Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Καραμπινάτη κρατική στήριξη των τραπεζών

   «Καραμπινάτη κρατική στήριξη των τραπεζών» χαρακτήρισε το σχέδιο «Ηρακλής» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος τονίζοντας ότι πρέπει να πληρώσουν οι μέτοχοι των τραπεζών για τα «κόκκινα» δάνεια για να πάρουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

   Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής υπογράμμισε πως στόχος το σχεδίου «Ηρακλής» είναι η απαλλαγή των τραπεζών από μεγάλο μέρος των «κόκκινων» δανείων για να χρηματοδοτηθεί η καπιταλιστική άδικη ανάπτυξη και το εργαλείο είναι η τιτλοποίηση των «κόκκινων» δανείων με κρατική εγγύηση.
Πρόσθεσε πως το σχέδιο αυτό πατάει πάνω στο έδαφος που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την σταδιακή άρση της προστασίας της Α κατοικίας, την αδειοδότηση των funds και την επιτάχυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι η κυβέρνηση επιβραβεύει τις τράπεζες που προχωράνε σε απολύσεις εργαζόμενων, ενώ όπως είπε το κόστος των 12 δισ. ευρώ που είναι οι καιρικές εγγυήσεις είναι πιθανό να φορτωθούν στο λαό. Επιπλέον σχολιάζοντας την πρόταση του Γ. Βαρουφάκη για μεταφορά των «κόκκινων» δανείων σε δημόσια εταιρεία, δηλαδή να απαλλαγούν οι τράπεζες και να τα επωμιστούν οι φορολογούμενοι, σημείωσε ότι είναι η πιο γενναιόδωρη πρόταση προς τις τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου