Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Επιτάχυνση μέτρων ενίσχυσης των κερδών των ομίλων με το λαό στη γωνία


Η επιτάχυνση των πολιτικών νέας ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων και των κερδών τους ήταν κεντρικό στοιχείο των τελετών παράδοσης – παραλαβής βασικών υπουργείων.

Δεν προκάλεσε καμία έκπληξη αφού η νέα κυβέρνηση αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι τελετές παράδοσης - παραλαβής κατέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι, ο λαός, δεν έχει να περιμένει τίποτα ουσιαστικό για την βελτίωση της ζωής του αν ο ίδιος δεν διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης σε σύγκρουση με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική. 

Πηγή: Eurokinissi

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης περιγράφοντας τους έξι στόχους του υπουργείου του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Να συνεχιστούν οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις και η στήριξη της επιχειρηματικότητας», «ενίσχυση των καινοτόμων κλάδων και των εξαγωγών», «η υγεία του τραπεζικού συστήματος», «η συνέχιση της μείωσης των “κόκκινων” δανείων» και «η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας από το Υπερταμείο και το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς θα υπάρξουν περισσότερα έσοδα και περισσότερες επενδύσεις».

Δηλαδή ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει το 95% των φόρων και να απειλείται από πλειστηριασμούς και εξώσεις όσο οι όμιλοι και οι τράπεζες θα θησαυρίζουν!

Φυσικά προτεραιότητα της κυβέρνησης και οι εφοπλιστές! Με «στόχο και όραμα να διευκολύνω και να διευκολύνουμε όσο μπορούμε την ελληνική ναυτιλία» ανέλαβε υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Πρόσθεσε επίσης ότι η χώρα γίνεται ο ενεργειακός κόμβος της Ευρώπης, καθώς «τα ελληνόκτητα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου αποτέλεσαν την απάντηση στους πρόσφατους εκβιασμούς της Ρωσίας προς την Ευρώπη».

Πηγή: Eurokinissi

Στο ίδιος μήκος κύματος και ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας που μίλησε για «προσέλκυση νέων επενδύσεων» και ανέφερε ότι «η διευκόλυνση του επιχειρείν με τη μείωση της γραφειοκρατίας και απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας είναι ο δεύτερος στόχος και η ενίσχυση της βιομηχανίας, η τριπλή προτεραιότητα».

Ωστόσο για την ακρίβεια που τσακίζει καθημερινά το λαϊκό εισόδημα ο υπουργός δεν είπε τίποτα! Άλλωστε η ΝΔ έχει απορρίψει την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του ΦΠΑ στα λαϊκά είδη και των έμμεσων φόρων σε καύσιμα και ενέργεια. Απλά παρέπεμψε σε δηλώσεις που θα κάνει ο Κ. Μητσοτάκης περί «καλαθιών»...

Τα ίδια και στον Τουρισμό με την νέα υπουργό Ολγα Κεφαλογιάννη να δεσμεύεται προς τους ομίλους του κλάδου ότι «ο στόχος όμως είναι ένας και ξεκάθαρος. Ισχυρός, ανταγωνιστικός, βιώσιμος τουρισμός». Επιπλέον η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη ανέφερε ότι επιδίωξη είναι «να επιτύχουμε τουριστική περίοδο 12 μηνών».

Τίποτα για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό που δουλεύουν ακατάπαυστα με μισθούς άθλιους. Παράλληλα δεν είναι στις προτεραιότητες ούτε το δικαίωμα του λαού στις διακοπές και την αναψυχή που κάθε χρόνο περιορίζεται.

Πηγή: Eurokinissi

Τον ειδικό ρόλο να ανέλαβε για να «τρέξει» την σύμπραξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με τους επιχειρηματίες του κλάδου κατέδειξε ο νέος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δήλωσε ότι «θα επαναθεμελιώσουμε το ΕΣΥ» και πως «η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί ένα στοίχημα ίσως το μεγαλύτερο της 2ης θητείας μας». Ανέφερε ακόμα πως στους στόχους είναι «η μεταρρύθμιση του Εθνικού συστήματος πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, ο νέος υγειονομικός χάρτης» και «το νέο μοντέλο διοίκησης των νοσοκομείων».

Πάνω σε αυτά θα στηθεί η σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα στην υγεία που περιέγραψε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ισχυρίστηκε ότι «προγραμματίζονται 10 χιλιάδες προσλήψεις προσωπικού κυρίως νοσηλευτών», για τις οποίες προεκλογικά ο Κ. Μητσοτάκης είχε αποκαλύψει πως «στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται μία βασική υπόθεση: Μία πρόσληψη για καθεμία αποχώρηση», συνεπώς δεν πρόκειται για νέες προσλήψεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου