Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

Χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ έδωσαν μαχητικό «παρών» στο 28ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο


Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε, συνεχίζουμε! Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά για το δίκιο του λαού!". Αυτό το σύνθημα "ένωσε" φέτος χιλιάδες μέλη και φίλους της ΚΝΕ, που έδωσαν μαχητικό "παρών" στο 28ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Καρπενήσι, σ’ έναν πανέμορφο τόπο, που έχει συνδεθεί με κορυφαίες στιγμές της επαναστατικής δράσης του 20ου αιώνα στη χώρα μας.
Οι συζητήσεις, ο χορός, το τραγούδι, τα παιχνίδια, οι αθλητικές δραστηριότητες πλούτισαν το πρόγραμμα του διημέρου, προσφέροντας ξεχωριστές στιγμές.

Τα αντιιμπεριαλιστικά διήμερα της ΚΝΕ, 28 χρόνια τώρα, έχουν γίνει αφορμή δεκάδες χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ να ταξιδέψουν απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ όλη την Ελλάδα, να διαδηλώσουν ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να γνωρίσουν την ηρωική Ιστορία του επαναστατικού - λαϊκού κινήματος της χώρας μας.
Ξεχωριστή στιγμή, η μεγαλειώδης συγκέντρωση, στην πλατεία του Καρπενησίου, το Σάββατο 13 Ιούλη, με ομιλητές τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα και τον γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Ν. Αμπατιέλο, όπου ο παλμός από τα συνθήματα και τα τραγούδια εναλλάσσονταν με τον ενθουσιασμό και τη συγκίνηση για την τιμημένη ιστορία του ΚΚΕ, για τους αγώνες που όχι μόνο μας κάνουν σήμερα περήφανους, αλλά μας δείχνουν τον δρόμο που επιλέγουμε να βαδίσουμε μέχρι την "τελική νίκη": Την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, χωρίς φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά, της κοινωνίας της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ συνεδρίασε στο Καρπενήσι, με θέμα την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιούλη και το πώς η πρόταση του ΚΚΕ, το δυνάμωμα των διεκδικήσεων θα φτάσει σε όσο περισσότερους νέους και νέες σ’ όλη την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", που θα "κορυφώσει" το "ταξίδι" του στις 19-20-21 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στο Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον.
Με το σύνθημα του Φεστιβάλ μας, που δανείζεται στίχο του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή, Ναζίμ Χικμέτ, θα φτάσουμε παντού! Θα διαδώσουμε παντού το μήνυμά του, το επαναστατικό περιεχόμενο που δίνουν σ’ αυτό η πρόταση και η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Ραντεβού, λοιπόν, στις εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή"!.

Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και φέτος τα μέλη της ΚΝΕ, άφησαν το Πάρκο του Κεφαλόβρυσου σε καλύτερη κατάσταση, απ’ ότι το βρήκαν, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου