Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες


 Παράδοση φαρμακευτικού υλικού

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης εργαζομένων και Συνδικάτων προς τους πρόσφυγες, συγκεντρώθηκε τις προηγούμενες μέρες φαρμακευτικό υλικό για να παραδοθεί στην δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά την Τετάρτη 13 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι από αντιπροσωπεία τους.

Η έκφραση αλληλεγγύης των εργατών, των φτωχών λαϊκών
στρωμάτων είναι ασπίδα προστασίας απέναντι στις πολιτικές της ΕΕ που έχουν μετατρέψει την κατάσταση σε βαρβαρότητα, έχουν κάνει τον βίο αβίωτο σε ντόπιους και πρόσφυγες.

Είναι ντροπή να υπάρχουν σήμερα στην χώρα μας και σε άλλες «πολιτισμένες» καπιταλιστικές χώρες στρατόπεδα συγκέντρωσης και εγκλωβισμού ανθρώπων. Να υπάρχουν φυλακισμένοι, απομονωμένοι και χωρίς δυνατότητα επανένωσης με τις οικογένειες τους. Αυτή η πραγματικότητα δείχνει τα όρια του συστήματος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στο κυνήγι του κέρδους.

Σήμερα, όσο ποτέ χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ώστε:
·         Να καταργηθεί το αίσχος των hotspots.
·         Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες. Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά.
·         Να μη μείνει κανένα παιδί εκτός σχολείου. Να στηριχθούν όλα τα παιδιά από τις δημόσιες δομές Υγείας (εμβόλια, εξετάσεις κ.τ.λ.) χωρίς κανένα εμπόδιο. Να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για τις υποδομές, τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών, τη σίτισή τους κ.λπ.
·         Να απλοποιηθούν όλες οι διαδικασίες και να χορηγηθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες, για να φτάσουν στη χώρα του τελικού προορισμού τους.
·         Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και η παροχή Υγείας και Πρόνοιας σε όλους τους πρόσφυγες.
·         Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα τους να βρεθούν δίπλα στους κατατρεγμένους, να απαιτήσουν ανθρώπινες δομές φιλοξενίας, να ενισχυθούν οι Μονάδες Υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση.
Έχουμε χρέος να παλέψουμε ενάντια στην αιτία που γεννά την προσφυγιά.

ΥΓ: Η αντιπροσωπεία που θα επισκεφθεί τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, θα κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ στις 2 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου