Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Ο λαός που υποφέρει σήμερα πρέπει να έχει δυνατή φωνή και αυτή είναι του ΚΚΕ

Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης 23 Μάη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογικές μάχες στην Ευρωβουλή, τους δήμους και τις περιφέρειες επισημαίνοντας ότι ο κόσμος που υποφέρει σήμερα πρέπει να έχει δυνατή φωνή και αυτή η φωνή είναι του ΚΚΕ.

Αναφέρθηκε στην ακροδεξιά στην Ευρώπη υπογραμμίζοντας ότι τη γεννά και την ενισχύει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα αλλά και στην ουτοπία ότι μπορεί να γίνει φιλολαϊκή η σημερινή ΕΕ, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, σε υποταγή τους λαούς.


Ερωτηθείς για την πόλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ τη χαρακτήρισε «κακοστημένες παραστάσεις» που είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε κάθε προεκλογική περίοδο, την ώρα μάλιστα, που συμφωνούν στο 90% των αποφάσεων της ΕΕ που είναι σε βάρος των αγροτών, των εργαζομένων, των νέων, των γυναικών. Όπως και στα ζητήματα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που τους θεωρούν εγγυητές της ειρήνης όταν ιστορικά έχει αποδειχθεί ακριβώς το αντίθετο», πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε επίσης στις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, στο περιβάλλον, τους νέους ψηφοφόρους ενώ καταλήγοντας υπογράμμισε την ανάγκη να γκρεμιστεί από την τρίτη θέση η ναζιστική δολοφονική Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πολύ ισχυρό ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να την αντιπαλέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου