Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Επειδή κάποιοι παριστάνουν τους «πεφτοσυννεφάκηδες»


Για όσους έχουν "επιλεκτικές" ευαισθησίες!

Η Παλαιστίνη, εκτείνεται από τα σύνορα της Αιγύπτου μέχρι τα σύνορα του Λιβάνου και ανατολικά μέχρι τον Ιορδάνη ποταμό. Από την στιγμή που κατοικήθηκε, τέθηκε υπό την κατο­χή όλων των αυτοκρατοριών της ιστορίας.

1947 Αποφασίζεται από τον ΟΗΕ η διαίρεση της Παλαιστίνης (Οι Παλαιστίνιοι λαμβάνουν το 48% της ιστορικής Παλαιστίνης, Ιερουσαλήμ διεθνής πόλη).

Οι Άρα­βες αρνούνται και καθώς στρατεύματα συγκε­ντρώνονται γύρω από τους εβραϊκούς οικισμούς, ο Μπεν Γκουριόν (πρώτος πρωθυπουργός του Ισραήλ) κηρύσσει την ανεξαρτησία του Ισραήλ το 1948. Ακολουθεί ο πρώτος αραβο-ισραηλινός πόλεμος, στον οποίο οι Ισραηλινοί νικούν και περίπου 750.000 Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να γίνουν πρόσφυγες...

  Το χρονικό ενός εγκλήματος


Στα ερείπια της Γάζας

Τον Ιούλιο του 2014 περισσότεροι από 2.200 Παλαιστίνιοι,530 ανήλικοι, δολοφονήθηκαν στη Γάζα. 

Σχολείο στην Γάζας


Έλεγχος Παλαιστίνιων μαθητών στο δρόμο για το σχολείο


Μικροί Παλαιστίνιοι για λίγο νερό

Δαβίδ και Γολιάθ

Οι Ισραηλινοί το απολαμβάνουν...

Οι Ισραηλινοί το απολαμβάνουν ενώ έπεφταν οι βόμβες...

Οι Ισραηλινοί κάτοικοι του Sederot κάθονταν σε λόφο για να Απολαύσουν το«θέαμα» ενώ έπεφταν οι βόμβες .

Τότε δεν είδαμε την παλαιστινιακή σημαία να κυματίζει στα κτίρια της Ευρώπης!


Παιδάκια γράφουν πάνω σε βόμβες , "από το Ισραήλ με αγάπη"


 ....

 Αλλά αυτοί είμαστε ...Αυτοί είστε...

Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

To KKE καταδικάζει την πολύχρονη κατοχή του ισραηλινού κράτους και τα εγκλήματα που διαπράττει συστηματικά σε βάρος του παλαιστινιακού λαού -με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους-  τα οποία έχουν στοιχίσει χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, χιλιάδες σακατεμένους και φυλακισμένους, ερειπωμένες πόλεις και χωριά, εποικισμούς σε παλαιστινιακά εδάφη. 

Τα σημερινά γεγονότα δεν είναι "κεραυνός εν αιθρία" και αυτοί που ψάχνουν τις αιτίες τους θα πρέπει να κοιτάξουν κατάματα την αλήθεια, η οποία αποκαλύπτει πως κλιμακώνονται καθημερινά οι επιθέσεις του ισραηλινού στρατού και οδηγούν σε δεκάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, ακόμα και ηλικιωμένους και μικρά παιδιά. Πρόκειται για εγκλήματα που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα και έχει καταγγείλει επανειλημμένα το ΚΚΕ. Η επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ τελικά στρέφεται και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ που με τις απαράδεκτες ανακοινώσεις τους στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις είναι διπλά εκτεθειμένοι, γιατί από το 2015 σφυρίζουν αδιάφορα και αρνούνται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος σύμφωνα με τη σχετική, ομόφωνη απόφαση της ελληνικής βουλής.

Ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και χρειάζεται μεγαλύτερη λαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη για να συνεχίσει τον αγώνα του για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.


 Συνάντηση, με τον πρέσβη της Παλαιστίνης Yussef Dorkhom,  του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα.

 Αλλά αυτοί είμαστε ...

  Αυτοί είστε...

 ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή επίθεση της Χαμάς σε βάρος του Ισραήλ

 Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή επίθεση της Χαμάς σε βάρος του Ισραήλ, ζητά τον άμεσο τερματισμό της και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό του Ισραήλ.

Η συνεχιζόμενη βία από όλες τις πλευρές στην περιοχή, δυναμιτίζει κάθε προοπτική επίλυσης των διαφορών και πλήττει βάναυσα την ασφάλεια και τα δικαιώματα ιδίως των αμάχων, Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Τασσόμαστε σταθερά υπέρ της άμεσης επανέναρξης αξιόπιστων διμερών συνομιλιών, για λύση δύο βιώσιμων κρατών στη βάση των συνόρων του 1967, με πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Είστε με την Χαμάς; Είστε με τους εγκληματίες Παλαιστινίους;» ερωτάει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αρβανίτης.

 
Αλλά αυτοί είστε

 Το πραγματικό δίλημμα είναι ένα και δεν αλλάζει, όσα σοσιαλδημοκρατικά παπαγαλάκια κι αν επιστρατευτούν:

Με τους Παλαιστίνιους και το δικαίωμά τους να παλεύουν για την ελευθερία και την πατρίδα τους; `Η με το κράτος – φονιά του Ισραήλ και τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς συμμάχους του, που δολοφονεί, καταστρέφει και βάζει μπουρλότο στην περιοχή, στρεφόμενο με την πολιτική του ενάντια στα συμφέροντα και του ίδιου του λαού του;


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου