Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Ηρθε η ώρα! Κάθε τίμιος αγωνιστής με το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις κάλπες της Κυριακής, με τη μαζική και αποφασιστική στήριξη των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι μπορούν να καταφέρουν ένα πρώτο μεγάλο πλήγμα στην κυβέρνηση της ΝΔ και την αντιλαϊκή συναίνεση των άλλων κομμάτων, τρεις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές, να εκφράσουν αγωνιστικά την οργή και την αγανάκτηση για κάθε έγκλημα με θύμα τον λαό. Με περισσότερους εκλεγμένους του ΚΚΕ σε δήμους και Περιφέρειες, με περισσότερους αγωνιστές - κομμουνιστές δημάρχους μπορεί να δοθεί ισχυρό το μήνυμα ότι η βάρβαρη πολιτική του κέρδους θα έχει αντίπαλο την επόμενη μέρα, ότι οι εργαζόμενοι έχουν και στηρίγματα και δυνάμεις για να αντιπαρατεθούν με τον αντιλαϊκό κατήφορο.

Με αυτή τη σκέψη, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορούν να ξεπεράσουν την όποια απογοήτευση νιώθουν όλοι εκείνοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι γυναίκες που εξακολουθούσαν μέχρι πρότινος να ελπίζουν και να προσδοκούν από τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε όσοι επέλεξαν στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές να δώσουν άλλη μια ευκαιρία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσοι με βαριά καρδιά πίστεψαν ότι μπορεί να «διορθωθεί».

Και, πριν «αλέκτορα φωνήσαι», ήρθαν οι εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη αρχηγού με τα γνωστά αποτελέσματα και την εκλογή Κασσελάκη, επισφραγίζοντας και τυπικά τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα καθαρόαιμο αστικό - αρχηγικό κόμμα. Σε ένα κόμμα που η πορεία που διένυσε δεν επιτρέπει άλλες κάλπικες προσδοκίες για τον χαρακτήρα του.

Πλέον φεύγουν οι όποιες «αριστερές περικοκλάδες» με τις οποίες επιχειρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκαλύψει τη στρατηγική ταύτισή του με τη ΝΔ. Εμφάνιζε τις στρατηγικές του επιλογές στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων ως αποτέλεσμα ρεαλισμού και ανάγνωσης των διεθνών συσχετισμών. Σήμερα, για να «νικήσει τον Μητσοτάκη» μετατρέπεται σε «αντίγραφο» της ΝΔ.

Για ανθρώπους που μπορεί να ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και έχουν γνήσιο προβληματισμό, έχουν ανησυχία για το σήμερα και το αύριο της λαϊκής πάλης, έχουν αναφορές στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, ήρθε η ώρα του οριστικού διαζυγίου, τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας συνολικά, αλλά και με τον δρόμο των αυταπατών και ψευδαισθήσεων που προδιαγεγραμμένα οδήγησε σε αυτές τις εξελίξεις.

Η θέση τους τώρα είναι με το ΚΚΕ, εδώ μπορούν να βρουν απαντήσεις στις ανησυχίες και τις αναζητήσεις τους, να δώσουν διέξοδο στη σκέψη τους για το πώς «θα αλλάξουν τα πράγματα».

Ολοι όσοι κόντρα στη βρώμικη δουλειά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, επέμεναν να κρατήσουν όρθια τη συνείδησή τους, επέμειναν στη συναίσθηση ότι αριστερά έχει νόημα μόνο ως σύγκρουση με το καπιταλιστικό σύστημα, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, έχουν κάθε λόγο στις εκλογές να στηρίξουν το ΚΚΕ, να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα συμπόρευσης.

Ολοι όσοι εξακολουθούν να εμπνέονται από την ηρωική ιστορία των λαϊκών αγώνων, από την πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση για την οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας, μπορούν τώρα να αφήσουν πίσω άλλες επιφυλάξεις και επιμέρους διαφωνίες. Να στηριχτούν στην πεποίθησή τους ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να τους απογοητεύσει, ότι η ψήφος και η στήριξή τους στο Κόμμα δεν θα πάει «στράφι», αλλά θα μεταφραστεί σε ένταση της πάλης και της διεκδίκησης, θα είναι δύναμη που θα επιστραφεί στον ίδιο τον λαό.

Καμιά «αμηχανία» δεν χωράει τέτοιες ώρες. Ισα - ίσα, όσοι κοιτούν με αποστροφή τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να «αλέθει» στον ίδιο μύλο τον μεσσιανισμό και το made in USA «ελληνικό όνειρο» με τη Μακρόνησο και τον Βελουχιώτη, δεν έχουν πια να περιμένουν τίποτα, ούτε από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ ούτε από ένα αναπαλαιωμένο «αντίγραφό» του, που θα επιστρέψει για λίγο στην αρχή του κατήφορου, για να τον διανύσει από την αρχή.

Μπορούν τώρα να δουν πιο καθαρά ότι αυτή η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη, ότι την ίδια πορεία υπηρέτησαν και όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παριστάνουν τους θεματοφύλακες της «αριστερής ταυτότητας», στηρίζοντας με χέρια και με πόδια τα μνημόνια, το ΝΑΤΟ και τη στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ, τους στόχους της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Το ΚΚΕ λοιπόν απλώνει το χέρι σε κόσμο που νιώθει αριστερός και ριζοσπάστης, γιατί οι μάχες που έρχονται δεν χωρούν άλλες «ματαιώσεις» και αυταπάτες. Η σκληρή αυτή πάλη δεν μπορεί να περιμένει, δεν περισσεύει κανένας τίμιος αγωνιστής. Εδώ είναι ο δρόμος για την πραγματική ανατροπή, για να υπηρετηθούν οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες, για την αναμέτρηση με την εγκληματική πολιτική του κέρδους.

Στις κάλπες και τους αγώνες, με το ΚΚΕ!

 Ψηφοδέλτια μάχης στις 13 Περιφέρειες και σε 262 δήμους 

 10 λόγοι για να ψηφίσεις «Λαϊκή Συσπείρωση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου