Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Άγριο ξύλο στους εκπαιδευτικούς

Άγριο ξύλο στους εκπαιδευτικούς από το Σύριζα – Τραυματίστηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η συνδικαλίστρια Θεοδώρα Δριμάλα

Εκτός ορίων η αγριότητα των “εκδημοκρατισμένων ΜΑΤ” της αριστερής κυβέρνησης, που επιτέθηκαν βίαια με χημικά και φωτοβολίδες κρότου λάμψεις σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που απεργούν και διαδηλώνουν σήμερα ενάντια στο νέο πλαίσιο διορισμών στην εκπαίδευση, το οποίο απειλεί να αφήσει στο δρόμο χιλιάδες αναπληρωτές.

Οι διαδηλωτές, φθάνοντας στη Βασιλίσσης Σοφίας είχαν το “θράσος” να ζητήσουν να απομακρυνθούν οι κλούβες των ΜΑΤ, ώστε να φθάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου για να δουν τον πρωθυπουργό. Δεν τους φτάνει δηλαδή που ο ηγέτης της χώρας παίζει στα δάχτυλα τον Μπρεχτ, έχουν και απαιτήσεις οι εκπαιδευτικοί να εργαστούν και να ζήσουν;
Οι αστυνομικοί απάντησαν ρίχνοντας στο ψαχνό, τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο άτομα με βάση τις ως τώρα πληροφορίες: τη Θεοδώρα Δριμάλα, εκλεγμένη στο ΔΣ της ΔΟΕ, ανοίγοντάς της το κεφάλι, και το βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή στο χέρι.
Οι εκπαιδευτικοί δεν πτοούνται από το νέο δείγμα αυταρχισμού της κυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ, που ξέρει πλέον να διαλέγεται μόνο με τη βία ενάντια σε κάθε δίκαιο λαϊκό αίτημα. Προχωρούν αυτή την ώρα σε πανελλαδική σύσκεψη στο ξενοδοχείο “Αμαλία” του Συντάγματος, ώστε να υπάρξει συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
Στην πορεία που είχε ξεκινήσει στη 1 μμ στα Προπύλαια, με συμμετοχή εκπαιδευτικών από διάφορες περιοχές της χώρας κυριάρχησαν συνθήματα όπως  «Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών- μονιμοποίηση των αναπληρωτών» και «τέρμα πια στην κοροϊδία – δάσκαλοι καθηγητές σε όλα τα σχολεία». Αυτή την ώρα οι εκπαιδευτικοί είναι συγκεντρωμένοι μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

 Ρήξη τυμπάνου έπαθε ο Γιάννης Δελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου