Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

«Νίκος Πλουμπίδης» στη σκηνή


Το θεατρικό έργο «Νίκος Πλουμπίδης», το οποίο αναφέρεται στη ζωή και την αγωνιστική δράση του στελέχους του ΚΚΕ, ανεβαίνει για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή.

Καθήλωσε τους θεατές η πρεμιέρα του θεατρικού «Νίκος Πλουμπίδης»

Πρεμιέρα έκανε το Σάββατο το θεατρικό έργο «Νίκος Πλουμπίδης», το οποίο αναφέρεται στη ζωή και την αγωνιστική δράση του στελέχους του ΚΚΕ Ν. Πλουμπίδη.
Το έργο παίζεται στο «Θέατρο της Ημέρας» (Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, μετρό «Πανόρμου») και ανεβαίνει για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή.

Στην πρεμιέρα της παράστασης παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συνομίλησε με τους συντελεστές του έργου.

Επίσης, παραβρέθηκαν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και τα μέλη της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, Ελένη Μηλιαρονικολάκη, Γιάννης Μανουσογιαννάκης και Κυριάκος Ιωαννίδης.


Η ερμηνεία του Βασίλη Κολοβού, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία, είναι υποδειγματική, καθώς ερμηνεύει τον Ν. Πλουμπίδη στα τελευταία χρόνια της ζωής του, μετά τη σύλληψη του Νίκου Μπελογιάννη. Από σκηνής, περνάνε από μπροστά μας όλα εκείνα τα δραματικά χρόνια. Η ζωή στη φυλακή, η βαθιά πίστη του στα ιδανικά του Κόμματος, του ΚΚΕ, η αλύγιστη στάση του, που αν και απομονωμένος και χαρακτηρισμένος από την ηγεσία του Κόμματος ως πράκτορας, όχι μόνο δεν αποκήρυξε, αλλά και υπεράσπισε το ΚΚΕ. «Τιμή μου εγώ πάνω απ' όλα έχω την τιμή του Κόμματος»... Η δίκη, η εκτέλεση και η αποκατάστασή του τέσσερα χρόνια μετά, με Απόφαση της 9ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι συντελεστές του έργου, ο Ν. Πλουμπίδης έδειξε ότι η ανιδιοτέλεια, ο σεβασμός και η πίστη στην ιδεολογία και τα ιδανικά ενός κομμουνιστή αγωνιστή δεν είναι λόγια, αλλά στάση ζωής και αυτήν τη στάση ζωής την αναδεικνύει ανάγλυφα το έργο.

Στο τέλος της παράστασης ο Β. Κολοβός ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους, τους συνεργάτες του και όλους όσοι συνέβαλαν στο να ανέβει αυτή η παράσταση, ενώ συγκινημένος αφιέρωσε την πρεμιέρα στον αδελφό του Αντρέα, που δεν είναι πια στη ζωή.


Συντελεστές: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος ιστορική έρευνα - κείμενα, Βασίλης Κολοβός δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία, Στράτος Σαραντίδης σκηνικά - κοστούμια, Φίλιππος Περιστέρης μουσική, Ακης Αποστολίδης φωτισμοί.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Κολοβός, Ολγα Μουργελά, Χάρης Αρώνης, Τάσος Ράπτης.
Τη φωνή τους στην παράσταση δανείζουν οι Γιώργος Σώχος και Αριάδνη Τουντοπούλου.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00
Πληροφορίες - κρατήσεις: 210-6929090 - 210-6995777 και για γκρουπ στο τηλέφωνο 6944750329.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου