Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Αγαπημένη μας Τερψιχόρη, γονατίζουμε και σου ζητούμε ταπεινά συγγνώμη


Ανοιχτή επιστολή ΚΚΕ

Με ανοιχτή της επιστολή που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (στις 27/12) η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, κόρη της μαέστρου και μουσουργού Τερψιχόρης Παπαστεφάνου, ιδρύτριας και διευθύντριας της ιστορικής Χορωδίας Τρικάλων, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την απουσία εκπροσώπου του ΚΚΕ στην κηδεία της μητέρας της.

Απαντώντας, σε ανοιχτή της επιστολή η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:


«Αγαπητή κυρία Παπαστεφάνου,

Εχετε απόλυτα δίκιο να εκφράζετε την πικρία σας για τη βαριά αμέλειά μας να παραβρεθούμε στην κηδεία της μητέρας σας, της μοναδικής μαέστρου και μουσουργού Τερψιχόρης Παπαστεφάνου. Σοβαροί λόγοι υγείας εμπόδισαν την παρουσία του εκπροσώπου μας, ενώ τα στενά περιθώρια του χρόνου δεν επέτρεψαν την έγκαιρη αντικατάστασή του. Σας δηλώνουμε τη συντριβή μας για το γεγονός και σας διαβεβαιώνουμε ότι καμία πρόθεση δεν υπήρξε από την πλευρά μας, όπως αποδείχνει και το ότι από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε η είδηση της απώλειάς της εκδώσαμε ανακοίνωση που αναρτήθηκε την ίδια μέρα στην ιστοσελίδα του “902” και την επόμενη στον “Ριζοσπάστη”.

Οι δικαιολογίες είναι όμως περιττές, γιατί στην Τερψιχόρη Παπαστεφάνου χρωστάμε πολλά. Με το έργο της μας συνδέουν δεσμοί ακατάλυτοι. Και δεν είναι μόνο επειδή άλλαξε τους ορίζοντες και έδωσε νέα πνοή στη χορωδιακή τέχνη. Πάνω απ’ όλα είναι γιατί η τέχνη της, από τους πέτρινους μάλιστα καιρούς, συναντιέται με τις λαϊκές αξίες, με τα λαϊκά ιδανικά για δίκιο και ευτυχία, είναι γιατί στη μουσική της αντηχεί το μέλλον ενός εξανθρωπισμένου, ανώτερου πολιτισμού, που γι’ αυτόν αγωνιζόμαστε κι εμείς.

Αγαπημένη μας Τερψιχόρη, γονατίζουμε και σου ζητούμε ταπεινά συγγνώμη που δεν μπορέσαμε να σε αποχαιρετήσουμε για τελευταία φορά και από κοντά. Σου υποσχόμαστε όμως ότι θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο να τιμούμε το σπουδαίο έργο σου και μέσα απ’ αυτό να διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη σου στις καρδιές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου