Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ...

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ Χουάν Γκουαϊδό και μια χούφτα υποστηρικτές του μετέβησαν «ειρηνικά» στα στρατόπεδα για να ζητήσουν από τον στρατό να πάψει να στηρίζει τον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας.


«Στόχος είναι να μεταφέρουμε το μήνυμά μας χωρίς να υποπέσουμε σε αντιπαράθεση, ούτε προκλήσεις», έγραψε ο Γκουαϊδό στο Twitter, λίγες μέρες αφότου απέτυχε η προσπάθεια του ίδιου και των ΗΠΑ να ανατρέψουν τον Μαδούρο μέσω ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Στην έκκλησή του ανταποκρίθηκε ένας πολύ μικρός αριθμός οπαδών του που συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα τέσσερα στρατόπεδα του Καράκας και μοίραζαν φυλλάδια στους στρατιώτες με τα οποία τους καλούσαν «να ταχθούν στην πλευρά της ειρηνικής μετάβασης» (!!!). 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κάλεσε τους στρατιωτικούς να «είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την πατρίδα με τα όπλα στο χέρι αν μια ημέρα η βορειοαμερικανική αυτοκρατορία αποτολμήσει να αγγίξει αυτή τη γη μας, αυτό το ιερό έδαφος».

Περίπου 25 στρατιώτες που στήριξαν την προσπάθεια ανατροπής του Μαδούρο έχουν ζητήσει άσυλο στις πρεσβείες της Βραζιλίας και του Παναμά, ενώ ο Λεοπόλδο Λόπες -που παραβίασε τη δικαστική εντολή βάσει της οποίας είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό- έχει καταφύγει στην οικία του Ισπανού πρεσβευτή στο Καράκας.

Πάντως, οι ΗΠΑ δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια, όπως διεμήνυσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι: «Ήρθε η ώρα της αλλαγής».

(Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου