Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019

Ο «ακτιβιστής» κύριος Βορίδης


Ο αξιότιμος κύριος Βορίδης κουβαλάει πολλά κατά του πανεπιστημιακού ασύλου από την εποχή που ήταν φοιτητής τής Νομικής και έκανε αιματηρές επιθέσεις με τσεκούρι εναντίον των αριστερών φοιτητών της Σχολής, ως επικεφαλής των φασισταριών της νεολαίας του κόμματος Ε.Π.ΕΝ (Εθνική Πολιτική Ένωσις), το οποίο ίδρυσε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος. Στη θέση του αρχηγού της νεολαίας της Ε.ΠΕ.Ν  ο δικτάτορας τοποθέτησε στην αρχή τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, τον οποίο αντικατέστησε στη συνέχεια ο μειλίχιος αστός κύριος Βορίδης.
Στις παραπάνω επιθέσεις οι σύντροφοί του χρησιμοποιούσαν στιλέτα και λοστούς, όπως οι χρυσαυγίτες απόγονοί τους. Γι’ αυτή την αγαθοεργό του δράση τον διέγραψαν από το σύλλογο των φοιτητών της Νομικής, και μάλιστα με συμφωνία της ΔΑΠ, την οποία εκπροσωπούσε ο γνωστός αντιπρόεδρος και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης. Σχετικά με μια τέτοια επίθεση έγραψε η δημοσιογραφική ομάδα ΙΟΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, «Ο Λεπέν από την πίσω πόρτα», 18.09.2007): «καταγράφεται αιματηρή επιδρομή ΕΠΕΝιτών οπλισμένων με στιλέτα και λοστούς στη Νομική, με επικεφαλής τον Μάκη Βορίδη.» [1]


Με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου είναι βέβαιο πως θα δούμε σύντομα να εισβάλουν στους πανεπιστημιακούς χώρους και να επιτίθενται στους φοιτητές όχι μόνο οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής αλλά και κάποιοι νέοι τσεκουροφόροι και μαχαιροβγάλτες του παραπάνω είδους, που διψάνε ιδίως για αριστερό αίμα. Κι όπως ξέρει ο κύριος Βορίδης υπάρχουν πάρα πολλοί τέτοιοι φασίστες στη χώρα μας, έτοιμοι να εισβάλουν αυτόκλητοι στα πανεπιστήμια και να αναλάβουν εκκαθαριστικό έργο με την πρώτη ευκαιρία. Μάλλον γι’ αυτό, όλοι αυτοί είναι συγχρόνως και θιασώτες της αστυνομικής βίας, της καταστολής και της ποινής του θανάτου, παρότι δεν είναι «φιλόσοφοι και θεωρητικοί», όπως ο αξιότιμος κύριος Βορίδης, που εμμένει «προσωπικά υπέρ της θανατικής ποινής σε ένα φιλοσοφικό και θεωρητικό επίπεδο.» [2] Με άλλα λόγια, αυτός μάλλον θα επικροτεί αφ’ υψηλού τις αιματηρές εισβολές και επιθέσεις κατά φοιτητών των δυνάμεων καταστολής και των σύγχρονων «ακτιβιστών» της δεξιάς, και θα μηχανεύεται φιλοσοφίες και θεωρίες υπέρ της καταδίκης ανθρώπων σε θάνατο. Τους οποίους, φυσικά, θα εκτελούν έναντι αμοιβής κάποιοι σύγχρονοι δήμιοι, για λογαριασμό του αστικού κράτους και των πολιτικών εκπροσώπων της αστικής τάξης σαν τον αξιότιμο κύριο Βορίδη.

Σημειώσεις και παραπομπές
[1] Η φωτογραφία του τίτλου απεικονίζει τον «ακτιβιστή» Μάκη Βορίδη να οδεύει τσεκουροφόρος, επικεφαλής κάποιων συνεργατών του. Η φωτογραφία μέσα στο κείμενο δεν έχει καμία «προσωπική» σχέση με τον Μάκη Βορίδη, αλλά αφορά μόνον όσους εμφορούνται από ακροδεξιές φιλοσοφίες και θεωρίες.
[2] Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή «Η Άλλη Όψη» στη ΝΕΤ (26.01.2013, http://www.enikos.gr) και αλλού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου