Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Ο λαός έχει μόνο να κερδίσει από την επανεκλογή του Κ. Πελετίδη


«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» - ΠΑΤΡΑ

 Με ένα πλατύ πολιτικό άνοιγμα καλύπτονται τα τελευταία «μέτρα» της προεκλογικής περιόδου και στην Πάτρα, από τους κομμουνιστές, τους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για την επανεκλογή της σημερινής δημοτικής αρχής με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη.

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Ρίο, παρουσία πλήθους κόσμου, με ομιλητή τον Κ. Πελετίδη. Είχε προηγηθεί το βράδυ της Παρασκευής η προεκλογική συγκέντρωση στη γειτονιά των εργατικών κατοικιών της Ταραμπούρας, όπου παρά και τη βροχή πλήθος κόσμου έδωσε δυναμικό «παρών».

Με συνθήματα και με αναφορές στα όσα κέρδισε όλα αυτά τα χρόνια ο λαός της πόλης, με μια αγωνιστική δημοτική αρχή στο πλευρό του, δόθηκε παράλληλα μήνυμα συνέχισής του και το επόμενο διάστημα, για μια νέα θητεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο τιμόνι του δήμου.

Ταυτόχρονα πραγματοποιούνται εξορμήσεις - περιοδείες σχεδόν σε όλη την πόλη, με αφετηρίες τα εκλογικά περίπτερα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως το Σάββατο στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, ενώ είχε προηγηθεί πλατύ άνοιγμα και στο κέντρο της πόλης, σε κεντρικές οδούς, με όλα τα υλικά της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ανάμεσά τους και η εφημερίδα της που εξαντλείται σε κάθε περιοδεία.

Σήμερα Τρίτη (7 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση στα Ζαρουχλέικα (Ευβοίας & Αράξου), με ομιλία του Κώστα Πελετίδη, ενώ για αύριο Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο Πανεπιστήμιο Πάτρας (1.30 μ.μ. ΑΘΕ 1), με ομιλία και του Σωτήρη Παρίση, υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Κορύφωση της προεκλογικής δραστηριότητας θα αποτελέσει η μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Παρασκευής 6 Οκτώβρη στην πλατεία Τριών Συμμάχων στις 7.30 μ.μ., όπου θα χαιρετίσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σ. Παρίσης: Δίνουμε ηχηρή απάντηση και για την Υγεία

«Δεν είχαμε ψωμί να φάμε, ραπανάκια για την όρεξη γυρεύαμε», σημειώνει εξάλλου σε δήλωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Παρίσης, σχετικά με την παρουσία του υπουργού Υγείας Μ. Χρυσοχοΐδη την Παρασκευή στην Πάτρα.

Οπως αναφέρει, «την ώρα που οι δημόσιες δομές Υγείας της Δυτικής Ελλάδας λειτουργούν ασθμαίνοντας, με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να δίνουν κάθε μέρα μάχη στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, έταξε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών μιλώντας παράλληλα για την "ελκυστικότητα" και την "ευελιξία" στην οποία στοχεύει για να γίνουμε "από τα καλύτερα συστήματα Υγείας στην Ευρώπη".

Δεν είπε όμως κουβέντα για τα νοσοκομεία Αιγίου, Μεσολογγίου και Αμαλιάδας, που οδηγούνται στο κλείσιμο, για το "409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο" και το "Νοσημάτων Θώρακος" που έκλεισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και παραμένουν κλειστά, την ώρα που οι ανάγκες του λαού της περιοχής είναι πολλαπλάσιες.

Το "ελκυστικό και ευέλικτο" σχήμα που έχουν στο μυαλό τους ακολουθεί πιστά τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, που πιστά εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Δεν μειώνει τις τεράστιες συνέπειες στη ζωή και την υγεία του λαού μας, αντίθετα τις βάζει πάλι στη ζυγαριά "κόστους - οφέλους", τροφοδοτώντας για άλλη μια φορά τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στον χώρο της Υγείας.

Την Κυριακή στις 8 Οκτώβρη ο λαός της περιοχής μας να δώσει ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς που δεν είπαν μια κουβέντα, όλο το προηγούμενο διάστημα, για την κατάσταση, τα τεράστια κενά στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της περιοχής, την έλλειψη ατομικών μέσων προστασίας, φτάνοντας όσο πιο ψηλά γίνεται τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Καλεί τον λαό ταυτόχρονα σε υπερψήφιση της δημοτικής αρχής Πάτρας, για δήμαρχο ξανά τον Κώστα Πελετίδη, στον αγώνα για Υγεία που έχει ανάγκη ο λαός.

....


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Αποκαλύπτει αυτούς που κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους

Ο επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ «Πάτρα Ενωμένη» Κώστας Σβόλης και ο υποψήφιος δημοτικός του σύμβουλος, Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, προβοκατόρικα χρησιμοποιούν για δικό τους όφελος την αγωνία των εργαζομένων να έχουν δουλειά. Αυτό αναφέρει η δημοτική αρχή Πάτρας για τη στάση των υποψηφίων της ΝΔ, σχετικά και με το χτεσινό δικαστήριο στο Πρωτοδικείο Αθηνών για 250 εργαζόμενους των λεγόμενων «κοινωφελών» προγραμμάτων, υπόθεση η οποία αναβλήθηκε για τις 31 Οκτώβρη.

Αποκαλύπτοντας τον ρόλο τους, αναφέρει αναλυτικά: «Ενώ έχουν γίνει 112 δίκες για οκταμηνίτες εργαζόμενους, στις τελευταίες δύο δίκες, "ανακάλυψαν" ότι χρειάζεται εντέλλεσθε του δημάρχου και όχι του Δημοτικού Συμβουλίου προς τη Νομική Υπηρεσία, προκειμένου να "σταθεί" το αίτημα για παράταση στα Δικαστήρια. Το θυμήθηκαν τώρα που έχουμε εκλογές!

Και πάλι όμως, καλούν τους συμβασιούχους να διαμαρτυρηθούν, και ο κ. Σβόλης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, σκεπτόμενος κουτοπόνηρα, μαζί με τους άλλους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, δεν έδωσαν το εντέλλεσθε στη Νομική Υπηρεσία, ενώ τους κάλεσε ο δήμαρχος να το κάνουν, και έστειλαν τους εργαζόμενους στο δικαστήριο του Ρεθύμνου ξεκρέμαστους, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, όπου η απόφαση για προσωρινή παραμονή τους στον δήμο ήταν αρνητική.

(...) Πέρασαν τέσσερις μέρες και ξαναπάνε στην Αθήνα, για νέο δικαστήριο, κοροϊδεύοντας τους εργαζόμενους, προκειμένου να δείξουν ότι τάχα ενδιαφέρονται γι' αυτούς (...) με μοναδικό στόχο να αμαυρώσουν την εικόνα του δημάρχου, αφού στην πραγματικότητα δεν τους καίγεται καρφί για τις ανάγκες των εργαζομένων. Γι' αυτό και δεν απαιτούν από την κυβέρνηση της ΝΔ, τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον δήμο.

Γι' αυτό δεν καταγγέλλουν την κυβέρνηση, αλλά τον δήμαρχο, που αγωνίστηκε επί σειρά ετών μαζί και με άλλους φορείς, πετυχαίνοντας την παράταση της σύμβασης για τέσσερις έστω μήνες, έτσι ώστε όταν φεύγουν να έχουν δικαίωμα επιδόματος από τον ΟΑΕΔ.

Οι συγκεκριμένοι κύριοι και η παρέα τους αρνούνται να πουν δημοσίως ποια είναι η θέση της κυβέρνησης της ΝΔ για τα οκτάμηνα και τους άλλους συμβασιούχους και κατηγορούν τον δήμαρχο ως υπεύθυνο της πολιτικής που εφαρμόζει το κόμμα τους.

Η δημοτική αρχή με την αλήθεια και τους αγώνες της κι έχοντας στο πλάι της το σύνολο του πατραϊκού λαού, δημιουργεί τις προϋποθέσεις να υπάρχει "δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα". Απαιτεί να μπουν στο περιθώριο οι δυνάμεις που παίζουν με τις ανάγκες των εργαζομένων και δημιουργούν την ανεργία και τη φτώχεια. Δεν τσιγκουνεύτηκε δυνάμεις, κινητοποιήσεις, πρωτοβουλίες (...)».

3 σχόλια:

  1. Ας συγκρίνουμε λίγο τι γίνεται με τα άλλα ακίνητα...
    Τι πρόσβαση έχουν οι Βολιωτες στο Πανθεσσαλικό;
    Οι Θεσσαλονικείς στο Καυταντζόγλειο;
    Οι Ηρακλειώτες, οι Λαρισαίοι, οι Γιαννιώτες αντίστοιχα;
    Οι δημότες όλων των άλλων μικρών και μεγάλων πόλεων τι πρόσβαση έχουν στα δημοτικά στάδια;
    Τι υπηρεσίες τους προσφέρουν και τι τους κοστίζουν;
    Οι αθλητικοί σύλλογοι έχουν έναν χώρο, επαγγελματικού επιπέδου όπως αρμόζει σε προπονητές και αθλητές, για τις δραστηριότητες τους;
    Πώς βοηθάμε τους γονείς να βρουν μια διέξοδο στον αθλητισμό για τα παιδιά τους που δεν θα τους στοιχίσει ένα σημαντικό ποσό;
    Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσει η δημοτική αρχή να φτιάξει και το παρατημένο κολυμβητήριο στο έλος της Αγυιάς τώρα που ο χώρος αναβαθμίζεται σιγά σιγά.
    Απόδειξη της δουλειάς που γίνεται η διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων και ακόμα και η ευχαριστήρια επιστολή του ΣΕΓΑΣ προς τον Δήμο.
    Sotiris Kelamis

    https://www.facebook.com/groups/1043995759040355/posts/6441874905919053/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ. Πελετίδης: «Μετατρέψαμε ένα παρατημένο Ολυμπιακό ακίνητο σε στολίδι»
    Αντίθετα το ΟΑΚΑ έμεινα ασυντήρητο από το 2004 και επικίνδυνο για αθλητές και θεατές!
    https://www.902.gr/eidisi/topiki-dioikisi/343151/k-peletidis-metatrepsame-ena-paratimeno-olympiako-akinito-se-ena

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει ρίξει κατάρες σε πιστούς και μη, ενώ έχει πολλές φορές συνδέσει φυσικές καταστροφές ή ατυχήματα με την «οργή του Θεού». Πρόσφατο παράδειγμα το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στο μυαλό του σκοταδιστή πρώην μητροπολίτη έμοιαζε με τιμωρία του Θεού για το καρναβάλι.

    ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αποκαλύπτει μια φρικιαστική προειδοποίηση που κυκλοφορεί στο Άγιον Όρος, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ελπίζει ότι να είναι fake news. «Τώρα τελευταία από το Άγιον Όρος έχει κυκλοφορήσει και μία τραγική προειδοποίησις! Εύχομαι να είναι fake news. Σύμφωνα με την «προειδοποίηση» από το Άγιον Όρος, η Αττική θα καταστραφεί και θα υπάρξουν 80.000 νεκροί, 2.500.000 άστεγοι και 800.000 τραυματίες από σεισμό των Αθηνών, ο οποίος θα γίνει και θα προέρχεται από τον Κορινθιακό και την Αταλάντη» αναφέρει ο Αμβρόσιος.
    https://youtu.be/0JaKx7BqRzU

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου