Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Εκλογές στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης


Αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη 28/11 πραγματοποιούνται οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης.

Κάλεσμα ενίσχυσης της ΔΑΣ

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ, ως διοίκηση του Σωματείου, όλο το προηγούμενο διάστημα
προσπάθησαν να συσπειρώσουν όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Είναι από τα πρώτα σωματεία πανελλαδικά που τροποποίησε το καταστατικό του, ώστε να μπορούν να είναι μέλη του όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους.

Στα τρία χρόνια που πέρασαν, πρωτοστάτησε στους αγώνες για μόνιμη και σταθερή δουλειά (συμβασιούχοι καθαριότητας, ΕΣΠΑ παιδικών σταθμών, κοινωφελή εργασία). Συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη των αγώνων των συμβασιούχων στην καθαριότητα, στη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα που συντόνιζε δυνάμεις σε βορειοελλαδίτικο επίπεδο, αγώνες που «στρίμωξαν» την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησαν στην προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας μετά από πολλά χρόνια.

Ηρθε σε κόντρα με τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, αποκαλύπτοντας τον βρώμικο ρόλο του στο κίνημα και στον κλάδο που πουλά παραγοντισμό, κολλητιλίκια με δημοτικές αρχές, «εξυπηρετήσεις», βάζει πλάτη για ξεπούλημα εργασιακών δικαιωμάτων, για ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα και όχι μόνο. Στρώνει το δρόμο σε κυβέρνηση και δημοτικές αρχές για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα χωρίς να κουνηθεί φύλλο.

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση με μαζική συμμετοχή στις εκλογές, με ακόμη πιο μαζική ενίσχυση του ψηφοδελτίου της. Για σωματείο που θα συνεχίσει να παλεύει καθημερινά για τα προβλήματα των εργαζομένων, να οργανώνει τον αγώνα τους και όχι να συμμετέχει σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, να μην έχει καμία εξάρτηση από τις διοικήσεις, αντίθετα να βάζει εμπόδια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς τους. Ενα σωματείο που διεκδικεί όχι μόνο την ανάκτηση των απωλειών αλλά την ανατροπή τούτης της βάρβαρης πολιτικής, την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών κόντρα σε κυβέρνηση, κεφάλαιο και ΕΕ.

Κάλπες θα στηθούν ως εξής:

Στις 27/11 για τους εργαζόμενους του δήμου Χαλκηδόνας (δημαρχείο Αγίου Αθανασίου, 8 π.μ. - 10 π.μ. / δημαρχείο Χαλκηδόνας, 10 π.μ. - 12 μ. / ΚΑΠΗ Κουφαλίων, 12 μ. - 4 μ.μ.).
Στις 27 και 28 Νοέμβρη, στο φουαγιέ του δημαρχείου Ευόσμου (7.30 π.μ. - 6 μ.μ.) για τους εργαζόμενους των δήμων Βόλβης, Δέλτα, Κορδελιού - Ευόσμου, Λαγκαδά, Νεάπολης - Συκεών, Ωραιοκάστρου και του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Οι εργαζόμενοι του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη θα ψηφίσουν στις 27/11, στο Πανόραμα (αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη», 7.30 π.μ. - 7 μ.μ.) και στις 28/11 στην Πυλαία (αίθουσα ΔΣ, 7.30 π.μ. - 7 μ.μ.).
Στις 28/11, κάλπες θα στηθούν:
-- Στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Μηχανιώνας (8 π.μ. - 12 μ.), για τους εργαζόμενους του δήμου Θερμαϊκού.
-- Στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης (12.30 μ. - 5 μ.μ.), για τους εργαζόμενους του δήμου Θέρμης.
-- Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων (8 π.μ. - 4 μ.μ.), για τους εργαζόμενους του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης και του δήμου Παύλου Μελά.
-- Στην αίθουσα «Αναγνωστάκης» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης (8 π.μ. - 4 μ.μ.), για τους εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης, του δήμου Καλαμαριάς και του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.

Φωτογραφίες από τους αγώνες του 
Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου