Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη

    Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη, το ΚΚΕ καλεί τους Έλληνες μετανάστες και τις Ελληνίδες μετανάστριες που εργάζονται στο εξωτερικό, τους μετανάστες εργάτες και εργάτριες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας να οργανωθούν και να παλέψουν μέσα από τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος, να συμπορευθούν με το ΚΚΕ όχι μόνο για την επίλυση μιας σειράς ειδικών διακρίσεων και προβλημάτων, αλλά για τη ζωή που αξίζει στους εργαζόμενους, με γνώμονα τις δικές τους ανάγκες.
    Το ΚΚΕ, μέσα σε όλη την ηρωική 100χρονη ζωή και δράση του, ποτέ δεν διαχώρισε τους εργάτες, τα λαϊκά στρώματα, με βάση την εθνική τους προέλευση. Δούλεψε πάντα για την ενότητα της εργατικής τάξης ενάντια στους εκμεταλλευτές της, σε πνεύμα διεθνιστικής αλληλεγγύης. Αντιπάλεψε το φασισμό, το ρατσισμό και τον εθνικισμό που καλλιεργούν το μίσος μεταξύ εργατών διαφορετικής εθνικής προέλευσης με στόχο να τους στοιχίσουν πίσω από τα συμφέροντα των αστικών τάξεων των χωρών τους, αλλά και τον κοσμοπολιτισμό που επιδιώκει να "εξισώσει" αφεντικά και εργάτες. Το ίδιο κάνει και σήμερα, που οι αδυσώπητοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οδηγούν στην επαναχάραξη συνόρων στα Βαλκάνια και αλλού με το αίμα πάντα των λαών, με το αλυτρωτικό και εθνικιστικό δηλητήριο.
   Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που περηφανεύεται για ανθρωπιστική δήθεν αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος διατηρεί τα κάτεργα όπου εργάζονται χιλιάδες μετανάστες εργάτες. Διατηρεί και αυξάνει τις διακρίσεις σε βάρος των οικονομικών μεταναστών και μεταναστριών, των παιδιών τους, παρόλο που ζουν και εργάζονται πολλά χρόνια στην Ελλάδα ή έχουν γεννηθεί εδώ, όπως βραχυχρόνιες άδειες για "ανθρωπιστικούς" λόγους, παράβολα και πρόστιμα. Δεν έχει προστατεύσει τους μετανάστες από τις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις, όπως δείχνουν διάφορα κρούσματα. Συνεχίζει την πολιτική του εγκλωβισμού, το αίσχος των hot spots των νησιών, των καταυλισμών που είναι διάσπαρτοι σε όλη τη χώρα, το άθλιο πινγκ - πονγκ σε βάρος των ασυνόδευτων ανηλίκων και των εργαζομένων από τη μία ΜΚΟ στην άλλη, όπως έγινε πρόσφατα με το κλείσιμο της ΜΚΟ "Praksis".
    Είναι συνένοχη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ιδιαίτερα λόγω του αναβαθμισμένου ρόλου της ως "σημαιοφόρου" στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις που αποτελούν τις βασικές αιτίες για τον ξεριζωμό των ανθρώπων από τις εστίες τους, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.
Στις πλάτες των προσφύγων και μεταναστών, η κυβέρνηση αλλά και τα άλλα κόμματα προσπαθούν να "στήσουν" ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές. Κρύβουν ότι όλοι μαζί ψηφίζουν ή υποστηρίζουν τις αποφάσεις της ΕΕ για περισσότερη καταστολή και λιγότερα δικαιώματα. Στηρίζουν τη συμφωνία ΕΕ - κυβέρνησης - Τουρκίας.
    Το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση δεν είναι η "ανθρώπινη προσέγγιση" της Μετανάστευσης, όπως το χαρακτήρισε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Είναι η συνόψιση της ρυθμιζόμενης και ελεγχόμενης μετανάστευσης για την ευημερία των καπιταλιστικών κερδών από τη μία και της ακόμη μεγαλύτερης καταστολής όσων θεωρούνται "άχρηστοι" για την καπιταλιστική εκμετάλλευση από την άλλη.
    Το ΚΚΕ δεν μοιράζει λόγια "παρηγοριάς" και πράξεις δήθεν φιλανθρωπίας στους μετανάστες.
Καλεί τα συνδικάτα και τις μαζικές οργανώσεις να εντάξουν στις γραμμές τους τους μετανάστες και μετανάστριες. Να στηρίξουν τα αιτήματά τους και να τα παλέψουν όλοι μαζί, σαν μια γροθιά.
Εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη στους πρόσφυγες και μετανάστες και τους καλεί να παλέψουν μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους για κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών νόμων, για συλλογικές συμβάσεις, για αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, για δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Αθλητισμό και Πολιτισμό.
    Να παλέψουν όλοι μαζί και για τα ιδιαίτερα προβλήματά τους, όπως:
Για τον άμεσο απεγκλωβισμό τους από τα νησιά και το συνολικό απεγκλωβισμό όσων το επιθυμούν από την Ελλάδα. Για ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής στις προσφυγικές δομές, για σεβασμό των προσφυγικών δικαιωμάτων που απορρέουν από τη Συνθήκη της Γενεύης.
    Για άδειες διαμονής μακροχρόνιες στους οικονομικούς μετανάστες, χωρίς παράβολα, πρόστιμα και πολύχρονες καθυστερήσεις. Για απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας με γρήγορες και αντικειμενικές διαδικασίες, χωρίς τα εξοντωτικά παράβολα. Για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και δυνατότητα μεταφοράς των δικαιωμάτων αυτών στις χώρες καταγωγής τους.
    Για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής και φασιστικής βίας, της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών, φασιστικών ομάδων και οργανώσεων.
Για να δυναμώσει ο κοινός αγώνας κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, ενάντια στα σχέδια για διαμελισμό κρατών και αλλαγές συνόρων.
    Για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που είναι συνώνυμη με την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, τον πόλεμο και την προσφυγιά.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ




ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου