Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις των Παλαιστινίων και η προσπάθεια αντεπίθεσης του Ισραήλ


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις των Παλαιστινίων για την απελευθέρωση κατεχόμενων από το Ισραήλ, εδαφών γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και οι προσπάθειες αντεπίθεσης του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, Παλαιστίνιοι, αφού κατέστρεψαν τμήματα του τείχους που είχαν χτίσει οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, γύρω από την Γάζα, κατάφεραν να ανακαταλάβουν μικρές πόλεις και ολόκληρες κοινότητες ενώ συνέλαβαν και δεκάδες Ισραηλινούς στρατιώτες και έποικους.

Παράλληλα εκατοντάδες ρουκέτες εκτοξεύονται απο τον θύλακα προς το Ισραήλ.

Το κανάλι 13 του Ισραήλ αναφέρει ότι 7 κοινότητες βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Χαμάς. Αυτές περιλαμβάνουν τις πόλεις Sderot, Nahal Oz, Kfar Haza, Magen, Sufa Beheri και τη γενική διοίκηση της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός επιχείρησε αντεπίθεση στο πέρασμα του Ερέζ, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, βομβαρδίζει τη Γάζα.

Τα ισραηλινά στρατεύματα διεξάγουν χερσαίες μάχες «σε πολλά σημεία γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας» κατά των Παλαιστινίων που διείσδυσαν «χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτα δια θαλάσσης και ξηράς», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού.

«Αυτή τη στιγμή, πολεμούμε», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Ρίχαρ Εχτ σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου. «Μαχόμαστε σε συγκεκριμένα σημεία γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας… Οι δυνάμεις μας μάχονται αυτή τη στιγμή στο έδαφος», δήλωσε ενώ ανέφερε, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες, ότι «υπάρχουν απώλειες, φυσικά».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η χώρα του είναι σε πόλεμο, ύστερα από την επίθεση δυνάμεων των Παλαιστινίων εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής.

«Πολίτες του Ισραήλ, είμαστε σε πόλεμο, όχι σε επιχείρηση, όχι σε κλιμάκωση, σε πόλεμο», ανέφερε ο Νετανιάχου, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του από το αρχηγείο του στρατού στο Τελ Αβίβ, απειλώντας με νέο αιματοκύλισμα τους Παλαιστίνιους. «Ο εχθρός θα πληρώσει ένα τίμημα που δεν φαντάζεται», είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε». Ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ απηύθυνε αντίστοιχο μήνυμα.

Το Ισραήλ επιστράτευσε τους εφέδρους και ο Γκάλαντ δήλωσε ότι το «Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ακροδεξιό συνασπισμό, οι επιδρομές του ισραηλινού στρατού εναντίον Παλαιστινίων, συχνά σε συνέργεια με εποίκους, τόσο στη Δυτική Οχθη όσο και στη Λωρίδα της Γάζας, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ συνεχίζεται και η κλοπή της γης των Παλαιστινίων, μέσα από την εκδίωξή τους και την ένταση της παράνομης εποικιστικής δραστηριότητας.


Οι Παλαιστίνιοι έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, δηλώνει ο Αμπάς

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε σήμερα ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στην «τρομοκρατία των εποίκων και των στρατευμάτων κατοχής», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Ο Αμπάς έκανε την παραπάνω δήλωση έπειτα από επείγουσα συνάντηση που είχε στη Ραμάλα με αρκετούς ανώτερους αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής, μετά το ξέσπασμα των σφοδρών ένοπλων συγκρούσεων ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, που ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου και συνεχίζονται, βάζοντας εκ νέου φωτιά στην «πυριτιδαποθήκη» της Μέσης Ανατολής.


 Με μια κατάπτυστη ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το Ισραήλ!

 

Την «απερίφραστη καταδίκη» της «επίθεσης της Χαμάς σε βάρος του Ισραήλ» εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια κατάπτυστη ανακοίνωση απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τις ΗΠΑ.

Παραβλέποντας ότι το Ισραήλ έχει καταλάβει παλαιστινιακά εδάφη, ότι εφαρμόζει απάνθρωπο απαρτχάιντ, ότι οι σφαγές Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας είναι καθημερινές, ο ΣΥΡΙΖΑ «εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό του Ισραήλ».

Προχωρώντας παραπέρα, εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα κάνει ισχυρίζεται ότι «η συνεχιζόμενη βία», «πλήττει βάναυσα την ασφάλεια και τα δικαιώματα ιδίως των αμάχων, Ισραηλινών και Παλαιστινίων»

 Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την Παλαιστινιακή επιχείρηση - Άμεση κατάπαυση του πυρός ζητούν Ρωσία και Σαουδική Αραβία

2 σχόλια:

  1. Ο τΣύριζας παίζει τα ρέστα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....και το Τρινάλ!
    https://www.in.gr/2023/10/07/politics/epikairotita/pasok-kinal-katadikazoume-aperifrasta-tin-epithesi-tis-xamas-sto-israil/
    Μόνο το ΚΚΕ πήρε θέση υπέρ του Λαού της Παλαιστίνης και του ισραηλινού Λαού και κατά του Κράτους-δολοφόνου, που κάνει γενοκτονία εδώ και 70 χρόνια:
    https://www.902.gr/eidisi/politiki/343635/o-palaistiniakos-laos-ehei-dikaioma-na-yperaspistei-ta-dikaiomata-toy-kai
    Κάτω από αδήριτες αναγκαιότητες, που υπαγορεύουν οι εξελίξεις, ξεχωρίζουν πια ευκρινώς τα δύο στρατόπεδα: Της Αντίδρασης και της Προόδου. Και οι "αριστεροπροοδευτικές" μάσκες ξεσκίζονται!
    Σεχτάρ ο Τρομερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου