Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Κράτος ικανό στις εξώσεις λαϊκών οικογενειών, αλλά ανίκανο να σταματήσει τους φασίστες χούλιγκανς


Τις τεράστιες πολιτικές ευθύνης της κυβέρνησης που άφησε τους φασίστες χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ να φτάσουν μέχρι τη Ν. Φιλαδέλφεια και να εξαπολύσουν επιδρομή, παρά το γεγονός ότι όλος ο κόσμος γνώριζε ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος από τους οπαδούς αυτής της ομάδας, κατήγγειλε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο «Open».

Ταυτόχρονα κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση δεν θίγει την βασική αιτία για τα επεισόδια που είναι η επιχειρηματική δράση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τη σχέση επιχειρηματικών ομίλων και τα νήματα που τους δένουν με με φασιστικές ομάδες που δρουν κάτω από οπαδική σημαία. Σημείωσε ότι το νομοθετικό πλαίσιο δεν κόβει τον ομφάλιο λώρο των επιχειρηματικών συμφερόντων με αυτές τις ομάδες.

Ακόμα, ξεκαθάρισε ότι η αποτελεσματικότητα της αστυνομίας δεν κρίνεται μόνο από τη σύλληψη του δολοφόνου, αλλά από την πρόληψη τέτοιων γεγονότων.

Σχετικά με τις προχθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης επανέλαβε ότι δεν θίγεται η σχέση επιχειρηματικών ομίλων με συνδέσμους, αντίθετα τώρα οι σύνδεσμοι θα έχουν την έδρα τους στα γραφεία των ΠΑΕ. Ο Ν. Μαυροκέφαλος χαρακτήρισε πρόκληση ότι ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε στο ναζιστικό χαρακτήρα των Κροατών χούλιγκανς, γεγονός που δείχνει ανοχή της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα υπογράμμισε την ικανότητα του αστικού κράτους να κάνει εξώσεις λαϊκών οικογενειών, είναι ικανό να αντιμετωπίζει εργάτες που διεκδικούν, αλλά όχι να σταματήσει τους φασίστες χούλιγκανς.

Τέλος, πρόσθεσε ότι η «επιτελικότητα» του αστικού κράτους φάνηκε και χθες στην Κόρινθο με εγκλωβισμένους οδηγούς επί 8 ώρες.

1 σχόλιο:

  1. Για να μπορεί να κάνει οτιδήποτε, και όχι μόνο να σταματήσει τους φασίστες, πρέπει καταρχήν να θέλει. Εκείνα, που θέλει, βρίσκει τρόπους να τα κάνει, προς το παρόν.
    Και πολύ μελάνι χύνεται, σκόπιμα, για "την ανεύρεση του δολοφόνου"....
    Λες κι έχει καμιάν ειδική σημασία! Οποιοσδήποτε από όλον εκείνο τον συρφετό, κι από την απο δώ πλευρά, θα μπορούσε να είναι δολοφόνος.
    Το κύριο εδώ είναι η ενεργός συμμετοχή σε αυτές τις φασιστικές συμμορίες.
    Τούτου δοσμένου, κάποιος κάθε τόσο θα γίνεται και δολοφόνος, περισσότερο κατά τύχη. Ολοι είναι εν δυνάμει δολοφόνοι κι αυτό πρέπει να τονίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου