Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Βιβλιοπροτάσεις από τη «Σύγχρονη Εποχή»

Μια σειρά από προτάσεις βιβλίων για τις μέρες των γιορτών αλλά και γενικότερα κάνουν οι εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», ξεχωρίζοντας τίτλους για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, αλλά και άλλους τίτλους που απευθύνονται ιδιαίτερα στη νεολαία, υλικά ημερίδων κ.ά.
Τα βιβλιοπωλεία της «Σύγχρονης Εποχής» βρίσκονται στην Αθήνα (Μαυροκορδάτου 3, τηλ. 210 3829835, 210 3808132), στη Θεσσαλονίκη (Πλάτωνος 7, τηλ. 2310 283810) και την Πάτρα (Κανακάρη 159, τηλ. 2610 222804).
Δείτε εδώ την ιστοσελίδα των εκδόσεων: https://www.sep.gr/cms/site/gr.php?p=homepage

Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ. 1918 - 1949 (4 τόμοι σκληρόδετοι)

Στην έκδοση της ΚΕ του ΚΚΕ, η ηρωική και μεγαλειώδης πάλη του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του διατρέχει τις σελίδες του Δοκιμίου Ιστορίας του Κόμματος (1918-1949), αποδεικνύοντας ότι η αιματοβαμμένη 100χρονη πορεία του είναι γεμάτη αγώνες και θυσίες προς όφελος της εργατικής τάξης και συνολικά του λαού.

100 χρόνια ΚΚΕ: Με το λαό για το σοσιαλισμό (Λεύκωμα)

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ παρουσιάζει το Λεύκωμα για τα 100 χρόνια δράσης του ΚΚΕ υπέρ των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, για την κοινωνική πρόοδο, τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική προοπτική. 100 χρόνια δράσης, σκληρών θυσιών και σταθερής διεθνιστικής αλληλεγγύης!

Ο «Μαύρος» - Αναμνήσεις για τον Καρλ Μαρξ

Ο Καρλ Μαρξ, ένας από τους θεμελιωτές του επιστημονικού κομμουνισμού, αναδύεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ως άνθρωπος, σύζυγος, πατέρας, παππούς, ως σύντροφος και φίλος, ως επαναστάτης και καθοδηγητής στον αγώνα της εργατικής τάξης για την εξουσία!

Οκτωβριανή Επανάσταση και Παιδεία

Η Οκτωβριανή Επανάσταση έφερε στο προσκήνιο μια ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας, που πραγμάτωσε εντυπωσιακές κατακτήσεις και επιτεύγματα στον τομέα της Λαϊκής Παιδείας, επιτεύγματα που ακόμα και σήμερα, με το σημερινό επίπεδο ανάπτυξης στον καπιταλιστικό κόσμο, φαντάζουν άπιαστα. Η έκδοση είναι του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ. 

50 χρόνια μετά... Φανερές και αθέατες όψεις του Μάη 1968

50 χρόνια μετά από τον ξεσηκωμό του Παρισιού το Μάη του 1968. Ήταν μια επανάσταση που νικήθηκε; Που προδόθηκε; Ήταν μια εξέγερση των «χαμογελαστών παιδιών»; Οι φανερές και αθέατες όψεις των αγώνων του Μάη μπαίνουν στο προσκήνιο.

Στιγμές από τη ζωή και δράση της ΚΝΕ στην παρανομία

Ένα βιβλίο της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ, για κάθε νέο που αμφισβητεί τη σημερινή κατάσταση και αναζητά τον τρόπο να την αλλάξει. Γεμάτο από στιγμές της δράσης της ΚΝΕ στα χρόνια που ήταν παράνομη, από την ίδρυσή της το 1968 μέχρι το 1974.

Η ζωή στην πολιτική προσφυγιά

Μια έκδοση της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή το αντίστοιχο διήμερο εκδηλώσεων της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, που σκοπό έχει να αναδείξει τη ζωή των πολιτικών προσφύγων, τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και την ανωτερότητα του σοσιαλισμού.

Νίκος Τριανταφύλλου: Συνταγματάρχης του ΔΣΕ - Ένας φλογερός επαναστάτης

Ο Νίκος Τριανταφύλλου είναι ένας από τους ήρωες του ΚΚΕ και του λαού μας, που η ζωή τους παραδειγματίζει τη νέα γενιά. Η πορεία του συνδέεται με την εποποιία του ΔΣΕ και με τους αγώνες για ένα μέλλον σοσιαλιστικό. Η έκδοση είναι της ΚΟ Φωκίδας του ΚΚΕ. 

Οι διεθνείς εξελίξεις, η κατάσταση στην περιοχή και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας

Η ΚΕ του ΚΚΕ δημοσιεύει τα υλικά της εκδήλωσης για τις διεθνείς εξελίξεις, την κατάσταση στην περιοχή και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Περιλαμβάνονται η εισήγηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και οι παρεμβάσεις των υπόλοιπων ομιλητών.

Πυρασφάλεια και δασοπροστασία

Η ΚΕ του ΚΚΕ δημοσιεύει τα υλικά της εκδήλωσης που πραγματοποίησε στις 10 Μάη 2018 για την πυρασφάλεια και τη δασοπροστασία, στα οποία περιλαμβάνεται η εισηγητική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς και οι παρεμβάσεις των υπόλοιπων ομιλητών.

Οι δασικοί χάρτες και η ιδιοκτησία στα δάση - Η πρόταση του ΚΚΕ

Η έκδοση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ, αναδεικνύει πλευρές του ζητήματος των δασικών χαρτών, των οποίων η διαδικασία της επικύρωσής τους βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και τη θέση του ΚΚΕ από τη μεριά των συμφερόντων της εργατικής τάξης.

Βίτσι (Πρέσπες - Βαρούντας- Βάρμπα - Μάλι Μάδι) - Στα βήματα του ΔΣΕ

Στο Βίτσι, μέσα από δεκάδες μικρές ή μεγάλες μάχες, ο ΔΣΕ υπερασπίστηκε την επικράτεια της λαϊκής εξουσίας της περιόδου 1946-1949. Μέσα από τις διαδρομές που προτείνονται, παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να δει από κοντά τους χώρους δράσης των μαχητών και των μαχητριών του ΔΣΕ.


Το βιβλίο ξεχωριστό δώρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου