Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

«Μαζί τα τρώμε;»


Είμαστε τυχεροί που μεγάλες παραγωγικές εταιρίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και αποτελούν πυλώνες οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης, προσφέροντας, μεταξύ άλλων, ποιοτικές θέσεις εργασίας».
Ποιος το λέει; Θα μπορούσε να το έχει πει οποιοσδήποτε υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Ανήκει στον κ. Μανταλόβα υποψήφιο του βαθύ ΠΑΣΟΚ και έγινε στην έδρα του, στην Πίνδο. Καμία πρωτοτυπία. Το πλυντήριο του ΣΥΡΙΖΑ, βγάζει από τη ναφθαλίνη τη σαπίλα όλου του ντουνιά.
Όσο για τις ποιοτικές θέσεις εργασίας, ούτως ή άλλως, είναι της μοδός. Όλοι τις τάζουν. Το παραμύθι πάει σύννεφο. Όσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα, τόσο πιο πιστευτό γίνεται. Στην τελική; πες, πες κάτι θα μείνει. Και αν η πραγματικότητα διαφωνεί μαζί σου, τόσο το χειρότερο γι' αυτήν.
Από το 2009 έως το 2016, στα χρόνια της κρίσης, οι 5 γνωστές βιομηχανίες της περιοχής μας (Πίνδος Νιτσιάκος, Δωδώνη, Ζαγόρι, Βίκος), αυτές στις οποίες με υπερηφάνεια αναφέρεται ο κ Μανταλόβας, κατάφεραν 4,5 δις ευρώ έσοδα και 125 εκατομμύρια ευρώ κέρδη.
Όσο για τα χρόνια της "δίκαιης ανάπτυξης" και της προόδου του ΣΥΡΙΖΑ, οι αριθμοί ζαλίζουν. Χαρακτηριστικά η Πίνδος ενίσχυσε το μερίδιο της στην αγορά κατά 4,5 μονάδες κατέχοντας συνολικά το 35% της εγχώριας αγοράς στην κατανάλωση κοτόπουλου. Το 2018 αύξησε σε 250 εκ. ευρώ το τζίρο της (αυξημένο κατά 13,75% συγκριτικά με το 2017), υλοποιεί νέα επενδυτικά σχέδια μέχρι το 2022.
Και τώρα οι "ποιοτικές θέσεις εργασίας". Μείωση κατά μέσο όρο 30% στους μισθούς. Μαζική αντικατάσταση "παλιών" εργαζομένων με "νέους" των 500 ευρώ. Γενίκευση των ολιγόμηνων συμβάσεων είτε μπάσιμο εργολαβικών εργαζομένων σε συνθήκες Νταχάου. 7ήμερη εργασία όταν το "επιβάλει" η παραγωγή, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκτόξευση των εργατικών ατυχημάτων. Με μια κουβέντα, δουλειά όσο αντέχεις, όποιος αντέξει. Όσο για την Πίνδο; Είναι τόσο κουβαρντάδες που την πενιχρή αύξηση του κατώτατου μισθού που με αγώνες την κατακτήσαμε, την έκοψαν από τα κουπόνια.
Οι "ευεργέτες" μας κλαψουρίζουν. Μειώστε τη φορολογία. Αχόρταγοι και φαταούλες τρώνε τις σάρκες μας.
Αρκετά τους ταΐσαμε, αρκετά τους ποτίσαμε με τον ιδρώτα μας. Ούτε μαζί τα φάγαμε, ούτε μαζί τα τρώμε.
Έχουμε τα δικά μας όνειρα, τις δίκες μας ανάγκες.
Στις 8 του Ιούλη, την επομένη μέρα, έχουμε τη δική μας δύναμη. Το ΚΚΕ.
Γιατί δεν ξεχνάμε ό,τι χάσαμε.
Γιατί δεν θέλουμε η ψήφος μας να γίνει τσόντα της επόμενης κυβέρνησης.
Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ επενδύεται στην οργάνωση του λαού, στους ταξικούς αγώνες. Το ΚΚΕ βγάζει στην επιφάνεια τη δύναμη του λαού, ώστε αυτός να πιέζει αποτελεσματικά, να διεκδικεί, να αποσπά κατακτήσεις.
Γιατί μόνο το ΚΚΕ αποκαλύπτει και καταθέτει προτάσεις μέσα στη Βουλή για την πραγματική στήριξη και ανακούφιση του λαού, απέναντι σε κόμματα και κυβερνήσεις που το μόνο μέλημά τους είναι πώς να ξεζουμίζουν το λαό.
Στις 8 Ιούλη αφήνουμε ανοικτό το παράθυρο στα όνειρα μας, στις ανάγκες μας.
Ισχυρό ΚΚΕ, είναι η δύναμη σου την επόμενη μέρα
Άρθρο - απάντηση στα περί «ποιοτικών θέσεων εργασίας», ο Νίκος Έξαρχος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων με το ΚΚΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου