Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Κρουαζιέρα


«Τρίτος πόλος η αντισυστημική δεξιά» διαβάζουμε σε ...«πατριωτική» εφημερίδα, που στις μισές σελίδες «παίζει μπάλα» για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και στις άλλες μισές ξεπλένει την ακροδεξιά και τα φυντάνια της.

Επειδή όμως «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» (κυριολεκτικά και μεταφορικά), ο «αντισυστημισμός» αυτού του φασιστικού κλώνου του Κασιδιάρη φαίνεται πρώτα απ' όλα από την πολιτική διαδρομή του αρχηγού του: Αρχικά συντάχθηκε με τη ΝΔ και στη συνέχεια μεταπήδησε στην Πολιτική Ανοιξη του Σαμαρά. Αργότερα βρέθηκε στο ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη και μετά στο μόρφωμα ΠΑΤΡΙΕ του Συναδινού, ενώ πέρασε και από την Εθνική Λαϊκή Συνείδηση του - επίσης καταδικασμένου χρυσαυγίτη - Λαγού. Το 2019, είχε συνεργαστεί με την Ενωση Κεντρώων του Λεβέντη, ως υποψήφιος βουλευτής και ευρωβουλευτής.

Ο ίδιος δηλώνει «άνθρωπος της αγοράς» και η «κρουαζιέρα» του από κόμμα σε κόμμα ένα πράγμα επιβεβαιώνει: Οτι τα ακροδεξιά - φασιστικά κόμματα (και αποκόμματα) είναι συστημικά μέχρι το μεδούλι. Εξ ου και πολλά από τα ηγετικά στελέχη τους έχουν διαγράψει τον κύκλο τους σε κόμματα που έχουν κυβερνήσει ή συγκυβερνήσει.

Παρεμπιπτόντως, όσο κι αν ψάξαμε να βρούμε κάποιες από τις «αντισυστημικές» θέσεις από τα ορφανά του Κασιδιάρη, πέσαμε σε τοίχο. «Πολύ σύντομα διαθέσιμο υλικό» γράφει η ιστοσελίδα τους σε ενότητες όπως η οικονομία και η εξωτερική πολιτική. Λογικό θα σκεφτεί κανείς...

Πώς να προλάβουν να διαμορφώσουν θέσεις μέσα στις τρεις βδομάδες που τα διάφορα κέντρα τούς «μπούσταραν» για να μπουν στη Βουλή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου