Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Που το βρήκατε αυτό το φυντάνι;

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ο νεόκοπος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης επέλεξε να βρεθεί στην Πάτρα. 

Στην Πάτρα που από το 2014 έχει κομμουνιστή δήμαρχο. Τον Κώστα Πελετίδη. Της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Του ΚΚΕ.

Στην Πάτρα, λοιπόν, που διοικείται από κομμουνιστή δήμαρχο, ο «made in the USA» νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ο προοδευτικός κόσμος της Ελλάδας, ο κόσμος του κέντρου, έχει μια ευκαιρία αυτή την Κυριακή να επιλέξει “καθαρά χέρια”, ανθρώπους που έχουν εργαστεί στην κοινωνία μέσα και θέλουν να προσφέρουν, με ενσυναίσθηση, ανθρωπιά και με έγνοια για το περιβάλλον».

Αντί να πάει σε κάποιον από τους δήμους που διοικούν μεγαλοστελέχη της ΝΔ, ο κ. Κασσελάκης επέλεξε στο φινάλε της προεκλογικής περιόδου την Πάτρα, προκειμένου να στηρίξει τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ σε Δήμο Πατρέων (Β. Αϊβαλής) και Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας (Κ. Καρπέτας). Εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ευθυγραμμισμένος με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις σε έναν διαρκή, συκοφαντικό πόλεμο κατά του Κ. Πελετίδη και της διοίκησης του Δήμου.

Επ’ αυτού, να ας μας επιτραπούν δυο σχόλια:

1) Για τον αμερικανοκατέβατο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν περνάει ούτε μέρα χωρίς να πετάξει κάποιο πολιτικό «μαργαριτάρι», δεν θα επεκταθούμε παρά μονάχα θα επαναλάβουμε τα λόγια του ποιητή: Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε.

2) Η επίσκεψη Κασσελάκη στην Πάτρα, τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου, δείχνει το ποιον θεωρούν πραγματικό αντίπαλο στον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτός ο αντίπαλος δεν είναι ασφαλώς η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους βρίσκονται σε πλήρη ταύτιση σε ότι αφορά ζητήματα στρατηγικού πολιτικού χαρακτήρα. Ο αντίπαλος είναι το ΚΚΕ και οι υποψήφιοί του.

Αυτό πρέπει να αποτελέσει ένα επιπλέον κριτήριο ψήφου  για τον λαό την Κυριακή. Και να «βρέξει» παντού κόκκινα γαρύφαλλα, με πανίσχυρη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε κάθε δήμο και κάθε περιφέρεια.

Νίκος Μόττας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου