Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Αύριο κατεβαίνουν στον Θεσσαλικό κάμπο εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης

 
Μεγάλη η ανταπόκριση στο κάλεσμα των αγωνιστικών σωματείων

Εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης οργανώνουν αύριο Σάββατο αποστολή ομάδας εργαζομένων, που θα πάνε στα χωριά του πλημμυρόπληκτου Θεσσαλικού κάμπου για να βοηθήσουν στους καθαρισμούς σπιτιών και σε ό,τι άλλο χρειαστεί.

Δίνουν έτσι συνέχεια στο τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώνεται σε κάθε γωνιά της χώρας, με συγκέντρωση υλικής βοήθειας και ειδών πρώτης ανάγκης, κάνοντας πράξη το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει τον λαό». Ηδη χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν συνεισφέρει από το υστέρημά τους και πολλές εκατοντάδες είναι οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι επιστήμονες υγειονομικοί από την Αθήνα και τον Πειραιά που βρέθηκαν την προηγούμενη βδομάδα στη Θεσσαλία, βοήθησαν και βοηθάνε τους κατοίκους της περιοχής, που έχουν αφεθεί στη μοίρα τους από το επιλεκτικά ανίκανο αστικό κράτος.

Ο Θανάσης Κουτσουράς, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων ν. Θεσσαλονίκης και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μιλώντας για την αποστολή των εργαζομένων από τη Θεσσαλονίκη μάς είπε: «Από τη στιγμή που τα σωματεία της Θεσσαλονίκης καλέσαμε τους συναδέλφους μας να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τα αδέλφια μας στη Θεσσαλία, η ανταπόκριση ήταν πραγματικά συγκλονιστική. Μετά την αποστολή των πρώτων φορτηγών με είδη ανάγκης, τώρα δίνουμε τη μάχη για την αποστολή εθελοντών που θα βοηθήσουν τον λαό της Θεσσαλίας να ξελασπώσει το βιος του. Είναι συγκινητικό το πόσοι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν, κάποιοι άλλαξαν ακόμα και το ρεπό τους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας. "Αν δεν πάμε εμείς, ποιος θα βοηθήσει", ακούστηκε στην απεργία, μπροστά στο τραπεζάκι που στήσαμε για τις δηλώσεις συμμετοχών, για την αποστολή του Σαββάτου. Συνεχίζουμε το κάλεσμα και την οργάνωση της αποστολής. Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν στα σωματεία τους, να δηλώσουν συμμετοχή, για να μπορέσουμε και με αυτόν τον τρόπο να κάνουμε πράξη το σύνθημα "ο λαός σώζει τον λαό"».

Απαραίτητος εξοπλισμός που θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι εθελοντές είναι: Ρούχα εργασίας (τουλάχιστον 2 αλλαξιές), δεύτερο ζευγάρι παπούτσια ή γαλότσες, προστατευτική μάσκα, γάντια εργασίας, αντισηπτικό - μαντηλάκια, νερό 1,5 lt, φαγητό (σνακ, σάντουιτς ή ξηρά τροφή).

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αποστολή στη Λάρισα για παράδοση της υλικής βοήθειας

Τα είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη θα παραδώσει η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, με αποστολή που θα πραγματοποιήσει αύριο Σάββατο στη Λάρισα.

Η μεγάλη βοήθεια που συγκεντρώθηκε χάρη στην ανταπόκριση του λαού και της νεολαίας θα φορτωθεί σε φορτηγά και θα μεταφερθεί στη Λάρισα, συνοδεία πολυμελούς αποστολής μελών και φίλων της ΚΝΕ από τις Οργανώσεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα η αποστολή θα ενταχθεί σε απαραίτητες εργασίες καθαριότητας και στήριξης των πληγέντων, σε συντονισμό με τις Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

 Συγκλονιστική η αλληλεγγύη - Μαζεύτηκαν πάνω από 25 τόνοι υλικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου