Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Πάμε θέατρο!

 
«Ματιές» σε ενδιαφέρουσες παιδικές θεατρικές παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία μέσα στον Οκτώβρη και περιμένουν τους μικρούς θεατές και τις οικογένειές τους να τις ανακαλύψουν...

***

Ενα συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι στον μακρινό Βορρά, με οδηγό τα... «απερίσκεπτα» όνειρα που κάνουν τα παιδιά και όσοι νιώθουν παιδιά για έναν κόσμο πιο δίκαιο, ξεκινά στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Αλφα - Ληναίος - Φωτίου» από το Σάββατο 7 Οκτώβρη και κάθε Σάββατο στις 15.00 για το κοινό και καθημερινές για σχολεία, παρουσιάζοντας το έργο «Κοντά στις Ράγες», με αφορμή το Λογοτεχνικό Ετος Αλκης Ζέη. Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Η Σάσα, που μεγαλώνει στην τσαρική προεπαναστατική Ρωσία, θέλει να υψώσει το ανάστημά της στην αδικία και να μάθει τι σημαίνει να είσαι αληθινός ήρωας...

Παίζουν οι: Αλέξανδρος Βαμβούκος, Τάσος Θεοφιλάτος, Γιώργος Κυδωνάκης, Μαρία Κυρώζη, Βασιλική Χρυσικού, Τσαμπίκα Φεσάκη.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210.3803.197, 211.1180.889, 6948.727.275.

***

Η Παραμυθοχώρα παρουσιάζει στο Θέατρο 104 (Ευμολπιδών 41, Γκάζι) από τις 8 Οκτώβρη μια μοναδική κουκλοθεατρική παράσταση: «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» - βασισμένη στο πολυβραβευμένο παραμύθι του αγαπημένου στους μικρούς αναγνώστες Αντώνη Παπαθεοδούλου ζωντανεύει με την υπέροχη μουσική του Φοίβου Δεληβοριά.

Μία παράσταση με διαχρονικά αντιπολεμικά μηνύματα χρησιμοποιώντας μία μείξη τεχνικής με αφήγηση, κούκλες άμεσης κίνησης, μαρότ, επίπεδες, γιγαντόκουκλες, τεχνικές θεάτρου, μαύρου θεάτρου και πολυμέσων και... πολλή μουσική και τραγούδι!

Σχεδιασμός κούκλας - σκηνικών - σκηνοθεσία - ερμηνεία: Μαρία Παπαγεωργίου, Σπυριδούλα Παπαγεωργίου.

Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 12.30.

Πληροφορίες - κρατήσεις στα τηλ. 210.9216.346, 693.6655.925, 693.6655.927 & more.com.

[https://www.more.com/theater/i-poli-pou-ediokse-ton-polemo-apo-tin-paramythoxora/]

***

«Ο Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής» κλείνει ραντεβού για δεύτερη χρονιά με τα παιδιά στο Θέατρο «Αβατον» (Ευπατριδών 3, Κεραμεικός).

Ο Στέφανος Παπατρέχας γράφει και συν-σκηνοθετεί με την Νάντια Δαλκυριάδου ένα έργο που μέσα από τη μουσική, το τραγούδι, τον χορό και το παιχνίδι μάς φωτίζει το μονοπάτι προς το θάρρος, τη δύναμη, την αποδοχή, την προσφορά, αλλά και τη διαφορετικότητα και την εκτίμηση.

Για παιδιά από 2 έως 7 ετών.

Παίζουν: Λάζαρος Βαρτάνης, Ισιδώρα Δωροπούλου, Αλέξανδρος Καναβός, Αρης Μπαταγιάννης.

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 18.00 και κάθε Κυριακή στις 15.30

Προπώληση: more.com. Τηλέφωνα κρατήσεων: 210.3412.689, 694.2703.702.

***

Στη «Μικρή Πόρτα» ο Θωμάς Μοσχόπουλος επανέρχεται στο αγαπημένο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, «Το νησί των θησαυρών».

Πρόκειται για μια συναρπαστική περιπέτεια με πειρατές, πλοία, χάρτες, μυστικά, ανταρσίες, συμπλοκές και πολλές ανατροπές, που πολύ συχνά χαρακτηρίζεται - και δικαίως - ιστορία ενηλικίωσης με άφθονες και πολυεπίπεδες ερμηνευτικές προεκτάσεις. Κεντρικό σημείο της παράστασης είναι η μουσική του Κορνήλιου Σελαμσή, βασισμένη σε ναυτικούς σκοπούς και πειρατικά τραγούδια του 17ου και 18ου αιώνα, σε νέες ενορχηστρώσεις και επεξεργασία.

Παίζουν οι: Αλέξανδρος Γιαγκούσης, Στέλιος Θεοδώρου, Θεοφάνης Κοσμάς, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Γιάννης Λατουσάκης, Δημήτρης Μήτρου, Μαρί Σουζάν Μουζέλα, Ιωάννης Μπάστας, Τάσος Ροδοβίτης, Γιώργος Φασουλάς.

Τηλέφωνο κρατήσεων για σχολεία και ομάδες: 210.8658.902, 210.8665.144.

Προπώληση: more.com

Παραστάσεις: Από τις 15 Οκτώβρη και κάθε Σάββατο 15.00 και Κυριακή 11.30 & 15.00

***

Από την Κυριακή 22 Οκτώβρη και κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Βεάκη ανεβαίνει «Το Φάντασμα του Κάντερβιλ» του Οσκαρ Ουάιλντ σε μετάφραση - διασκευή Ανδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη.

Η φασαριόζικη οικογένεια του Αμερικανού πρεσβευτή Χίραμ Οουτις μετακομίζει στην ήσυχη αγγλική επαρχία και τον περιβόητο Πύργο του Κάντερβιλ. Μαζί με όλα, τους τοίχους, τα έπιπλα, τους κήπους, ο θαρραλέος κύριος Οουτις αποκτά και το φάντασμα του σπιτιού...

Ο Οσκαρ Ουάιλντ, με μια ευφυή αλληγορία, ακροβατώντας στα όρια του παραμυθιού έγραψε ένα εκπληκτικό χιουμοριστικό διήγημα για τη σύγκρουση δύο κόσμων, του παλιού και του νέου, αυτόν του συντηρητισμού και των μύθων και εκείνον της λογικής και της ελεύθερης σκέψης.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αργυρώ Ανανιάδου, Γιώργος Γιαννάκης, Θανάσης Καφενταράκης, Θεοδοσία Σαββάκη, Αννα Φιλιππάκη, Δημοσθένης Φίλιππας, Ουσίκ Χανικιάν.

Πληροφορίες και ομαδικές κρατήσεις στο τηλ.: 210.3806.274.

***

«Το Δεντρόπαιδο» της βραβευμένης θεατρικής συγγραφέως Μισέλ Ριμλ ανεβαίνει στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» σε σκηνοθεσία των Τζένης Κόλλια και Μιχάλη Σιώνα.

Ενα σύγχρονο θεατρικό έργο που μιλά για την προστασία του περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή, αλλά και την αξία της φιλίας, τη σημασία της ομαδικής δουλειάς και της επικοινωνίας, την πίστη στις αξίες και την αντιμετώπιση των προσωπικών μας φόβων.

Οταν ο Εϊβερι, ένα δεκάχρονο αγόρι, ανακαλύπτει την πρόθεση του πατέρα του να κόψει το δέντρο στην πίσω αυλή, αποφασίζει ως ένδειξη διαμαρτυρίας να ζήσει πάνω στο δέντρο μέχρι ο πατέρας του να αλλάξει γνώμη...

Παίζουν: Ηλέκτρα Καζάκου, Αργύρης Λάμπρου, Θανάσης Λανάρης, Αναστασία Μοναστηρίδου, Καλύδημη Μούρτζη, Χρήστος Παπαδόπουλος.

Παραστάσεις: Σάββατα στις 2 το μεσημέρι και Κυριακές στις 12.

Ομαδικές/σχολικές επισκέψεις: 210.3803.197, 211.1180.889, 694.8727.275

***

Από τις 22 Οκτώβρη στο θέατρο «Αβατον» (Ευπατριδών 3, Κεραμεικός) φιλοξενείται «Η Σολομώντεια Λύση» του Γιάννη Καλατζόπουλου από τον θίασο λαϊκού θεάτρου MATICAPI, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσαγκαράκη.

Πρόκειται για μια διαδραστική παιδική παράσταση με ζωντανή μουσική, γεμάτη συμβολισμούς.

Οταν δυο αδέρφια μαλώνουν για μια κούκλα, ο παππούς τους αποφασίζει να τους πει μια ιστορία... «Μια φορά κι έναν καιρό, σ' έναν πόλεμο, μια υπηρέτρια έσωσε το παιδί της βασίλισσάς της, όταν εκείνη το εγκατέλειψε, προκειμένου να πάρει τις γούνες και τα χρυσαφικά της. Το έσωσε και το μεγάλωσε με κίνδυνο της ζωής της κι έτσι ανάμεσά τους αναπτύχθηκε μια σχέση αληθινής αγάπης. Μετά από χρόνια, όταν το παιδί γίνεται κληρονόμος μιας αμύθητης περιουσίας, η βασίλισσα γυρίζει με σκοπό να το διεκδικήσει...».

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αντώνης Γουγής, Γιώργος Ζιώγαλας, Νίκη Κάβουρα, Φαίδρα Παπανικολάου, Γιώργος Τσαγκαράκης.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 693.4654.289

Παραστάσεις: Κυριακή στις 11.30 και καθημερινές για τα σχολεία.

***

Το «Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ ανεβαίνει από τις 22 Οκτώβρη στην παιδική σκηνή του Θεάτρου «Μικρό Χορν» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη.

Το «Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» είναι ένα από τα πιο αγαπημένα έργα παιδιών και ενηλίκων. Καθώς συνδυάζει την κωμωδία με τη συγκίνηση μοναδικά, είναι ακαταμάχητο. Ο Σαίξπηρ εξυμνεί σ' αυτό, τη δύναμη της φιλίας, τα όνειρα που λειτουργούν σαν καταφύγιο στις δυσκολίες, την αγάπη και την αισιοδοξία.

Παίζουν: Θανάσης Βισκαδουράκης, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Τάσος Ράπτης, Χαρά Νικολάου, Κατερίνα Περλιάνη, Αρης Καλαβρός, Γιώργος Αρβανίτης

Προπώληση: more.com, στο τηλεφωνικό κέντρο των Αθηναϊκών Θεάτρων 211.1000.365 και στο ταμείο του Θεάτρου Αλίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου