Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Στο πλευρό των προσφύγων το Εργατικό Κέντρο και φορείς της περιοχής


Τους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων στην περιοχή της Νάουσας επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου, του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας», της ΟΓΕ, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Λάκης Λακηνάνος δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η αντιπροσωπεία καλωσόρισε τους πρόσφυγες και τους ζήτησαν να τους πουν τις άμεσες ανάγκες τους που είναι οι εξής: Πάνες, βρεφικό γάλα, παυσίπονα και αντιβιοτικά για μικρά παιδιά, ρούχα, παπουτσάκια και παιχνίδια για παιδιά και βρέφη.

Καλεί τα σωματεία, τους φορείς, τους συλλόγους και τους πολίτες της περιοχής να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης. Το υλικό θα συγκεντρώνεται καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας τις εξής ώρες: 9 π.μ. - 12 μ. και 6 μ.μ. - 7 μ.μ. (πληροφορίες στο τηλ.: 2332022230).

«Οι πρόσφυγες, που είναι εγκλωβισμένοι και στην περιοχή μας, δεν ήρθαν με τη θέλησή τους και στην πλειοψηφία τους δεν επιθυμούν να μείνουν. Δεν είναι εισβολείς, είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που φέρουν την υπογραφή διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων. Είναι θύματα άγριας εκμετάλλευσης. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της τωρινής κυβέρνησης ΝΔ, όπως και της προηγούμενης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, γιατί συμφώνησαν με τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας το οποίο διαχρονικά στέκεται αλληλέγγυο στους αγώνες των εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και μαθητών που δίνουν τη μάχη για την επιβίωσή τους, αυτό κάνει και τώρα συλλογικά και οργανωμένα.

Σε αυτή την κατεύθυνση την Τετάρτη 13 Νοέμβρη μαζί με την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας θα παραδώσουν φάρμακα που έχουν συγκεντρωθεί για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων στις Βαρβάρες και στην Αλεξάνδρεια.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοπασχολούμενους, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής «να σκεφτούν πως πρόκειται για κυνηγημένους από την πατρίδα τους, φτωχούς εργάτες, αγρότες, παιδιά και νεογέννητα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μαζί τους, είμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, τους πολέμους και την προσφυγιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου