Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Ίδια νταούλια, ίδιος χορός!


Του Αεροπεζοναύτη

Η καλοκαιρινή τρομοκρατική καταιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σήμερα με μορφή χιονοστιβάδας από τη ΝΔ, θωρακίζοντας κάθε πολιτική που θέλει κέρδη στο κεφάλαιο και από την άλλη φτώχεια και εξαθλίωση για το λαό, πηγαίνοντας ένα βήμα ακόμη πιο πέρα στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης και κάθε αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα.

Ίδια νταούλια, ίδιος χορός!

Από πού να αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε!

Ψήφιση νόμου για εθελοντική προσφορά ρουφιανιάς στην ΕΥΠ σε δημόσιες υπηρεσίες!

Κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου!

Αμερικανικού τύπου Ποινικός Κώδικας που νομιμοποιεί κάθε καταστολή και κρατική βία.

Διευρύνονται οι διατάξεις του «τρομονόμου», ώστε να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί τρομοκρατική πράξη οποιοδήποτε απλό αδίκημα.

Ποινικοποιούνται παραπέρα οι κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, όποιος αντιστέκεται συλλαμβάνεται, δικάζεται.

Επίδειξη δύναμης με τα ΜΑΤ στους δρόμους της Αθήνας, μπουκάροντας στην ΑΣΟΕΕ, καταργώντας για δεύτερη φορά το άσυλο και όλα αυτά παραμονή 17ης Νοέμβρη, διαμορφώνουν ένα κλίμα αυταρχισμού άνευ προηγουμένου.

Βήμα βήμα η ΝΔ θωρακίζει την κερδοφορία του κεφαλαίου, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η κολόνια του «νόμος και τάξη» κρατάει χρόνια, αιώνες θα έλεγα. Αλλάζει μόνο το μείγμα της καταστολής. Παίρνει το χρώμα, τη συσκευασία που απαιτούν κάθε φορά οι ανάγκες της κυριαρχίας της αστικής τάξης.

Στην ιστορία καταστολής του λαϊκού κινήματος, τα κόμματα της αστικής τάξης έχουν να επιδείξουν μεγάλο έργο από όλες τις κυβερνητικές εκδοχές.

Αδίστακτοι μέχρι αίματος.

Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα η ΝΔ εμπεδώνουν στις πλάτες του ελληνικού λαού, θεσμικά και πρακτικά ως πολιτικό προσωπικό, το "νόμος και τάξη", ο καθένας ξεχωριστά, αλλά υπό άλλες συνθήκες και οι δύο, με τον ίδιο απαράμιλλο ζήλο, το ταξικό συμφέρον της πλουτοκρατίας.
Στρατηγικό μέσο είναι η πολύμορφη καταστολή και η τρομοκρατία και κατ’ επιθυμία του κεφαλαίου.
Κύριοι της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, θέλετε να τυλίξετε κάθε έντιμο και συνεπή αγωνιστή της ζωής σε μία κόλλα χαρτί, φιμώνοντάς τον, να μη σηκώσει κεφάλι και ανάστημα στη βαρβαρότητα και στους νόμους καταστολής. Να αποκοπεί από κάθε αγώνα που θα αμφισβητεί την κυριαρχία της αστικής τάξης.

Θέλετε οι νέοι να παραιτηθούν, να σταματήσουν να ονειρεύονται και να αγωνίζονται για ανθρώπινη καθημερνή ζωή, πετώντας στα σκουπίδια της Ιστορίας το σύστημά σας και την τάξη που υπηρετείτε.

Θέλετε το λαό γονατισμένο και φτάνετε στο σημείο να τον κατηγορήσετε ως τρομοκράτη και όπως είστε αμφότεροι γονυπετείς στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, είστε έτοιμοι να εφαρμόσετε το άρθρο 142 για την παραβίαση κανονισμών της ΕΕ, ή το 141 που προβλέπει ότι «εκθέτει το ελληνικό κράτος οποιαδήποτε ενέργεια διαταράσσει τις φιλικές σχέσεις με ξένο κράτος». «Δηλαδή όταν λέμε έξω από το ΝΑΤΟ, αν εφαρμοζόταν κατά γράμμα ο νόμος θα ήμασταν στη φυλακή», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Η αντιλαϊκή πολιτική για να εφαρμοστεί, θέλει τα μέτρα και τους εκτελεστές της.
Θέλει τους νόμους και υπηρέτες που δεν θα διστάζουν μπροστά σε τίποτα, φτάνοντας ακόμη και σε συνταγματικές εκτροπές.

Τι άλλο μπορεί να υποδηλώνει η προαναγγελία της προκλητικής δήλωσης Βορίδη «…το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας» και «η άσκηση νόμιμης βίας είναι αυτό που κάνει η Αστυνομία», προσθέτοντας: «Φυσικά θα συνεχίσουμε. Θα κάνουμε αυτό».

Αυτά τα αντιλαϊκά κατασταλτικά μέτρα θα τα αχρηστεύσουν στην πράξη οι αγώνες που έρχονται και ωριμάζουν από τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του λαού.

Η τρομοκρατία του λαού μπορεί να έχει μακριά χέρια, αλλά έχει κοντά πόδια, δεν αντέχει στον αγώνα δρόμου, όσα αναβολικά και ντόπες να πάρει από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, θα αχρηστεύεται από το ανάστημα που υψώνει το ταξικό λαϊκό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου