Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Επανακατέθεσε την τροπολογία για την κατάργηση της διάταξης που μειώνει το αφορολόγητο

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επανακατέθεσε χτες στη Βουλή την τροπολογία για την κατάργηση της διάταξης με την οποία μειώνεται το αφορολόγητο για τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων, ενώ προβλέπει την επέκταση του αφορολόγητου στους αυτοαπασχολούμενους.
Θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει στη Βουλή την ίδια τροπολογία δύο φορές μέσα στον Μάη. Η πρώτη κατάθεση έγινε στις 3 Μάη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και η δεύτερη στις 8 Μάη στο σχέδιο νόμου των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Οικονομικών για τις 120 δόσεις.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την τροπολογία του ΚΚΕ ασυζητητί και τις δύο φορές, μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, την ίδια στιγμή μάλιστα που με τα ίδια νομοσχέδια μοίραζαν ζεστό χρήμα και προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, επιβεβαιώνοντας ότι στην πολιτική που υπηρετεί την καπιταλιστική κερδοφορία δεν έχουν θέση οι λαϊκές ανάγκες.

Το ίδιο, εξάλλου, επιβεβαιώθηκε χτες «πανηγυρικά», με την τροπολογία - απάτη που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, με την οποία με το ένα χέρι καταργεί με προεκλογικά «ταρατατζούμ» την παραπέρα μείωση του αφορολόγητου που η ίδια προνομοθέτησε, και με το άλλο καταργεί και τα «αντίμετρα» που είχαν ψηφιστεί τότε για να γίνει πιο εύπεπτο το αντιλαϊκό μέτρο, φορτώνοντας έτσι αντίστοιχα βάρη στις πλάτες του λαού!

Στον αντίποδα, η τροπολογία του ΚΚΕ είναι ένα πραγματικά φιλολαϊκό μέτρο και αυτή που μπορεί να προσφέρει μια ανάσα, μια μικρή ανακούφιση για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Ουσιαστική αύξηση του αφορολόγητου σε επίπεδα που καθορίζουν οι λαϊκές ανάγκες

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας του ΚΚΕ αναφέρεται: «Με το άρθρο 10 του Ν. 4472/2017 προβλέπεται η μείωση του αφορολόγητου από 9.500 ευρώ σε λιγότερο από 6.000 ευρώ, από την 01/01/2020, για τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα μια περαιτέρω αφαίμαξη στα ήδη συρρικνωμένα λαϊκά εισοδήματα.

Το ΚΚΕ ζητά την ουσιαστική αύξηση του αφορολόγητου σε επίπεδα που να καλύπτει τις βασικές λαϊκές ανάγκες και να προστατεύει τα λαϊκά εισοδήματα.
Για τους λόγους αυτούς επανακαταθέτει την παρούσα τροπολογία, με την οποία προτείνεται η κατάργηση του αντιλαϊκού μέτρου μείωσης του αφορολόγητου που προβλέπεται με το άρθρο 10 του Ν. 4472/2017.

Με την παράγραφο 2 καταργείται το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 29 του Ν. 4172/13 και επεκτείνεται το αφορολόγητο στους αυτοαπασχολούμενους».

Το άρθρο της τροπολογίας έχει ως εξής:
«1. Οι διατάξεις του άρθρου 10 του Ν. 4472/2017 καταργούνται.
2. Καταργείται το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 29 του Ν. 4172/13».

 Κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ με το αφορολόγητο - Να υπερψηφιστεί η τροπολογία του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου