Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Ζητάνε από τους συνταξιούχους να αρκεστούν στα ψίχουλα που θα περισσεύουν...

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ - ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Στα ψίχουλα που κάθε φορά θα «περισσεύουν» από την καπιταλιστική ανάπτυξη, δηλαδή από τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, εστιάζονται οι προεκλογικές προσδοκίες που καλλιεργούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, προκειμένου να συνεχίσει ο λαός να ματώνει για το κεφάλαιο.


Ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR» δήλωσε ότι «υπάρχει αυτή η σκέψη, υπάρχει ενδεχομένως αυτή η δυνατότητα» να αυξηθεί στο τέλος του χρόνου κατά 50 ευρώ η λεγόμενη «εθνική σύνταξη», όπως ονομάζεται η σύνταξη πτωχοκομείου που καθιέρωσε ο νόμος Κατρούγκαλου.

«Όσο η οικονομία πηγαίνει καλύτερα, θα σχεδιάζουμε να δίνουμε το περίσσευμα, να δίνουμε τις δυνατότητες της οικονομίας στους πιο αδύναμους», είπε ο Αλ. Τσίπρας, θεωρώντας ότι οι συνταξιούχοι αντί για την αναπλήρωση των απωλειών θα πρέπει να αρκεστούν στο ξεροκόμματο που θα τους πετάνε «όταν και αν» θα «αντέχει» η οικονομία... Μάλιστα, προκλητικά ισχυρίστηκε ότι «έχουμε καλύψει τις απώλειες των συνταξιούχων», χαρακτηρίζοντας «απολύτως ψευδές» ότι μειώθηκαν οι παροχές των συνταξιούχων την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Ανάλογες κάλπικες προσδοκίες από μια ανάπτυξη που τσακίζει το λαό θέλησε να καλλιεργήσει ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στο Ηράκλειο, λέγοντας ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν «θα εμπλουτιστούν ακόμη περισσότερο, γιατί αυτά τα μέτρα στήριξης είναι σχεδιασμένα στη βάση των δεδομένων που έχουμε σήμερα, όμως, η διαρκής βελτίωση των οικονομικών της χώρας, η οποία αποδείχθηκε κανόνας την τελευταία τριετία, θα δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε ακόμα περισσότερα». Πρόσθεσε πως «αυτό σημαίνει ότι σταδιακά την επόμενη τετραετία, θα αποκαταστήσουμε τις μεγάλες πληγές και τις απώλειες τόσο των συνταξιούχων όσο όμως και των εργαζομένων, στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξη στον «ΣΚΑΪ» δήλωσε ότι θα διατηρήσει το επίδομα προς τους συνταξιούχους, όμως αυτό θα γίνει «με ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, που θα προκύπτει από την ανάπτυξη της οικονομίας και όχι από μια οικονομία που υπερφορολογεί τη μεσαία τάξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου