Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Χωρίς διάλειμμα

 
«Θέλω να τονίσω ότι μπορεί το νομοσχέδιο να έχει τίτλο για την ενίσχυση της εργασίας και την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας 1152 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όμως επί της ουσίας τα άρθρα που αφορούν στην ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. 

Ολο το υπόλοιπο είναι ρυθμίσεις αντεργατικές και σκληρά νεοφιλελεύθερες που κανένας δεν μας τις επέβαλε. Είναι όλες εμπνεύσεως κυβέρνησης Μητσοτάκη και εκτέλεσης Αδωνη Γεωργιάδη.Αλλωστε, η Οδηγία, επειδή έπρεπε ήδη να έχει ενσωματωθεί στο δίκαιό μας, έρχεται με καθυστέρηση». 

Αυτά έλεγε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, στην επιτροπή της Βουλής... κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν ενσωμάτωσε νωρίτερα τις «ευρωπαϊκές καλές πρακτικές» και ότι αυτές δεν έχουν σχέση με το αντεργατικό τερατούργημα. 

Την ίδια ώρα δηλαδή που στους χώρους δουλειάς έχει σημάνει συναγερμός για απεργιακή απάντηση στο τερατούργημα, ο ΣΥΡΙΖΑ, στον γνωστό ρόλο του «υπουργείου αντιπολίτευσης», λέει ότι ...«ένα άλλο αντεργατικό έκτρωμα είναι εφικτό» και βγάζει λάδι την ΕΕ, που τη δική της υπογραφή έχουν φαρδιά - πλατιά οι συμβάσεις μηδενικών ωρών, η «κατά παραγγελία» δουλειά, η πολλαπλή απασχόληση και όλα τα υπόλοιπα που φέρνει το νομοσχέδιο της ΝΔ. 

Παλιά του τέχνη κόσκινο, βέβαια, απ' όταν ψήφιζε τα μισά άρθρα του νόμου Χατζηδάκη, επειδή - όπως έλεγε τότε - εισάγουν τις ευρωπαϊκές «καλές πρακτικές», ενώ ταυτόχρονα έβαζε πλάτη στους χώρους δουλειάς για να υπονομεύονται οι αντιδράσεις. 

Γιατί μπορεί να ψάχνονται ακόμα για τον επόμενο αρχηγό τους εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι «βέλτιστες πρακτικές» στην υπηρεσία του συστήματος δεν γνωρίζουν διάλειμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου