Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Προκαλούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής


 «Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη» – Αναθάρρησαν λόγω Αδαμαντίας.

Η κατάπτυστη τοποθέτηση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου που ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή έδωσε φτερά στους ευσεβείς πόθους του Νίκου Μιχαλολιάκου και τους λοιπούς ναζί της εγκληματικής οργάνωσης και αδημονούν για ρεβανς.


Είναι χαρακτηριστικό το «ημερολόγιο δράσης 2020» που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή με σύνθημα «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη».

Πρόκειται για μία φράση που αποδίδεται στον υπουργό Προπαγάνδας του Χίτλερ, Γιόζεφ Γκαίμπελς, ο οποίος υποτίθεται ότι την εκστόμισε πριν αυτοκτονήσει μαζί με την οικογένειά του το 1945 λίγο πριν «πέσει» το Βερολίνο, που βρισκόταν υπό πολιορκία από τον σοβιετικό στρατό.

Η χρήση ενός συνθήματος που παραπέμπει στον ιδεολογικό ινστρούχτορα του ναζισμού και μάλιστα ως σύνθημα για τη δράση της Χρυσής Αυγής το 2020 είναι δηλωτικό των προθέσεων της ηγεσίας της που περιμένει την έκβαση της δίκης προκειμένου να αξιοποιήσει τυχόν μη καταδικαστική για τα ηγετικά της στελέχη απόφαση ή ακόμη ακόμη και μόνο την τοποθέτηση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου.

Μάλιστα και στο τελευταίο έντυπό τους οι χρυσαυγίτες ουσιαστικά καθιστούν σαφές ότι η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα έχει πολιτικό αντίκτυπο. Είτε θα νομιμοποιήσει πολιτικά την εγκληματική δράση του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής είτε μαζί με την καταδίκη για τις εγκληματικές πράξεις της οργάνωσης και των στελεχών της θα καταδικαστεί και πολιτικά.

Ο δε επικεφαλής των Χρυσαυγιτών, Ν. Μιχαλολιάκος, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου σε κομματική εκδήλωση στην Αθήνα «έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, σημειώνοντας ότι αποτελεί δικαίωση και παράλληλα αναδεικνύει την βρώμικη σκευωρία που στήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ κατά της Χρυσής Αυγής» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου όπου η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός βουλής, το νεοναζιστικό κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκε υπό διάλυση. Φυλλορροούσε, στελέχη του –μεταξύ των οποίων και πρώην βουλευτές του αποχωρούσαν, ενώ τα γραφεία της Χρυσής Αυγής έβαζαν λουκέτο.

Όσον αφορά την τοποθέτηση ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής από την Αδαμαντία Οικονόμου, αξίζει να σημειωθεί η σιωπή του πολιτικού κόσμου και των κομμάτων –πλην ΚΚΕ– για την εξοργιστική εισαγγελική αγόρευσής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου