Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Εδραίωση της διευρυμένης επιρροής του ΚΚΕ σε τμήματα του λαού

Η μεγάλη άνοδος του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα σε έναν αρνητικό πολιτικό συσχετισμό δείχνει ότι υπάρχει εδραίωση της διευρυμένης επιρροής του Κόμματος, υπάρχουν τμήματα του λαού που προσεγγίζουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για να συγκρουστούμε με την πολιτική της κυβέρνησης, τις δεσμεύσεις που έχει σε εσωτερικό και εξωτερικό επίπεδο και να ανακόψουμε μια σειρά εχθρικά μέτρα για την πλειοψηφία του λαού. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας 9 Οκτώβρη στην ΕΡΤNews.

Όσον αφορά τον β' γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, τόνισε ότι είναι μία πολιτική αναμέτρηση όπου υπάρχουν πολιτικές που συμπλέουν και με αυτό το δεδομένο είναι η πρόταση του ΚΚΕ για λευκό ή άκυρο.

Η θέση αυτή του ΚΚΕ, συμπλήρωσε, δεν είναι καινούργια και υπενθύμισε ότι η πολιτική που εκφράζεται από τους υποψηφίους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ είναι ίδια και αυτό φάνηκε καθαρά τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Δήμο Αθηναίων, όπου όλες τις σημαντικές βασικές προτάσεις και κατευθύνσεις της αρχής Μπακογιάννη τις ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ από κοινού (Βοτανικός, «Μεγάλος Περίπατος» κλπ.).

Συνολικά ο Κ. Μπακογιάννης από κοινού με τα άλλα κόμματα χρέωσε την Αθήνα 255 εκατομμύρια για να κερδίσουν οι εταιρείες real estate στον Βοτανικό και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που θα δραστηριοποιηθούν εκεί, σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Κατήγγειλε την υποκρισία αυτών των κομμάτων, που σε άλλους δήμους δείχνουν πως συγκρούονται όπως στην Αθήνα και σε άλλους πάνε μαζί, όπως στο Δήμο Πειραιά, τονίζοντας πως όταν μπαίνει το δίλημμα, η λογική του μικρότερου κακού είναι επικίνδυνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου