριά του Παλαμά «να καταγράψει τις ανάγκες πόρτα - πόρτα, να δώσει πρώτες βοήθειες αν χρειαστεί και να βοηθήσει τον κόσμο που αυτή τη στιγμή υποφέρει. 

Έμπρακτη στήριξη από σωματεία της Λάρισας και της Αθήνας στους πληγέντες

«Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Το σύνθημα αυτό έγινε σήμερα, για μια ακόμα φορά πράξη στη μεγάλη μάχη που δίνει ο λαός της Θεσσαλίας για να σταθεί στα πόδια του, να ξελασπώσει τα σπίτια του, να εξασφαλίσει τα αναγκαία ενώ παραμένει εγκαταλειμμένος από το κράτος, την κυβέρνηση και την Τοπική Διοίκηση.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και μαζί με εθελοντές από συνδικάτα της Αθήνας, βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής, στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης, στις συνοικίες του Αγίου Θωμά, της Νέας Σμύρνης, του ΑΤΑ, στη Φαλάνη, στο Σωτήριο, με όλα τα απαραίτητα εργαλεία στα χέρια και πόρτα πόρτα ξεκινούν να βοηθήσουν για τον καθαρισμό των σπιτιών του χωριού, την απάντληση υδάτων, την απομάκρυνση των κατεστραμμένων συσκευών, επίπλων και αντικειμένων. Με δεδομένο ότι χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν πόσιμο νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και ότι σε πολλά σπίτια έχουν καταστραφεί ψυγεία, κουζίνες κλπ, οργανώθηκε και η διανομή νερού, φαγητού που μαγείρεψαν εθελοντές ή αγοράστηκε από τα σωματεία, καθαριστικών, αντισηπτικών, και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Σε κάθε γειτονιά, καταγράφονται συγκινητικές στιγμές: πληγέντες που μαζεύουν ακόμα τα κομμάτια τους αγκαλιάζουν τις αντιπροσωπείες των σωματείων και όλοι μαζί ρίχνονται στη δουλειά για να καθαρίσουν σπίτια. Παντού ακούς φράσεις όπως «ευχαριστούμε, μόνο εσείς βοηθάτε, να ξανάρθετε όποτε μπορείτε». Μετά την πολύωρη προσπάθεια, με αγκαλιές και δάκρυα στα μάτια οι πληγέντες ρωτάνε αν θα βρίσκονται εκεί και αύριο, γεγονός που φανερώνει την εγκατάλειψή τους από το κράτος. Μάλιστα πολλοί προσφέρουν νερό, παραγγέλνουν φαγητό ή δίνουν ένα κομμάτι πίτα στους εργαζόμενους και τους νέους που βοήθησαν ανιδιοτελώς.

Η οργανωμένη και έμπρακτη στήριξη των πληγέντων θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες και μέρες, καθώς από ότι φαίνεται τα βάσανά τους δεν πρόκειται να τελειώσουν άμεσα, ενώ καθώς περνάνε οι μέρες όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι αναγκαίος όρος για να μην ξεχαστούν, όταν τα φώτα σβήσουν και κοπάσει ο πόλεμος των εντυπώσεων από τα κυβερνητικά επιτελεία και τα αστικά ΜΜΕ, είναι η λαϊκή οργανωμένη διεκδίκηση και δράση, η αλληλεγγύη.

Ήδη καταγράφεται σημαντική δράση από τις επιτροπές πληγέντων στις συνοικίες του Αγίου Θωμά, της Νέας Σμύρνης, στην περιοχή γύρω από το ΑΤΑ και των εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, όσον αφορά την καταγραφή των προβλημάτων, την οργάνωση και τον συντονισμό της αλληλεγγύης, την εξασφάλιση όρων επιβίωσης για εκατοντάδες ανθρώπους. Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται νέες συνελεύσεις, ενώ υπάρχει και σκέψη για κινητοποίηση την Τρίτη 19 Σεπτέμβρη, την ώρα που θα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας.

Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Το Εργατικό Κέντρο συνεχίζει τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι: Εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, ξηρά τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες), φρυγανιές - παξιμάδια, μπισκότα - κρουασάν - μπάρες δημητριακών - παστέλια, είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).

Επίσης, όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέσει χρήματα στον παρακάτω λογαριασμό τραπέζης: GR0701103970000039729617843.






1 σχόλιο:

  1. Συγκινητικές στιγμές: Εθελοντές από τα συνδικάτα της Αττικής βοηθάνε τους πλημμυροπαθείς του Παλαμά
    https://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/341245/sygkinitikes-stigmes-dekades-ethelontes-apo-ta-syndikata-tis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου