Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Η πολιτική σταθερότητα είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ


Αυτή η αναθεώρηση είναι «κομμένη και ραμμένη» στη «δημιουργία αυταπατών ότι ηθικοποιείται το πολιτικό σύστημα» και κυρίως στη διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας η οποία «είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Υπογράμμισε πως σε αυτή την πολιτική σταθερότητα αποβλέπουν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ, όπως φάνηκε από τη μέχρι τώρα συζήτηση, τόσο στην Επιτροπή όσο και στην Ολομέλεια.
Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι η μεγάλη δύναμη σταθερότητας του αστικού πολιτικού συστήματος είναι ότι εξασφαλίζει την «ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα» των κομμάτων που στηρίζουν το σύστημα. Έφερε ως παράδειγμα τα χρόνια της κρίσης, όπου το αστικό πολιτικό σύστημα δεν αποσταθεροποιήθηκε, αλλά έγινε πολύ πιο ισχυρό χάρη σε αυτό. «Είχαμε κυβερνήσεις που πριν 10 – 15 χρόνια, αν το υποστηρίζαμε, θα μας κορόιδευαν», είπε, προσθέτοντας πως «ο μεγάλος παράγοντας ισχυροποίησης και αποκατάστασης της σταθερότητας του αστικού πολιτικού συστήματος ήταν η σοσιαλδημοκρατικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και η συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ».

Αναφερόμενη στις επιδιώξεις αυτής της συνταγματικής αναθεώρησης, τόνισε πως η σταθεροποίηση του αστικού πολιτικού συστήματος επιτεύχθηκε τα χρόνια της κρίσης, αλλά θέλουν να αντιμετωπίσουν δυσλειτουργίες που προκύπτουν από τις εσωτερικές αντιφάσεις του καπιταλισμού, ενώ στο βάθος «υπάρχει και ο ταξικός φόβος» γιατί καταλαβαίνουν ότι η παγκόσμια υποχώρηση του επαναστατικού κινήματος είναι προσωρινή.

Επίσης, ανέφερε πως θα έπρεπε να είχε γίνει ο διαχωρισμός κράτους - Εκκλησίας, να καταργηθεί το άρθρο περί ευθύνης υπουργών και να σταματήσει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου