Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Συνέντευξη της Θ. Καπέτη στο ραδιόφωνο «FM 100»

Η Θεανώ Καπέτη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας, μίλησε σήμερα στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης «FM 100».

Ερωτηθείσα για την κυβερνητική προπαγάνδα σχετικά με την κρισιμότητα των ευρωεκλογών απέναντι στην έλευση της ακροδεξιάς, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα ακόμα από τα ψεύτικα διλήμματα που βάζει η κυβέρνηση και σε αυτό το παιχνίδι παίζει και η ΝΔ.


Οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες, επισήμανε, γιατί οι κατευθύνσεις της ΕΕ και τα αντιλαϊκά μέτρα υλοποιούνται από κυβερνήσεις και Τοπική Διοίκηση, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων. Όσον αφορά τον «μπαμπούλα» της ακροδεξιάς, υπογράμμισε ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη για την άνοδο της ακροδεξιάς την έχουν οι κυβερνήσεις που με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν, θρέφουν το φασισμό και την ακροδεξιά. Ο κόσμος πρέπει να βάλει στο επίκεντρο τις πραγματικές αιτίες που γεννούν το φασισμό, δηλαδή την πολιτική που εφαρμόζεται και από σοσιαλδημοκρατικές, αλλά και από νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις.

Σε τελική ανάλυση, πρόσθεσε, πραγματικός αντίπαλος στο φασισμό δεν μπορεί να είναι μια κυβέρνηση που συγκυβέρνησε με το μόρφωμα των ΑΝΕΛ, ενώ με ευθύνη της καθυστερεί εδώ και 4 χρόνια η δίκη της εγκληματικής, ρατσιστικής Χρυσής Αυγής.

Υπογράμμισε πως πρέπει να δυναμώσει το ΚΚΕ και όλες οι δυνάμεις σε χώρες της ΕΕ που αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική, προσθέτοντας ότι το εργατικό κίνημα μπορεί να αξιοποιήσει τις αντιθέσεις που υπάρχουν και ο κόσμος να μην εγκλωβιστεί στον όψιμο καβγά μεταξύ ευρωπαϊστών και ευρωσκεπτικιστών, που τελικά αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ούτε οι πρώτοι ούτε ούτε οι δεύτεροι αμφισβητούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που οδηγεί τους λαούς σε φτώχεια και εξαθλίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου