Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Ήταν φασίστας – δικτάτορας


Η καθηγήτρια που είπε την αλήθεια για τον Μεταξά

«”Κατά συνέπεια κύριε Πρέσβη, έχουμε πόλεμο”. Αυτήν την απάντηση αναγκάστηκε να δώσει στον Ιταλό πρέσβη Εμανουέλε Γκράτσι ο απόστρατος συνταγματάρχης και μη εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδας Ιωάννης Μεταξάς. Και λέω αναγκάστηκε γιατί από την ιστορία αλλά και από την αυτοβιογραφία του, γνωρίζουμε ότι την ώρα που έλεγε αυτά τα λόγια δεν είχε στο
μυαλό του ιδέες για αντίσταση και πόσο μάλλον για νίκη. Ούτε πίστευε ότι έπραττε το σωστό, αντιστεκόμενος στον άξονα των Μουσολίνι και Χίτλερ. Στο κάτω-κάτω κι αυτός ο ίδιος (ο Μεταξάς) ήταν στην Ελλάδα το ίδιο πράγμα που ήταν οι δύο προαναφερθέντες στις χώρες τους: φασίστες-δικτάτορες» 

Τα παραπάνω τόνισε (στο βίντεο μετά το 0.43) μεταξύ άλλων η καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Χρυσούπολης, Σταυρουλα Χαβελάκη, κατά τη διάρκεια του λόγου της, πριν πριν την μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Χρυσούπολη Καβάλας. Η εκπαιδευτικός είπε αυτό που ισχύει για τον Μεταξά, δηλαδή πως ήταν ένας φασίστας δικτάτορας.

Παρόλο που όπως θα δείτε στο βίντεο την ώρα της ομιλίας της δεν υπήρξαν αντιδράσεις το ρόλο του υπερασπιστή του φασίστα Μεταξά έσπευσαν να πάρουν διάφοροι ακροδεξιοί, μεταξύ των οποίων και η ιστοσελίδα makeleio.gr που έγραψε με τον τρόπο που γνωρίζει «AΝΗΚΟΥΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! Η ΞΑΝΘΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΝ Ι.ΜΕΤΑΞΑ! ‘ΑΦΩΝΟΙ ΟΙ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου