Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Κοσμοπλημμύρα στην κορύφωση των εκδηλώσεων


Το μήνυμα ότι «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... "θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα..." (Ν. Χικμέτ), τον Σοσιαλισμό», αυτό το μήνυμα του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» αντηχεί για τρίτη μέρα από το Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» όπου χιλιάδες κόσμου συρρέουν από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

Χιλιάδες κόσμου πλημμύρισαν την Κεντρική Σκηνή στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση όπου μίλησαν ο ΓΓ της ΚΕ τουΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Οι χιλιάδες νεολαίας και λαού, που συμμετείχαν μαζικά και μαχητικά στην κεντρική πολιτική συγκέντρωση, έχουν πλέον πλημμυρίσει όλους τους χώρους του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, της μεγαλύτερης πολιτικής και πολιτιστικής συνάντησης της νεολαίας, που επί 45 συνεχή χρόνια αποδεικνύει πως οι δεσμοί της εργατικής τάξης, των εργαζομένων και της νεολαίας με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ όχι μόνο παραμένουν ισχυροί, αδιάρρηκτοι και ακλόνητοι, αλλά δυναμώνουν και ενισχύονται ολοένα και περισσότερο.

To Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» αποχαιρετά τον φίλο του, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με ένα ξεχωριστό, συγκινητικό, βίντεο τιμά και αποχαιρετά η ΚΝΕ στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έναν φίλο του Φεστιβάλ που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Στιγμές από εμφανίσεις του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε προηγούμενα Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» εμφανίζονται στο βίντεο που έπαιξε στην Κεντρική Σκηνή του Φεστιβάλ, με τη γνώριμη και αγαπημένη φωνή και την προτροπή «ένα μόνοι σας τώρα» από την εμφάνισή του στο 39ο Φεστιβάλ να δίνουν την αίσθηση ότι ήταν εκεί, ρίχνοντας κόκκινο στη νύχτα...

Λίγο νωρίτερα είχαν ολοκληρώσει την εμφάνισή τους οι Γ. Νταλάρας και Μ. Πασχαλίδης, τραγουδώντας «Εκεί στο Νότο», διερωτώμενοι «ποια πόλη, ποια χώρα, ποια θάλασσα σε ταξιδεύει τώρα».


Στις εξέδρες

Με παλιά και νέα τραγούδια ενώθηκαν χιλιάδες φωνές στη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου



Με το κλαρίνο του Γ. Μάγγα φουντώνει το γλέντι στη Λαϊκή Σκηνή

Ξέφρενο το κέφι με την Γιώτα Βέη και την κομπανία της

Ζαραλίκος με πολιτική stand-up κωμωδία, «Είστε σίγουρα όλοι κομμουνιστές εδώ; Δε βγαίνει 5,3 ρε μαλάκες, μας κλέβουν στο μέτρημα…»

 Και η Μαθητική Σκηνή παίρνει φωτιά σε ρυθμούς hip hop!

 Συναυλία μέχρι αργά με τους Στ. Δρογώση και Μ. Φάμελλο

 Μελωδικό ταξίδι από τον Φοίβο Δεληβοριά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου