Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Η λογική του «νόμος και τάξη» στρέφεται ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα

Το βασικό πρόβλημα της αστυνομίας είναι ο προσανατολισμός της, ο οποίος «ήταν, είναι, και θα είναι η καταστολή», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, σχολιάζοντας τα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», το πρωί του Σαββάτου 28 Δεκέμβρη, υπογράμμισε πως η λογική του «νόμος και τάξη» στρέφεται απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και γενικά σε όσους αντιστέκονται.
Πρόσθεσε πως αυτή η μεγάλη εικόνα, της χρησιμοποίησης της καταστολής για να θωρακιστούν τα συμφέροντα και η εξουσία των πλουσίων, «δεν διαφοροποιείται με την εναλλαγή των κυβερνήσεων».

Ερωτηθείς για τις προκλήσεις της Τουρκίας, σημείωσε πως η τουρκική κυβέρνηση αποθρασύνεται από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που θεωρούν το Αιγαίο και τη Ανατολική Μεσόγειο ενιαίο επιχειρησιακό χώρο και λένε «βρείτε τα μεταξύ σας».

Ως προς τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων που εναποθέτουν την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, υπενθύμισε ότι παραμονές Χριστουγέννων ήρθε στη Βουλή η νέα στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ, που μετατρέπει την Ελλάδα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου