Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Η πρωτιά του ΚΚΕ στη Δανία


Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ που ζούμε στη Δανία, χαιρετίζουμε όλους και όλες όσους έφτασαν στην κάλπη με το κόκκινο ψηφοδέλτιο, όσους συμπορεύτηκαν μαζί μας στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ, όσους συνέβαλαν, για να αναδειχθεί το ΚΚΕ σε πρώτο κόμμα στη Δανία με ποσοστό 25%.

Η πρωτιά του ΚΚΕ στη Δανία, πάρα τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, αποκρυσταλλώνει τον συνεχή αγώνα των κομμουνιστών καί στη Δανία για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες μετανάστες και μετανάστριες σε μια χώρα, μάλιστα, που διαφημίζεται στην πατρίδα μας ως "σκανδιναβικός παράδεισος". Όμως, η πραγματικότητα είναι σκληρή όχι μόνο για τους Δανούς εργαζόμενους, αλλά και για τους Έλληνες μετανάστες, όλους τους νέους εργαζόμενους, φοιτητές, ερευνητές που εκδιώχθηκαν από την πατρίδα τους από την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.


Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Δανία αποκάλυψαν αυτήν την αλήθεια. Πρωτοστάτησαν στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στις περικοπές επιδομάτων μεταναστών και φοιτητών, στα πανάκριβα ενοίκια, στην επιδεινούμενη κατάσταση στην Υγεία με τις πολύμηνες αναμονές ακόμα και για μια εξέταση, κόντρα στις απολύσεις, την εργοδοτική τρομοκρατία και τις προσλήψεις "μιας ημέρας" στον επισιτισμό μέσα από τα συνδικάτα και τις σωματειακές επιτροπές, όπως αυτή που ιδρύθηκε από Έλληνες μετανάστες πρόσφατα στον επισιτισμό. Μπήκαν μπροστά, επίσης, στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου κ.ά., μέσα από την Ελληνική Κοινότητα Δανίας στην πάλη ενάντια στην εντεινόμενη εμπλοκή και της ελληνικής και της δανικής κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με δεκάδες δισ. και με αποστολές όπλων στο πολεμικό σφαγείο στην Ουκρανία. Πήραν θέση κι αγωνίστηκαν για κάθε μεγάλο και μικρό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι Έλληνες μετανάστες και μετανάστριες.

Απευθυνόμαστε με ζεστή καρδιά σε όλους τους Έλληνες μετανάστες και μετανάστριες που ζούμε μαζί στην ξενιτιά, εδώ στον Βορρά της Ευρώπης, σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, να συναντηθούμε μαζί στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Ακόμα και εκείνοι που, αν και το σκέφτηκαν, τελικά δεν έκαναν το βήμα σε αυτές τις εκλογές, ξέρουν καλά ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που θα είναι δίπλα τους, παλεύοντας για τα προβλήματά τους καί στην Ελλάδα αλλά καί στη Δανία.

Δεν πρέπει να δοθεί καμία περίοδος χάριτος στην κυβέρνηση της ΝΔ ούτε, επίσης, στη νέα κυβέρνηση στη Δανία που συγκροτήθηκε από σοσιαλδημοκράτες σε σύμπραξη με φιλελεύθερους και τεκμηριώνει στην πράξη ότι και στον νέο γύρο επίθεσης στον λαό που έχει ξεκινήσει, συμπλέουν όλα τα αστικά κόμματα συμπεριλαμβανομένων των φασιστικών μορφωμάτων. Η σχέση εμπιστοσύνης των Ελλήνων μεταναστών στη Δανία με το ΚΚΕ θα κατατεθεί στην προσπάθεια για την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης, για την άνοδο του εργατικού - λαϊκού κινήματος, δίνοντας δύναμη κι αισιοδοξία και στην πάλη των Δανών κομμουνιστών. Συνεχίζουμε τον αγώνα με οδηγό μας το σύνθημα "Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής".

 ΚΟ ΔΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου