Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Ασταμάτητο σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας

 

Σε ασταμάτητο σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας προχώρησε στη διάρκεια και της χθεσινής νύχτας ο κατοχικός ισραηλινός στρατός, με αεροπορικούς βομβαρδισμούς και πυρά πυροβολικού, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα για πιθανή χερσαία επέμβαση, για την ολοκλήρωση του λουτρού αίματος, είναι πάνω από 300.000 έφεδροι στρατιώτες.

Σύμφωνα με την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, στη διάρκεια της νύχτας, οι δυνάμεις της συνέχισαν να σφυροκοπούν τη Λωρίδα της Γάζας, πλήττοντας πάνω από 200 στόχους και προκαλώντας νέο

λουτρό αίματος.

Από το Σάββατο μέχρι και χθες, στη Λωρίδα της Γάζας, είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 900 Παλαιστίνιοι και άλλοι 4.600 είχαν τραυματιστεί.

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη σε συγκρούσεις με ισραηλινούς αστυνομικούς και στην Ιερουσαλήμ, όπως μεταδίδει η παλαιστινιακή τηλεόραση.

Σε ανακοίνωση των ισραηλινών αρχών αναφέρεται ότι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους που έριξαν πυροτεχνήματα και πέτρες εναντίον τους στη συνοικία Σιλωάμ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Βαρύς ο απολογισμός των νεκρών και στο Ισραήλ

Την ίδια ώρα, ολοένα και πιο βαρύς γίνεται ο απολογισμός των θυμάτων και στο Ισραήλ: πλέον έφθασε τους τουλάχιστον 1.200 νεκρούς, επιβεβαίωσε χθες ο αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος του Τσαχάλ (του ισραηλινού στρατού), με βίντεο που μεταφόρτωσε στο X (το πρώην Twitter). «Έχουμε υποστεί εξαιρετικά βαριές απώλειες», συνόψισε ο αντισυνταγματάρχης Κόνρικους αναφερόμενος στην επίθεση, την πιο πολύνεκρη από ιδρύσεως του ισραηλινού κράτους.

Ακόμη 50 άνθρωποι θεωρείται επισήμως πως είναι «όμηροι» ή «αγνοούμενοι» στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τις αρχές του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες πως οβίδες από τη Συρία έπληξαν μη κατοικημένη περιοχή στο προσαρτημένο τμήμα των υψιπέδων του Γκολάν, χωρίς να αναφερθούν ζημιές ή τραυματισμοί.

Το ισραηλινό πυροβολικό ανταπέδωσε τις βολές, στοχεύοντας την τοποθεσία από όπου ερρίφθησαν οι οβίδες, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση.

Εκτάκτως στην περιοχή ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Πηγή: Associated Press

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Ιορδανία και κατόπιν το Ισραήλ κατά τη διάρκεια έκτακτου ταξιδιού του στην περιοχή από σήμερα ως μεθαύριο Παρασκευή, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι υπηρεσίες του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, η επίσκεψη του κ. Μπλίνκεν στο Ισραήλ, που θα αρχίσει την Πέμπτη, έχει σκοπό να σταλεί το μήνυμα της «αλληλεγγύης» και της «υποστήριξης» της Ουάσιγκτον στο Ισραήλ.

Η επίσκεψη καταγράφεται με φόντο τη χορήγηση έκτακτης αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στον στενό σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε αργά το βράδυ χθες Τρίτη πως το πρώτο αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος με πυρομαχικά, ιδίως για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, και άλλο υλικό προσγειώθηκε στο Ισραήλ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ

3 σχόλια:

  1. Ο Παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα στην πατρίδα, στην αυτοάμυνα και στην αντίσταση απέναντι στα εγκλήματα του Ισραήλ
    https://www.902.gr/eidisi/politiki/343979/o-palaistiniakos-laos-ehei-dikaioma-stin-patrida-stin-aytoamyna-kai-stin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά κρατεί ο πόλεμος της προπαγάνδας από ισραηλινά και δυτικά ΜΜΕ (ανάμεσά τους και πολλά ελληνικά), με τη διασπορά fake news, προκειμένου να δικαιολογηθεί η διαχρονική βαρβαρότητα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ.
    Μετά την κατάρριψη του ισχυρισμού ότι Παλαιστίνιοι έκλεισαν σε κλουβιά παιδιά Ισραηλινών οικογενειών που είχαν αιχμαλωτιστεί από τη Χαμάς, άλλες δύο «ειδήσεις» που κυκλοφόρησαν ευρέως τις τελευταίες ημέρες αποδεικνύεται ότι -αν δεν ήταν κατασκευασμένες- τουλάχιστον δεν είχαν περάσει από την απαραίτητη δημοσιογραφική διαδικασία της διασταύρωσης και της επιβεβαίωσης.
    Η πρώτη περίπτωση αφορά την «είδηση» ότι η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, «αποκεφάλισε 40 Ισραηλινά βρέφη» κατά τη διάρκεια της επίθεσης τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κιμπούτζ Κφαρ Αζά.
    Η ψευδής είδηση αναπαρήχθη από Ισραηλινή δημοσιογράφο του καναλιού «i24» (το οποίο κατηγορείται ότι έχει στενές σχέσεις με τον Νετανιάχου) στη διάρκεια επιτόπιου ρεπορτάζ στο Κφαρ Αζά.
    Η Ισραηλινή δημοσιογράφος του «i24» μεταδίδει την «είδηση» για τους «αποκεφαλισμούς»
    Ωστόσο, σύμφωνα με το «Anadolu», όταν το τουρκικό πρακτορείο επικοινώνησε τηλεφωνικά με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού και ρώτησε για τους ισχυρισμούς, η απάντηση ήταν: «Είδαμε τα νέα, αλλά δεν έχουμε λεπτομέρειες ή επιβεβαίωση για αυτό».
    Άλλωστε η ίδια η Ισραηλινή δημοσιογράφος έχει υποχρεωθεί σε αναδίπλωση, «διευκρινίζοντας» σε ανάρτησή της στο X ότι η πληροφορία δεν είχε προέλθει από δική της έρευνα/αυτοψία, αλλά από κάποιον «Ισραηλινό στρατιώτη»…
    Η αναδίπλωση της δημοσιογράφου
    Η δεύτερη είδηση αφορά την περίπτωση της Γερμανοεβραίας Σάνι Λουκ. Αρχικά είχε μεταδοθεί ότι η κοπέλα συμμετείχε σε μουσικό φεστιβάλ που δέχθηκε την επίθεση της Χαμάς, μέλη της οποίας τη «βίασαν» και στη συνέχεια τη «δολοφόνησαν».
    Ωστόσο η ίδια η μητέρα της νεαρής κοπέλας δήλωσε χθες ότι έλαβε μήνυμα που αλλάζει τα δεδομένα. «Τώρα έχουμε στοιχεία ότι η Σάνι είναι ζωντανή, αλλά έχει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Κάθε λεπτό είναι κρίσιμο», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα «Bild», η μητέρα της Ricarda.
    Μάλιστα, οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η νεαρή νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη, σε νοσοκομείο στη Γάζα!
    902

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως μεθοδεύεται η διοχέτευση “ειδήσεων” στα δυτικά μουμουέ.
      Ο πρώην πράκτορας της CIA John Stockwell:
      “Τροφοδοτήσαμε δεκάδες ιστορίες για φρικαλεότητες των κουβανών, για κουβανούς βιαστες. Δεν γνωρίζαμε ούτε μία φρικαλεότητα που να διαπράχθηκε από τους Κουβανούς. Ήταν καθαρή ωμή ψευδής προπαγάνδα για να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση ότι οι κομμουνιστές έτρωγαν μωρά για πρωινό”.
      Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται για τις υποτιθέμενες φρικαλεότητες των παλαιστινίων: βιασμοί ισραηλινών, αποκεφαλισμοί βρεφών κλπ.
      Ο γκαίμπελς έχει βρει τους καλύτερους μαθητές στο δυτικό τύπο.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου