Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

20 χρόνια ΠΑΜΕ! Προχωράμε μπροστά

20 χρόνια ΠΑΜΕ! Για να έρθει στο προσκήνιο η εργατική τάξη!
20 χρόνια ΠΑΜΕ! Προχωράμε μπροστά για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος!».

Με συγκέντρωση - εκδήλωση στο κλειστό γήπεδο της Νήαρ Ηστ, στην Καισαριανή, σηματοδότησε χτες το απόγευμα το ΠΑΜΕ τη συμπλήρωση 20 χρόνων μαχητικής, ζωντανής δράσης.
Η συγκέντρωση έφερε τη σφραγίδα του αγώνα που δίνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. «20 χρόνια ΠΑΜΕ!
Για συνδικάτα των εργατών, όχι των εργοδοτών! Για να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας! Για να πάρει αγωνιστική, ταξική απάντηση η συνδικαλιστική μαφία, το δεξί χέρι των αφεντικών και των συμφερόντων τους!», ακούγονταν από τα μεγάφωνα. Και οι εργαζόμενοι απαντούσαν: «Μες στα σωματεία χτίζουνε καριέρες, έξω τώρα οι εργατοπατέρες.





Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βίντεο που ετοιμάστηκε για την αγωνιστική επέτειο, υπενθυμίζοντας ορισμένες από τις αμέτρητες αγωνιστικές πρωτοβουλίες των προηγούμενων ετών, δίνοντας τη σκυτάλη στο σύνθημα: «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».



Την εκδήλωση παρακολούθησαν συνδικαλιστές από συνδικαλιστικές οργανώσεις δεκάδων χωρών απ' όλο τον κόσμο που βρίσκονται στην Αθήνα για τη συνεδρίαση του Προεδρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», φώναξαν οι εργαζόμενοι για να τους υποδεχτούν στο χώρο της συγκέντρωσης.
 Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γενικό της Γραμματέα, Δ. Κουτσούμπα. Επίσης οι δήμαρχοι Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, και Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος. Το «παρών» έδωσαν ακόμα αντιπροσωπείες της ΟΓΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ, που έχουν συναντηθεί με το ΠΑΜΕ στους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τις επιπτώσεις της.


Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Πέρρος, επικεφαλής της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν συνδικαλιστές από άλλες χώρες, μέλη του Προεδρικού Συμβουλίου της ΠΣΟ. Με διεθνιστικά και αγωνιστικά τραγούδια πλαισίωσε την εκδήλωση το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη», ενώ στο άκουσμα της «Διεθνούς» οι εργαζόμενοι σηκώθηκαν και ύψωσαν τις γροθιές τους.


 Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου