Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Τα GOLDEN BOYS της ηγεσίας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων


Δελτίο Τύπου 

Τον Μάιο του 2019 πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, το οποίο δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα σόου εξωραϊσμού της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, και όχι ένα συνέδριο εργατών.

Στο συνέδριο χαιρέτισε άλλωστε ο Γιούνκερ, φωνάζοντας «Ζήτω Τα Συνδικάτα»!
Γιατί άραγε τέτοια αγάπη από την Κομισιόν προς τη ΣΕΣ;


Την ίδια ώρα που η Κομισιόν χτυπάει τα εργατικά δικαιώματα, επιτίθεται στο δικαίωμα των εργατών στην Απεργία και τις Συλλογικές Συμβάσεις, την ίδια ώρα αγκαλιάζει και στηρίζει οικονομικά τη ΣΕΣ. Είναι τυχαίο;

Βλέποντας τη νέα 5μελή γραμματεία της ΣΕΣ, καταλαβαίνουμε ότι όχι μόνο δεν είναι τυχαίο, αλλά η ηγεσία της ΣΕΣ είναι μια ομάδα γραφειοκρατών των Βρυξελλών, στελεχών εξειδικευμένων στην επιβολή αντεργατικών πολιτικών, στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων, που όλοι μαζί δυσκολεύονται να παρουσιάσουν 5 χρόνια εργασίας.
Αντίθετα, όλοι τους έχουν προϋπηρεσία στις Βρυξέλλες, σε διάφορες επιτροπές της ΕΕ και της σοσιαλδημοκρατίας, υπηρεσία σε Ινστιτούτα και Κυβερνητικές θέσεις, ενώ ένας έχει να περηφανευτεί ότι ήταν μια φορά και σε εργατικό συλλαλητήριο!

Από τα βιογραφικά που δημοσίευσε η ίδια η ΣΕΣ για την νέα ηγεσία της σημειώνουμε:

Από την Ιρλανδία η Έσθερ Λιντς, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της ΣΕΣξεκίνησε ουσιαστικά την καριέρα της ως σύμβουλος Υπουργού Πρόνοιας την περίοδο 1991-1993 ενώ μετά αναλαμβάνει συνδικαλιστικές θέσεις στην Συνομοσπονδία ICTUτης Ιρλανδίας και μια σειρά θέσεις συμβούλου ως νομικός μέχρι το 2015 όποτε τοποθετείται στην ΣΕΣ.
Από την Σουηδία ο Per Hilmersson, ο οποίος εκλέχτηκε αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΣΕΣ και όπως λέει το βιογραφικό του, όπως το δημοσίευσε η ΣΕΣ
 «…….Έχει εργαστεί σε υπηρεσίες της ΕΕ, κυρίως σε σχέση με συνδικαλισμό, για 19 χρόνια. Τον περισσότερο καιρό ζούσε στις Βρυξέλλες εργαζόμενος για τις Συνδικαλιστικές Συνομοσπονδίες της Σουηδίας, το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, τη Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.»

Μάλιστα, μελετώντας συγκεκριμένα το βιογραφικό του, ουσιαστικά ξεκίνησε καριέρα στα γραφεία της ΕΕ, σε σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Σουηδίας, από τα οποία «μεταφέρθηκε» στα συνδικάτα. Στην πραγματικότητα δηλαδή πρόκειται για ένα επαγγελματικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, που δεν έχει δουλέψει μια μέρα στη ζωή του εκτός μηχανισμών της ΕΕ και τοποθετείται στην κορυφή της ΣΕΣ «για να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους».Μήπως είναι η μόνη περίπτωση;

Από το Βέλγιο ο Ludovic Voet, εκλέχτηκε Ομοσπονδιακός Γραμματέας και όπως λέει το βιογραφικό του κατά λέξη
«Το 2011, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του ο Λουντοβικ συμμετείχε στη μεγάλη συνδικαλιστική κινητοποίηση ενάντια στα μέτρα λιτότητας της Βελγικής Κυβέρνησης και αποφάσισε να κάνει καριέρα υπερασπιζόμενος τα εργατικά δικαιώματα»
Είναι όντως εντυπωσιακό ότι συμμετείχε σε 1 (μία) συνδικαλιστική κινητοποίηση. Φυσικά, στο όλο βιογραφικό του, απουσιάζει οποιαδήποτε άλλη εργασία, πλην σπουδών και πολιτικών- συνδικαλιστικών θέσεων. Συνδικαλιστής του σωλήνα δηλαδή, που συμμετείχε όμως και σε μια εργατική κινητοποίηση!

Φτάνουμε έτσι στην Liina Carr από την Εσθονία, που εκλέχτηκε Συνομοσπονδιακή Γραμματέας και βρίσκουμε και το πρώτο άτομο που έχει όντως να πει ότι έχει δουλέψει κάπου.
Όμως, η εργασιακή της εμπειρία, αποδεικνύεται λίγο περίεργη. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι έχει εργαστεί σε διάφορες εταιρίες και διάφορες θέσεις όταν σπούδαζε στην Αγγλία. Από εκεί, με μικρή προϋπηρεσία σε διάφορες οικονομικές θέσεις στην Αγγλία, βρίσκεται το 2002 στις επιτροπές και μηχανισμούς των εσθονικών συνδικάτων για την είσοδο της Εσθονίας στην ΕΕ. Από εκεί, αναλαμβάνει Συνομοσπονδιακός Γραμματέας της ΣΕΣ το 2015 και επανεκλέγεται το 2019 έχοντας ως «έργο» τη συμμετοχή της σε μια σειρά διεθνών εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ, αλλά και στις βάρβαρες αποφάσεις της ΕΕ για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Παράλληλα είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής από το 2004 και μέλος μιας σειράς επιτροπών της ΕΕ με βαρύ και βρώμικο αντεργατικό ιστορικό.

Η τρίτη Συνομοσπονδιακή Γραμματέας Isabelle SCHÖMANN, από την Γαλλία, έχει ως κύριο προσόν την προϋπηρεσία της ως σύμβουλος της Κομισιόν από το 2016. Πριν από αυτό ήταν ερευνήτρια του Ινστιτούτου της ΣΕΣ (ETUI) από το 2002 ενώ πριν απασχολούνταν ως ακαδημαϊκός. Φαίνεται ότι εργάστηκε την περίοδο 1988-1991  σε διάφορες εταιρίες.

Ανακεφαλαιώνοντας, η ΣΕΣ που μιλάει για εργαζόμενους και για δημοκρατία, στο συνέδριο εξέλεξε μέσα από μια προαποφασισμένη διαδικασία μια ηγεσία golden boys της σοσιαλδημοκρατίας, με μόνη προϋπηρεσία τους την θητεία τους στην Κομισιόν και τις επιτροπές της ΕΕ.Μια ηγεσία που δεν έχει στόχο την υπεράσπιση των εργαζομένων, γιατί είναι διορισμένο όργανο της ΕΕ. Μια αριστοκρατία, την οποία δεν μπορούμε να πούμε καν εργατική καθώς δεν έχει ουσιαστικά βρεθεί ποτέ σε θέση εργάτη, δεν έχει περάσει ούτε καν έξω από εργοστάσιο! Η ΣΕΣ είναι ένας μηχανισμός παραγωγής ακριβοπληρωμένων γραφειοκρατών στην υπηρεσία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και της Κομισιόν.


Σε αυτήν την οργάνωση είναι μέλος και η ΓΣΕΕ, που ο πρόεδρός της είναι ο άνθρωπος των 100.000 ευρώ!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενάντια στο ΠΑΜΕ

Έξω από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων η συνδικαλιστική μαφία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου