Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Νέα κινητοποίηση σήμερα των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης»

Νέα κινητοποίηση οργανώνει σήμερα, Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην «Καρυπίδης» (πρώην «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ»), δίνοντας συνέχεια στον αγώνα για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης»,
για διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων τους, για να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη εργαζόμενου.

Προηγήθηκε την περασμένη Παρασκευή μια ακόμα δικαστική απόφαση σε βάρος της εργοδοσίας της «Market In», καθώς το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της επιχείρησης για έκδοση προσωρινής διαταγής μη εκτέλεσης της απόφασης που δικαιώνει τους εργαζόμενους των πρώην σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» στο ζήτημα της διαδοχής.

Υπενθυμίζεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, με απόφαση που εξέδωσε στις αρχές Μάρτη, αναγνωρίζει ότι «έχει επέλθει καθολική μεταβίβαση επιχείρησης» από τα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» στη «Market In» και υποχρεώνει τη «Market In» «να αποδέχεται τις υπηρεσίες των εργαζομένων σύμφωνα με τους όρους εργασίας που ίσχυαν, κατά τη μεταβίβαση της επιχείρησης».

Ενάντια στην απόφαση, η «Market In» κατέθεσε έφεση η οποία έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί τον ερχόμενο Νοέμβρη, ενώ κατέθεσε και αίτημα ανακοπής εκτέλεσης της απόφασης η οποία, όπως σημειώνεται παραπάνω, απορρίφθηκε.

Την ίδια ώρα, η εργοδοσία της «Market In» δεν προσήλθε ξανά στην τριμερή συνάντηση που είχε οριστεί για την περασμένη Παρασκευή, μετά από αίτημα αναβολής που είχε καταθέσει την προηγούμενη βδομάδα. Αρνήθηκε να μπει και στη συζήτηση στη διαδικασία της Εργατικής Διαφοράς, με πρόσχημα ότι ανέμενε τη δικαστική απόφαση. Ετσι ορίστηκε νέα συνάντηση για σήμερα, Τρίτη, στα γραφεία του ΣΕΠΕ.

Η εργοδοσία της «Market In», παρά τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους σε Γιάννενα και Θεσσαλονίκη, αρνείται να τους προσλάβει, με διάφορες δικαιολογίες. Επίσης, εδώ και τρία χρόνια, ενώ έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που επιδικάζουν στους εργαζόμενους χρήματα που διεκδίκησαν, ακόμη δεν τους έχουν καταβληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου