Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

Τα ναζίδια «αλληλοκαρφώνονται»


 Ο Μίχος «έδωσε» το Λαγό για την επίθεση στο «Συνεργείο»

Τα ναζίδια της Χρυσής Αυγής άρχισαν και τα «αλληλοκαρφώματα».  Στην εν εξελίξει δίκη για την χρυσαυγίτικη επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, στις 10 Ιουλίου του 2013, ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης, μαζί με τον Γιάννη Λαγό, Νίκος Μίχος «έδωσε» τον συγκατηγορούμενό του.


Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ν. Μίχος παραδέχθηκε ότι έλαβε μέρος στην μοτοπορεία, υποστηρίζοντας όμως ότι ήταν οργανωμένη για διανομή φυλλαδίων και για αυτή ενημερώθηκε από τα κεντρικά στη Μεσογείων. Ανέφερε επίσης ότι οργανώθηκε από τις Τοπικές Πειραιά και Νίκαιας. Ο Ν. Μίχος υποστήριξε ότι όταν αυτός έφυγε από το σημείο ήταν όλα ήσυχα… Αλλάζοντας επί της ουσίας την υπερασπιστική του γραμμή είπε στο δικαστήριο ότι όταν αρνούνταν την συμμετοχή του στην μοτοπορεία: «Ήταν γραμμή του πρώην δικηγόρου μου [να πω ότι δεν ήμουν εκεί]… Δεν εκτελούσε αυτά που του έλεγα εγώ… Εκτελούσε εντολές της Χρυσής Αυγής, του Μιχαλολιάκου». 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο προηγούμενος δικηγόρος του και στην δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ήταν ο Ι. Ζωγράφος που πρόσφατα ακολούθησε τον Ι. Λαγό που «ανεξαρτητοποιήθηκε».
Τα όσα είπε πάντως προκάλεσαν ένταση και αντιπαράθεση μεταξύ των δικηγόρων Μίχου και Λαγού.

Παράλληλα ο Μίχος επιβεβαίωσε ότι ο Ι. Λαγός ήταν στην μοτοπορεία όσο και στο σημείο της επίθεσης λέγοντας ότι «στην κεφαλή της πορείας ήταν ο Λαγός στο αυτοκίνητό του ως συνοδηγός». Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω, αρνείται συμμετοχή και παρουσία, η οποία όμως ταυτοποιείται και από την πινακίδα του ΙΧ οχήματός του, που καταγράφηκε από περίοικους.

Παράλληλα ο Μίχος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ιεραρχία στην Χρυσή Αυγή με περιφερειάρχες, γραμματείς τοπικών οργανώσεων και αρχηγό τον Μιχαλολιάκο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν ήξερε καν ότι υπήρχε το «Συνεργείο» και προσθέτοντας ότι «εγώ ήμουν απλός βουλευτής, δεν ήμουν περιφερειάρχης. Μόνο ο περιφερειάρχης θα μπορούσε να δώσει εντολή ή ο Μιχαλολιάκος».

Αποκάλυψε επίσης ότι στο αστυνομικό τμήμα Ελληνικού πήγε με άλλους βουλευτές, όπως τους Λαγό και Παναγιώταρο, για ν’ απελευθερώσουν τους προσαχθέντες. Αξίζει να επισημανθεί ότι ο συνήγορος του Λαγού προσπάθησε με σχετικές ερωτήσεις στον Ν. Μίχο να ερμηνεύσει ότι τα μηνύματα του Ι. Λαγού αφορούσαν την αποδέσμευση των προσαχθέντων από την Αστυνομία. Στη διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων και στην δίκη της Χρυσής Αυγής, να υπενθυμίσουμε ότι είχαν διαβαστεί τα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό του Ι. Λαγού, από τα οποία προκύπτει ότι ο ίδιος οργάνωσε και συμμετείχε στην επίθεση.

«Εντύπωση προκάλεσαν οι ερωτήσεις του συνηγόρου του Λαγού προς τον Μίχο, όπως η εξής προσπάθεια ερμηνείας των μηνυμάτων του Λαγού: “Μήπως το “τους γαμήσαμε” αφορούσε την επιτυχημένη παρέμβαση των βουλευτών στο ΑΤ Ελληνικού και τη μη μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις;”, ρώτησε ο κύριος Αλεξιάδης», σχολιάζει ο ιστότοπος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 10 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί με τις αγορεύσεις εισαγγελέως, δικηγόρων και την έκδοση της απόφασης.

Κατά τ’ άλλα ο «ανεξάρτητος» ευρωβουλευτής πλέον Ι. Λαγός δήλωσε μέσω συνηγόρου του ότι δεν θ απολογηθεί. Ενώ οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και ο Γ. Καλπιτζής, υπόδικος και στην δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στην απολογία τους ανέφεραν ότι δεν ήταν παρόντες… Επίσης στο δικαστήριο δεν προσήλθε ν’ απολογηθεί ο Μπαρέκας που τον αναγνώρισε ο Ν. Μίχος στην μοτοπορεία και τον ανέφερε ως γραμματέα της ΤΟ Πειραιά.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 10 Σεπτέμβρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου