Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Γραφικότητες...και μεθοδεύσεις


Γραφικότητες...

«Θα συνεχίσουμε σταθερά μπροστά ή θα επιστρέψουμε στη στασιμότητα και στην οπισθοδρόμηση του παρελθόντος;», «Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου το δίλημμα που τίθεται είναι ένα: Θα προχωρήσουμε προς το αύριο ή θα γυρίσουμε στο χθες», «Η πόλη μας δεν πρέπει να γυρίσει πίσω στα πέτρινα χρόνια της στασιμότητας, της αδράνειας και του μαρασμού»...

Οι παραπάνω «καρμπόν» γραφικότητες, λες και γράφτηκαν από το ίδιο χέρι, προέρχονται από δηλώσεις των υποψήφιων δημάρχων στους δήμους Χαϊδαρίου, Καισαριανής, Πετρούπολης, με τους οποίους αναμετριούνται οι υποψήφιοι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Δηλώσεις όπου το μόνο που αλλάζει είναι το ...όνομα της πόλης του υποψηφίου. Ολοι τους βέβαια εκπροσωπούν τις απερχόμενες δημοτικές αρχές, δηλαδή το ίδιο το «χτες» προσωποποιημένο!

Είτε πρόκειται για «γαλάζιους» υποψηφίους είτε για υποτιθέμενους «προοδευτικούς» με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, όλοι αναμασούν τους ίδιους ισχυρισμούς, για να αντιμετωπίσουν την απήχηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Εικόνες από το «αύριο» που επαγγέλλονται έχουν δει βέβαια οι δημότες στις συγκεκριμένες πόλεις, με τις σχολικές τάξεις που στεγάζονται σε κοντέινερ, με τα δεκάδες παιδιά που πετιούνται έξω από βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, με τις απολύσεις συμβασιούχων και τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες για να κάνουν πάρτι οι εργολάβοι, με τον χλευασμό και τον αυταρχισμό απέναντι σε κάθε αγωνιστική διεκδίκηση κ.ο.κ.

Εξάλλου, ο λαός σε αυτές τις γειτονιές έχει πείρα, και ιδιαίτερα μετά τις θητείες των παραπάνω, και γνωρίζει ότι πραγματικό δίλημμα είναι αν θα έχει δημοτικές αρχές στηρίγματά του ή εχθρούς του. Αυτήν την Κυριακή έχει την ευκαιρία να εκλέξει τον «δικό του δήμαρχο», να εκλέξει αγωνιστές που θα είναι δίπλα του και όχι απέναντί του, που διεκδικούν για τις λαϊκές ανάγκες. Αυτή είναι και η πραγματική πρόοδος!

...και μεθοδεύσεις

Από την άλλη, η απερχόμενη δημοτική αρχή Νίκαιας, για την οποία ισχύουν βέβαια όλα τα παραπάνω, εξακολουθεί να εμφανίζει κάθε τρεις και λίγο νέα πρακτικά από εκλογικά τμήματα, ισχυριζόμενη ότι βρήκε τις ψήφους που της λείπουν για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. Προφανώς ψάχνουν να βρουν κάνα «λαγό από το καπέλο» για να γλιτώσουν την αναμέτρηση με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τους λούζει κρύος ιδρώτας από τα αποτελέσματα της Κυριακής, αφού κατέγραψαν μείωση 15.000 ψήφων σε σχέση με το 2019, ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε αξιοσημείωτη άνοδο και σε απόλυτο αριθμό. Αν συνυπολογίσει κανείς το 60% που με διάφορους τρόπους καταδίκασε τη δημοτική αρχή και τα ήδη θετικά μηνύματα που λαμβάνουν από κόσμο οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δεν είναι να τους αδικείς που ψάχνουν «σανίδα σωτηρίας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου