Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Η μόνη κερδισμένη ψήφος για τον λαό, η ψήφος στο ΚΚΕ

Ολα τα παλιά ΠΑΣΟΚικά κόλπα ξεπατικώνει στην τελική ευθεία των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να κλέψει λαϊκές ψήφους, από τους δεκάδες χιλιάδες που του γύρισαν την πλάτη στις προηγούμενες εκλογές.

Εφτασαν να επιστρατεύουν έως και το σκουριασμένο εκβιαστικό δίλημμα ότι όποιος δεν είναι μαζί τους είναι με τη ΝΔ, με τον Αλ. Τσίπρα να λέει ότι «κάθε ψήφος στα μικρότερα κόμματα και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ αντικειμενικά είναι ψήφος που ενισχύει και εξυπηρετεί τη ΝΔ (...) Οι προοδευτικοί πολίτες πρέπει να αντιληφθούν τη σημασία αυτού του διλήμματος».

Και μόνο η επιστράτευση αυτού του κάλπικου διλήμματος είναι ενδεικτική για την πλήρη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε αστικό κόμμα εξουσίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο Τσίπρας σε δηλώσεις του το 2007 κατήγγειλε, ως στέλεχος τότε του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ακριβώς λογική.

Είναι με τα ίδια «επιχειρήματα» που για χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εκβίαζαν τη λαϊκή ψήφο, λέγοντας πως όποια ψήφος δεν πάει στο σακούλι τους είναι «χαμένη» ή πως ενισχύει τον άλλο πόλο του αστικού πολιτικού συστήματος. Με αυτά και άλλα τερτίπια εφάρμοζαν εναλλάξ την αντιλαϊκή πολιτική στις πλάτες του λαού, πριν τελικά συγκυβερνήσουν για να περνάνε δυο δυο τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, τα προηγούμενα χρόνια.

Τα περί «χαμένης ψήφου» είναι συμπλήρωμα της αντιδραστικής άποψης πως η μόνη «επιλογή» που έχει ο λαός, είναι ποιος θα κάθεται στον σβέρκο του κάθε τέσσερα χρόνια, στο τιμόνι των αντιλαϊκών κυβερνήσεων που θα εφαρμόζουν τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις που όλοι τους έχουν απέναντι σε κεφάλαιο, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Αυτήν την αντιδραστική άποψη καλλιέργησε σε λαϊκές δυνάμεις ο ΣΥΡΙΖΑ στρώνοντας «κόκκινο χαλί» στην κυβέρνηση της ΝΔ και σε μια νέα θητεία της.

Τα περί «χαμένης ψήφου» είναι το «απαραίτητο συμπλήρωμα» και όσων έλεγαν όλα αυτά τα χρόνια, υπονομεύοντας τους αγώνες του λαού απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, ότι «με τους αγώνες και τις απεργίες δεν βγαίνει τίποτα» και ότι ο λαός πρέπει να κάτσει στα αυγά του περιμένοντας να ψηφίσει, επιχειρώντας να παραλύσει λαϊκές δυνάμεις.

Βάση για τα παραπάνω είναι οι δεσμεύσεις που έχει σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και επιχειρηματικούς ομίλους.

Σε αυτούς ο Αλ. Τσίπρας λέει ότι «θα παλέψουμε η χώρα να έχει σταθερότητα, ένα πολιτικό σύστημα με σταθερότητα που απαιτεί όχι ανεξέλεγκτες πλειοψηφίες, αλλά ισχυρή αντιπολίτευση».

Επιβεβαιώνει ότι η αντιλαϊκή «σταθερότητα» έχει ανάγκη από πολλά ποδάρια: Οχι μόνο μια από χέρι αντιλαϊκή κυβέρνηση, αλλά και μια «αξιόπιστη και συναινετική» αντιπολίτευση που θα μπορεί να λειτουργεί ως παρτενέρ της αντιλαϊκής πολιτικής.

«Διαθέσιμη» και «συναινετική» αντιπολίτευση:

-- Που θα στηρίζει «αντιπολιτευόμενη» όλες τις στρατηγικές επιλογές της αστικής τάξης. Που θα παρουσιάζει ως δεδομένο για τον λαό τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, το Μεσοπρόθεσμο, το Ταμείο Ανάκαμψης των 350 αντιλαϊκών προαπαιτούμενων, την εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και τις επικίνδυνες διευθετήσεις, και θα πουλάει ταυτόχρονα παραμύθι ότι αυτά μπορούν τάχα να «συνυπάρξουν αρμονικά» με τις λαϊκές ανάγκες. Βάζοντας δηλαδή το δικό της «λιθαράκι» για να καρφώνεται στον λαό ότι δεν υπάρχει εναλλακτική από τη σημερινή βαρβαρότητα.

-- Που θα προσφέρει χέρι βοήθειας στα δύσκολα στην κυβέρνηση στηρίζοντας κρίσιμα αντιλαϊκά νομοσχέδια. Οπως ακριβώς έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, σε κάθε «κακοτοπιά»: Από την πανδημία έως την εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, και από την κρίση έως τα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, τύπου Χατζηδάκη, ψηφίζοντας ο μεν ΣΥΡΙΖΑ το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ, το δε ΠΑΣΟΚ το 70%.

-- Που θα λειτουργεί ως «κόφτης» και αμορτισέρ της λαϊκής δυσαρέσκειας, καλώντας τον λαό να «λογαριαστεί μετά» με την αντιλαϊκή πολιτική, να κάτσει στη γωνία και να περιμένει τις επόμενες εκλογές, να ψάχνει «μαγικές» λύσεις. Βάζοντας τρικλοποδιές με τη στάση και δράση τους στη μόνη για τον λαό ελπίδα, που βρίσκεται στην ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση, στη σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ - κεφαλαίου - κυβερνήσεων.

-- Που θα είναι ικανή να εγκλωβίζει, να ενσωματώνει κόσμο που απογοητεύεται από την κάθε φορά αντιλαϊκή κυβέρνηση, να λειτουργεί ως η επόμενη κυβερνητική «εναλλακτική» για το σύστημα, είτε ως «κορμός» είτε ως «συμπλήρωμα» κυβερνήσεων εντός των ορίων του σάπιου συστήματος.

Φανερό λοιπόν είναι πως μια νέα ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια χαμένη ψήφος για τον λαό, που θα προστεθεί στο «σακούλι» της αντιλαϊκής «σταθερότητας», του αρνητικού για τον λαό συσχετισμού, της κοινής πολιτικής που ακολουθούν όλα τα κόμματα του συστήματος σε βάρος του λαού.

Αυτή την πολιτική που θα εφαρμόζει από την επόμενη μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ, και θα υπηρετούν από τις θέσεις της «χρήσιμης» και «εποικοδομητικής» αντιπολίτευσης για το κεφάλαιο ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα και μορφώματα «μιας χρήσης», τύπου ΜέΡΑ25, Πλεύσης Ελευθερίας, Ελληνικής Λύσης.

Γι' αυτό μόνη κερδισμένη ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ:

Γιατί μόνο έτσι δυναμώνει η γνήσια 100% μαχητική - λαϊκή αντιπολίτευση, απέναντι στην αυτοδυναμία της πολιτικής του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση της ΝΔ, στο «υπουργείο αντιπολίτευσης» των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και όλων των κομμάτων του συστήματος, μόνο έτσι δημιουργούμε ρωγμές στον αρνητικό συσχετισμό.

Γιατί μόνο έτσι θα χαμογελάσουν ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι πολλοί και θα κοπούν τα χαμόγελα σε όσους ονειρεύονται «παντοδύναμες» κυβερνήσεις. Γιατί με δυνατό ΚΚΕ, που ξέρει και μπορεί να τα βάλει με τις κυβερνήσεις, το σύστημα και την αντιλαϊκή πολιτική, και με δυνατό εργατικό - λαϊκό κίνημα καμία κυβέρνηση δεν είναι «παντοδύναμη».

Γιατί όλους τους βουλευτές του ΚΚΕ ο λαός θα τους βρει την επόμενη μέρα δίπλα του, στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Στον αγώνα του εργατικού - λαϊκού κινήματος για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ΣΣΕ για δουλειά με δικαιώματα. Για να υπερασπιστούμε τα λαϊκά σπίτια απέναντι στους πλειστηριασμούς. Στη σωστή πλευρά της Ιστορίας απέναντι στην εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Απέναντι στην πολιτική που μετατρέπει τις θάλασσές μας σε υγρό τάφο για τους ξεριζωμένους.

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ δεν παζαρεύεται για κυβερνητικές καρέκλες σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, δεν μεταλλάσσεται και δεν εξαγοράζεται, δεν αποσύρεται «αθόρυβα», όπως τα κόμματα - φαντάσματα που εμφανίζονται με θόρυβο. Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στα αιματοβαμμένα κέρδη του κεφαλαίου.

Γιατί ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ψήφος στις ζωές μας και όχι στα κέρδη τους. Μεταφράζεται σε σύγκρουση, σε ανυπακοή σε όλα αυτά που μας αγανακτούν. Σημαίνει πάνω απ' όλα ελπίδα και αισιοδοξία, ότι θα τα καταφέρουμε. Οτι οι λαοί θα νικήσουν. Γιατί το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα εξουσίας - διακυβέρνησης με τον λαό στο τιμόνι της εξουσίας, πραγματικό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει. Γιατί στη σημερινή βαρβαρότητα υπάρχει διέξοδος υπέρ του λαού: Στη σύγκρουση και την ανατροπή του σάπιου, διεφθαρμένου συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου