Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στον ΟΑΣΘ


Κλιμάκιο του κόμματος με επικεφαλής το μέλος της Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας Σάκη Βαρδαλή επισκέφτηκε  σήμερα Τρίτη 26-11 το Αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο για την ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. 

Στην ομιλία του προς τους εργαζόμενους ο Σ. Βαρδαλής αναφέρθηκε στα προβλήματα της συγκοινωνίας (ελλείψεις λεωφορείων, εκχώρηση έργου στα ΚΤΕΛ, μειώσεις μισθών κλπ.) και τις επιπτώσεις που έχουν αυτά στη ζωή των εργαζομένων. 
(Ο σ/φος Βαρδαλής ήταν εισηγητής από την πλευρά του ΚΚΕ το 2017 στο νόμο για τον ΟΑΣΘ)

Αναλύθηκε πως όλα αυτά «δένουν» με τη νέα επίθεση που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό για την παραπέρα  μείωση του εργασιακού κόστους  (του λεγόμενου και μη μισθολογικού) και την παράδοση στο κεφάλαιο των αποταμιευτικών των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων.

Ο πακτωλός των δισεκατομμυρίων που θα «τραβηχτούν» από τις εισφορές αλλά και από τις τσέπες του λαού μέσω των διαφόρων ασφαλιστικών 
προγραμμάτων,  θα καταλήξουν ως επιχειρηματικά δάνεια που θα επενδυθούν για να παράξουν κέρδος.

Δεν  είναι όμως καθόλου σίγουρο ότι θα επιστρέψουν από εκεί που προήλθαν αν οι επενδύσεις δεν πάνε και τόσο καλά!

Τέλος ο Σ. Βαρδαλής κάλεσε τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν στη Θεσσαλονίκη Συνδικάτα-Ομοσπονδίες-Εργατικά Κέντρα στο Άγαλμα Βενιζέλου το Σάββατο 30 Νοέμβρη για να πάρουν οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια τους και μαζικά και οργανωμένα να παλέψουν για δημόσια κοινωνική ασφάλιση στην υπηρεσία του λαού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου