Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Φούξια περιφερόμενες κουκούλες

Αν σε κάτι δεν μπορεί να έχει κανείς παράπονο από τη νέα κυβέρνηση είναι η επαναφορά πατροπαράδοτων αξιών του εθνικού κορμού, όπως η ρουφιανιά και η κουκούλα. Οι οποίες βέβαια, επειδή ζούμε στον 21ο αιώνα και μένουμε Ευρώπη, δεν είναι πια οι κλασικές μαύρες του κατοχικού δοσιλόγου, αλλά πιο κάζουαλ και μοντέρνες σε ζωηρές αποχρώσεις.

Οι λίγο παλιότεροι θυμούνται ότι τόσο στις μαθητικές κινητοποιήσεις επί Αρσένη το ’99, όσο και στο μεγάλο φοιτητικό κύμα αντίδρασης στο νόμο Γιαννάκου την περίοδο 2006-2007, υπήρχαν αγανακτισμένοι μαθητές/φοιτητές, που τα έβαζαν με τις καταλήψεις και διεκτραγωδούσαν τις χαμένες ώρες μαθημάτων, την καθυστέρηση στο πτυχίο τους και τα ενοίκια που πλήρωναν οι γονείς τους. Χωρίς εξαίρεση, οι “διαμαρτυρόμενοι” έβγαινανε με τα πρόσωπά τους στην τηλεόραση, ενίοτε και με ανοιχτή την πολιτική τους ταυτότητα, ως μέλη της ΔΑΠ ως επί το πλείστον.

Τώρα περνάμε σε ένα νέο επίπεδο, όπου μια παντελώς αγνώστων λοιπών στοιχείων φούξια κουκούλα, που φέρεται να ανήκει σε φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ, κάτι που είναι αδύνατον να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί, εφόσον δε βλέπουμε καν τη φάτσα της, έχει πάρα σβάρνα τα κανάλια, για να εκφράσει τον ανείπωτο τρόμο που βιώνει στη μπαχαλοκρατούμενη σχολή της και την απέραντη ευγνωμοσύνη της για το θεάρεστο έργο της αστυνομίας.

Αναρωτιέται κανείς αφού τα πράγματα είναι τόσο μαύρα γιατί δεν εμφανίζονται μιλιούνια συναδέλφων της να μιλήσουν για το δράμα που βιώνουν, από την άλλη θα πει κανείς ότι είναι τέτοιος ο τρόμος που μόνο η γενναία κουκουλοφόρος βρέθηκε να μιλήσει, αυθόρμητα προφανώς και παρέα με τον πρόεδρο των ειδικών φρουρών. Μιλάμε για πράξη απερίγραπτου θάρρους, όταν όλοι ξέρουμε ότι ακόμα και από τον ήχο της φωνής της η φοιτήτρια κινδυνεύει να στοχοποιηθεί από γνωστούς – αγνώστους. Τους οποίους πότε περιγράφει ότι “κατά βάση δεν είναι φοιτητές”, λίγα λεπτά δηλώνει “ότι τους έχει δει σε εξεταστική”(!), άρα είναι και φοιτητές, δημιουργώντας μας ειλικρινείς απορίες. Γνώριζε η ίδια τέτοιους επικίνδυνους τρομοκράτες και δεν τους κατήγγειλε στις αρμόδιες αρχές; Τις οποίες βέβαια κατηγορεί ότι “εθελοτυφλούσαν εσκεμμένα”, ενώ για το κλείσιμο της σχολής από την πρυτανεία δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς θέλει, αφού σε ύφος προέδρου Εδεσσαϊκού τη μια χαρακτηρίζει “απαράδεκτο να κλείνει μια βδομάδα η σχολή” και “ότι πάει πίσω το έτος”, ενώ την άλλη καταφέρεται εναντίον των φοιτητών που ζητούν ανοίξει η σχολή ότι “δεν έχουν φοιτητική ταυτότητα της ΑΣΟΕΕ” . Όσο για τα “απαράδεκτα πράγματα” των οποίων υποστηρίζει ότι έγινε μάρτυρας, παρά την επιμονή των δημοσιογράφων σε μια πιο συγκεκριμένη περιγραφή, το μόνο που είχε να πει ήταν ένα σκηνικό -ανείπωτης είναι αλήθεια φρίκης – όπου “διέκοψαν το μάθημα για να μην ενοχλούμε το μπάχαλό τους”.

Απηυδισμένο κάποια στιγμή το πάνελ από την κακά δασκαλεμένη κουκουλοφόρο, απευθύνθηκαν στον πρόεδρο των ειδικών φρουρών Βασίλη Ντούμα, προκειμένου να ακουστεί ατόφια η φωνή της ΕΛΑΣ χωρίς μεσάζοντες. Βέβαια, ούτε αυτό τους βγήκε τόσο καλά, αφού ήταν τέτοιο το ακροδεξιό παραλήρημα, που αναγκάστηκαν κι οι πανελίστες για να σώσουν τα προσχήματα να παρέμβουν στο λογύδριό του.

Προτείνουμε την επόμενη φορά περισσότερες πρόβες και καλύτερους ηθοποιούς.
Κατιούσα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου