Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν χωρούν στα Γιαννιτσά!


Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν χωρούν στα Γιαννιτσά! Στην αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα η δύναμή μας!

Την Πέμπτη 7 Νοέμβρη οι πάνω από 500 μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών ήρθαν αντιμέτωποι με μια μικρή μειοψηφία μαθητών -περίπου 20 άτομα- που έκαναν κατάληψη στα δύο σχολεία χωρίς καμία απόφαση 5μελούς, 15μελούς ή γενικής
συνέλευσης. Αρνούμενοι να γίνει γενική συνέλευση, κλειδώνοντας τους μαθητές έξω από το σχολείο, γιατί γνωρίζουν καλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών τους γυρνάει την πλάτη. Όταν είδαν ότι οι υπόλοιποι μαθητές αποχωρούν, ξεχύθηκαν στους δρόμους των Γιαννιτσών για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Η νεολαία, και ο λαός των Γιαννιτσών έχουν άλλες αξίες και ιδανικά. Δεν χτυπάμε τους κατατρεγμένους, έχουμε μάθει να δίνουμε το χέρι σε όποιον το έχει ανάγκη! Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν σχέση με τα συναισθήματα της πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας της πόλης μας. Σκοπός τους είναι να καλλιεργήσουν το μίσος, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, ακριβώς για να κρύψουν τον πραγματικό υπεύθυνο που σήμερα "γεννάει" προσφυγιά και ξεριζωμό.

Οι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση έχουν ονοματεπώνυμο: ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία συνεχίζουν τις επεμβάσεις στην περιοχή μας και τσακώνονται σαν τα βουβάλια με σκοπό να εκμεταλλευτούν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, συνολικά τον πλούτο της περιοχής. Ως συνήθως όμως, την πληρώνουν τα βατράχια. Οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα της ΝΔ, έχουν βάλει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή τους στη συμμετοχή της χώρας μας στις επεμβάσεις, στον εγκλωβισμό των προσφύγων. Κάπως έτσι έφτασαν στη χώρα μας και οι πρόσφυγες συμμαθητές μας μαζί με τους γονείς τους, κυριολεκτικά για να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τις βόμβες στη χώρα τους, ταξιδεύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα.

Καμία ανοχή σε αυτούς που σπέρνουν το ρατσιστικό μίσος στα σχολεία και τις γειτονιές μας! Είναι οι ίδιοι που επιτίθενται σε όποιον Έλληνα αγωνίζεται για το δίκιο και τις ανάγκες του λαού μας!

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς τους συμμαθητές μας. Είμαστε στην ίδια "μπάντα", έχουμε τα ίδια όνειρα και τις ίδιες φιλοδοξίες και απέναντί μας βρίσκεται ο ίδιος εχθρός! Οι κυβερνήσεις που κάνουν τα σχολεία μας όλο και χειρότερα, μακριά από τις πραγματικές μας ανάγκες.

Καλούμε τη νεολαία και το λαό της Πέλλας που ξέρουν καλά τι πάει να πει προσφυγιά και μετανάστευση, να απομονώσει κάθε είδους ρατσισμό και ξενοφοβία από την περιοχή.

Διεκδικούμε μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές:
·         Άμεση χρηματοδότηση για τα ΕΠΑΛ μας, για υποδομές, αναλώσιμα (υλικά εργαστηρίων, φόρμες), περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων.
·         Να δημιουργηθούν τμήματα ένταξης για όλα τα προσφυγόπουλα και να προσληφθούν καθηγητές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, καθώς και μεταφραστές-διερμηνείς.
·         Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό που μετατρέπει τη χώρα σε αποθήκη ψυχών! Να σταματήσει ο άθλιος εγκλωβισμός των παιδιών και των οικογενειών τους. Να κλείσουν όλα τα χοτ σποτ!
·         Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες, ώστε να φύγουν όσοι θέλουν στη χώρα πραγματικού προορισμού τους.

ΤΟ Πέλλας της ΚΝΕ

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε που μας μάθατε, οι πρόσφυγες, να τα βάζουμε με αυτόν που πετάει τη βόμβα και όχι με αυτόν που φεύγει για να σωθεί. Ναι μας το είπατε ότι αυτός είναι ο δύσκολος ο δρόμος, αλλά μας είπατε ότι ήταν και η μόνη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου